Musíte číst dvakrát no ;-)
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
kdyby jenom to! dvakrát to přečtu, potřetí přeslabikuju a furt nic ![]()
Kolegyně, ale pak se pouštět do diskuze? Co? ![]()
vím. ale říkala jsem si, že jsem už velká holka, že to ustojím ![]()
Takže radíte čakať, až to bude zase až taký prúser
?
Ve skutečnosti se nečeká na nic. Prezidentská kampaň začala dle harmonogramu, jen je nevyhlášená a s větším humbukem. Trošku se bojím, aby tahanice s Hermanem nevedly k pádu vlády, protože si asi dokážete představit, kdo by byl vítězem předčasných voleb - Babiš, který se navíc elegantně uklidil na dovču a celý cirkus jde mimo něj. TOPku by nové volby předčasně zničily, ODS a Lidovce oslabily. Pořád přemýšlím, čí je to vlastně celé zájem. Mohlo to být taky tak, že by si Herman postěžoval, jaký je Zeman autokrat, zatímco on demokrat a nelíbí se mu poměry ve vládě. Teď se ale rozjíždí z kopce vlak, který nikdo nezabrzdí.
Ale politika je o emocích a náladách a pokud se děje něco takového, lze očekávat silnou - vypjatou - reakci.
To tedy rozhodně není, emoce a nálady nedovtipných jsou jen využívány k dosahování soukromých cílů dovtipnými.
Dokonce mě ani nevytáčí náš obchod s Čínou, který dosáhl např. v roce 2014 10% našeho celkového dovozu (považte!).
Nad dovozem nekvalitních čínských výrobků, které navíc likvidují ty naše, protože cena, bych zrovna moc nejásala. :/
Jásot je kde? Je to zdůraznění, že s Čínou se sice odehrává citelná, ne však zásadní porce našeho mezinárodního obchodu, takže hrůza z toho, že by nás Čína spolkla je minimálně o sto let předčasná. Ne všechno z Číny je šmejd, nemůžete koukat jen na to, že si objednáte bižu za dolar i s poštovným z Aliexpresu.
Další info: dovoz z DE 31%, z PL 8%, ze SVK 8%, USA 2,4% (data jsou z r. 2014, mohou se od dnešních lehce, ne však výrazně lišit, počítám s rozptylem max. 1-2%)
"Dokonce teď vypadlo ze Zaorálka, že Dalajlamu přijímat členové vlády mohou, ale soukromě, ne na oficiální úrovni a dodržují to i západní politici."
Inu, Zaorálek je studnice moudrosti a pravdivých informací, toho se drž.

Hezké. Neoficiální, vpravdě takové domácké ![]()
"Ne všechno z Číny je šmejd, nemůžete koukat jen na to, že si objednáte bižu za dolar i s poštovným z Aliexpresu."
Nějaký tip na čínský výrobek/značku, proslulý svou kvalitou? Myslím současný, ne porcelán z dynastie Ming.
A tohle je taky u Merkelové doma?

A u Sarkozyových v kuchyni...

"Dokonce teď vypadlo ze Zaorálka, že Dalajlamu přijímat členové vlády mohou, ale soukromě, ne na oficiální úrovni a dodržují to i západní politici."
Inu, Zaorálek je studnice moudrosti a pravdivých informací, toho se drž.

Hezké. Neoficiální, vpravdě takové domácké ![]()
Dalajláma dokonce v r. 2007 obdržel medaili amerického Kongresu z rukou prezidenta Bushe a za účasti předsedů senátu a sněmovny, byl v reklamě společnosti Apple, setkal se s francouzskými senátory v senátu i s fr. prezidentem, setkal se s Merkelovou, setkal se s "prezidentem" EU Schultzem, nebo kanadským premiérem, který na čínské "hrozby" odpověděl v duchu "polibte si p*del", stejně jako starosta Milána, od kterého nedávno dalajláma obdržel čestné občanství. To mu udělili i ve Varšavě. Jdou taková ocenění a setkání označit za neoficiální? Nemyslím si.
Navíc dalajláma se zcela vzdal pozice světského vůdce Tibetu v r. 2011 a nezávislost Tibetu ani nikdy neprosazoval, jen autonomii. Teď je mu 81, je "jen" nejvyšší představitel buddhistického směru Gelugpa, jednoho ze čtyř hlavních směrů v tibetském buddhismu (Ňingmapa, Kagjüpa, Sakjapa, Gelugpa).
Že bychom se neměli (nebo dkonoce nesměli!) setkávat s dalajlámou, protože si to Čína nepřeje, si může myslet jen někdo, kdo má otrockou povahu, jen půlku mozku, nebo mu jde o jüany, případně různé kombinace uvedeného. ![]()
(edit: je to k té poznámce, že západní politici se na přání Číny setkávají s dalajlámou jen neoficiálně)
Dokonce mě ani nevytáčí náš obchod s Čínou, který dosáhl např. v roce 2014 10% našeho celkového dovozu (považte!).
Nad dovozem nekvalitních čínských výrobků, které navíc likvidují ty naše, protože cena, bych zrovna moc nejásala. :/
Jásot je kde? Je to zdůraznění, že s Čínou se sice odehrává citelná, ne však zásadní porce našeho mezinárodního obchodu, takže hrůza z toho, že by nás Čína spolkla je minimálně o sto let předčasná. Ne všechno z Číny je šmejd, nemůžete koukat jen na to, že si objednáte bižu za dolar i s poštovným z Aliexpresu.
Další info: dovoz z DE 31%, z PL 8%, ze SVK 8%, USA 2,4% (data jsou z r. 2014, mohou se od dnešních lehce, ne však výrazně lišit, počítám s rozptylem max. 1-2%)
Citelná...
Rok 2015:
Jsme suverénní stát a tak vztahy s jinými státy musí vždy splňovat podmínku vzájemné reciprocity. Jakpak by se asi Čína tvářila, kdybycho jí třeba řekli, že si přejeme, aby zpřísnila politiku vůči KLDR?
Trochen out-of-date. Před deseti patnácti lety ani ta Čína nebyla co je dnes, a my taky ne. Já taky osobně nechápu, co Čína proti tomu milému dědulovi má.
Jak pak se jmenuje ten grafík? Máte tam i Českou Republiku, to asi nebude graf našeho dovozu za rok 2015.
"Ne všechno z Číny je šmejd, nemůžete koukat jen na to, že si objednáte bižu za dolar i s poštovným z Aliexpresu."
Nějaký tip na čínský výrobek/značku, proslulý svou kvalitou? Myslím současný, ne porcelán z dynastie Ming.
Jukněte do svého mobilu, noťasu a foťáku. Bože ženské, vy fakt dobrovolně žijete v bludech?
China major exports are: mechanical and electrical products (41 percent of total exports), high tech products (20 percent), labor-intensive industries like clothing, textiles, footwear, furniture, plastic products and ceramic (16 percent), motors and generators (5 percent) and integrated circuits (5 percent).
China’s main export partners are the United States (18 percent of total exports), Hong Kong (15 percent), the European Union (16 percent, of which Germany, the UK and the Netherlands account for 3 percent each), ASEAN countries (12 percent, of which Vietnam accounts for 3 percent), Japan (6 percent), South Korea (4 percent) and India (3 percent).
Já vidím souvislost mezi pobouřením, které vyvolá zavření obchoďáku na pět dní v roce, pojímané jako omezení všech svobod, podnikání i osobní, a plazením se po podlaze před čínským export/importem, které předvádějí vládní představitelé.
"Vy vidíte "scully" a už ani nečtete, co píše, hned začnete zesměšňovat."
já se teda přiznám, že jsem fakt ráda, že se sem nepřesunula, protože někdo, kdo nerozumí psanému textu a používá neustále různé diskuzní fauly, mi tady teda fakt nechybí.
Já třeba čtu, co píše (a trpím u toho jak zvíře), ale myslím, že zesměšnit se zvládne sama. (Kdyby to teda bylo úplně k smíchu.)
Jsou to investice v ČR. To znamená peníze, které proudí do ČR. Český vývoz do ČLR je 1,1 %, dovoz ČLR do ČR je 12 % Máme tedy s ČLR obchodní deficit. Tzn. my platíme Číně víc, než ona nám, takže Čína na nás vydělává (jednoduše řečeno jsme v mínusu). Jakpak by se ČLR asi líbilo, kdybychom jí třeba zpřísnili podmínky?
Příjmy Číny z dovozu na Západ (hlavně EU a USA) tvoří víc než 35 % z celkového čínského zahraničního obchodu. Jaképak by to bylo, kdyby měl Zaorálek koule jako svého času ministr zahraničí za Sarkozyho (nepamatuju, jak se jmenoval) a na čínské "hrozby" odpověděl, že bude naoplátku blokovat čínské zájmy v EU? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje