Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Sweet Potato
39745 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:03
Reakce na siouxsie:

Sakryš, ale já ještě budu řídit!

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:06
Reakce na Jiná Realita:

z hillary nesálá nic, a je možná opravdu přijatelnější hubatý žoviální buran, než naprosto nemastná neslaná opatrnická ambicióza.

To si vzhledem k Trumpovým blbým nápadům typu "USA ven z NATO" a jeho celkové nečitelnosti nemyslím. 
Na druhou stranu v USA je demokratický systém, takže rozhodující moc by k tomu sám o sobě mít neměl. A zatím se jim to tam za těch cca 200 let nepodělalo tak, aby si tam mohl neomezeně vládnout nějaký cvok, snad to bude fungovat i tentokrát. Pokud se ale Trump bude snažit prosazovat to, co sliboval v kampani, tak je vnitřní spory oslabí.

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:07
Reakce na Sweet Potato:

já na štěstí dnes už ne. a ten blb se při tom tak kulišácky usmíval... ach jo! však nám to určitě pustí i ve zprávách.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:17
Reakce na siouxsie:

to není kulišácký úsměv, bohužel je to spíše diabetická demence :(

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:18
Reakce na unseen:

Uf! Takovou situaci ti fakt nezávidím. 

Dekuju  za podporu! Ja sobe taky ne... Cele rano premyslim o tom, cim vsim mi ten sasek muze zneprijemnit zivot - a to vubec nemluvim o klientech, se kterymi pracuju (chudi Afro-Americani, mladistvi delikventi, telesne/mentalne postizeni - presne ta populace, ktera utrzila ranu uz za Bushe; a ted to bude jeste horsi). Uf...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:20
Reakce na unseen:

prašť jako uhoď, hillary by zas možná klidně vrhla usa v nato do nějakého nového iráku, nebo jinam.

nemyslím si, že člověk, co nezvládl ani reformu zdravotnictví, je nějak lepší k rozhodování v těchto otázkách, než kupodivu již zkrachovalý miliardář.

jak jsem už psala, fakt nechápu, kde ty kandidáty berou. tolik obyvatel, a oni mají jen dva trotly.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:21
Reakce na unseen:

To si vzhledem k Trumpovým blbým nápadům typu "USA ven z NATO" a jeho celkové nečitelnosti nemyslím. 
Na druhou stranu v USA je demokratický systém, takže rozhodující moc by k tomu sám o sobě mít neměl. A zatím se jim to tam za těch cca 200 let nepodělalo tak, aby si tam mohl neomezeně vládnout nějaký cvok, snad to bude fungovat i tentokrát. Pokud se ale Trump bude snažit prosazovat to, co sliboval v kampani, tak je vnitřní spory oslabí.

Blbý je, že mu v jeho případných šílených nápadech nebude bránit opozičně naladěný Kongres, tak jak to bylo teď za Obamy.

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:24
Reakce na Jiná Realita:

to vysmívání se venkovským a zemědělským oblastem a odtržení do jejich reality jde napříč světem, i u nás to je vidět. možná by politici mohli pochopit, že spíš vyhraje ten, kdo pochopí, že města netvoří většinu voličstva a že volič mimo město je jiný, což ale nutně neznamená, že je naprosto tupý buran, jak je vykreslován.

Ale to je rétorika, kterou používal Trump a u nás Zeman. Rozděl a panuj. Vymysleli si že jimi nějací městští intelektuálové pohradají a pak pěkně poštvávali. Kdo používá termíny "pražská kavárna" a "pseudoelity"? Možná v USA je to reálný problém, to nevím, ale kolik lidí u nás je skutečnou "městskou elitou", takovou, aby neměl žádné skutečné vazby na venkov (rodiče, prarodiče a další příbuzné) a jeho rodina po několik generací venkov z blízka nepoznala? Na to jsme moc malá země, Praha je nic proti Londýnu, Paříži nebo NY.  

Navíc je to jen jeden z problémů, jak tu někdo zmínil, spousta voličů má pocit, že se musí něco změnit a Donald je pro ně něco nového.

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:34
Reakce na domenica:

Blbý je, že mu v jeho případných šílených nápadech nebude bránit opozičně naladěný Kongres, tak jak to bylo teď za Obamy.

Ano, to je PRESNE to, ceho se bojim.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:35
Reakce na Jiná Realita:

To si nemyslím, že Trump je pro USA lepší volbou/menším zlem. Jenom chápu, proč Hillary nevyhrála. Ale jinak ano, Hillary a Angela vykazují určité podobnosti, pokud jde o typ politika. Akorát na Hillary se trochu lip kouká 

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:36
Reakce na Jiná Realita:

prašť jako uhoď, hillary by zas možná klidně vrhla usa v nato do nějakého nového iráku, nebo jinam.

nemyslím si, že člověk, co nezvládl ani reformu zdravotnictví, je nějak lepší k rozhodování v těchto otázkách, než kupodivu již zkrachovalý miliardář.

jak jsem už psala, fakt nechápu, kde ty kandidáty berou. tolik obyvatel, a oni mají jen dva trotly.

To ani omylem! NATO bez USA by bylo obrvskou bezpečnostní hrozbou pro Evropu, Rusko by si mohlo něco zkusit a potřebnou techniku má pěkně v pohotovost u hranic s Ukrajinou.

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:38
Reakce na domenica:

Oni se i jeho kolegové republikáni vyslovili, že vystupovat z NATO je nesmysl. I tak vojensky silná země jako USA potřebuje spojence, takže mu to snad nedovolí.

Offline Kokoska
34299 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:44

...Mí političtí oponenti mě nazývali „českým Donaldem Trumpem“

Nakonec vyjde najevo, že náš pán velkomožný Donaldovi radil, jak na to. 

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:54
Reakce na Kokoska:

Celý zvací dopis:

Vážený pane zvolený prezidente,

s velkou radostí se připojuji ke gratulacím k Vašemu zvolení prezidentem Spojených států amerických.

Když jsem Vám během vypjaté předvolební kampaně jako jeden z mála evropských lídrů vyjadřoval podporu, věděl jsem, že ve Vaší osobě by Spojené státy zvolily prezidenta s novým a neotřelým pohledem na celou řadu politických témat. Mí političtí oponenti mě nazývali „českým Donaldem Trumpem“, protože si povšimli, že s Vámi sdílím stejný pohled na boj proti terorismu a takzvanému Islámskému státu nebo globální migraci. Přiznávám, že jsem vždy byl na tuto nálepku hrdý a nikdy jsem ji nepovažoval za urážku.

Dlouho před volebním dnem jsem byl také přesvědčen, že Vaším zvolením bude započata nová fáze česko-amerických vztahů a transatlantické spolupráce. Dobré vztahy mezi našimi zeměmi mají dlouhou tradici. Ve Spojených státech žije největší česká krajanská komunita v zahraničí. Vaše země je největším mimoevropským obchodním partnerem českých exportérů. Česká republika a USA těsně spolupracují na nejdůležitějších zahraničněpolitických tématech dnešního světa, jako je boj proti terorismu nebo podpora v Sýrii. Naše země sdílí společné hodnoty demokracie a svobody. Spojené státy americké jsou již dlouho naším skutečně strategickým partnerem.

Vážený pane zvolený prezidente, Česká republika jakož i já osobně se těšíme, že ve spolupráci s Vámi a Vaší administrativou budeme pokračovat v rozvoji blízkých vztahů mezi našimi zeměmi. Doufám, že brzy navštívíte Českou republiku, kam Vás mám tu čest pozvat. Ještě jednou Vám gratuluji!

S úctou

Miloš Zeman prezident České republiky  

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 16:55

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 17:04

"Troufáme si říct, že v amerických prezidentských volbách zvítězil i Institut Václava Klause a jsme na to pyšní."

(Václav Klaus)

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 17:21

OPRÁSKI 

Tag samzořejmňe, nehat ňeco na lidech ě ždicki velkí dorbrodušství.

Offline Lilly_Ku
4459 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 18:54
Reakce na unseen:

V jiných diskusích jsem se dočetla, že Hillary prohrála protože:

-Hillary ideálně ztělesňovala vše dlouhodobě špatné a to dokonce napříč oběma stranami. Lepšího protikandidáta Trump nemohl mít.

-Čím dál víc horší ekonomická situace mimo centra moci.

-Zprasený pokus o zdravotní reformu.

-Paternalistický přístup resp. pohrdání od liberálních a levicových městských voličů směrem k periferiím a naprostá ztráta pochopení pro tamní realitu.

- Nasadilo plošné zesměšnování voličů na venkově a periferiích a tak se ještě víc přihnojila jejich frustrace

-Z demokratů se stala strana městské upper middle class.

-Politické zákulisní machinace při primárkách demokratů.  

tohle odtrhavani levicovych liberalu od vetsiny je zajimavej fenomen, ke kterymu mimochodem nedochazi jenom v Americe - podobne je to napriklad i v Turecku, castecne i v Nemecku a i tzv. prazska kavarna je podobny priklad. takze to bude nejakej sirsi posun. 

cetla jsem k tomu zajimavou analyzu z tridniho hledicka, kde pro popsanou skupinau byl pouzity termin globalni trida, ktera byla oznacena za toho, kdo tezi ze zmen souvisejicich s globalizaci (napr. moznost cestovat, pracovat vsude na svete atd.), zatimco populace na vesnici tyhle procesty spis ohrozujou nebo jim minimalne nic neprinasi, akorat ji obiraji i o zbytky subjektivnich jistot, proto se jim brani. docela to dava smysl.

este jsem si v te souvislosti vzpomnela na porad, kterej jsem nedavno slysela v radiu. psali tam o celkovem priklonu k vizualnu - zprostredkovani informaci obrazem misto textem - viz napriklad fotky, ktere se lavinovite siri siti. rikali tam, ze obrazy clovek zpracovava na emocionalni urovni a texty na racionalni urovni. takze ten priklon k vizualnu by mohl nejakym zpusobem korelovat s nastupem postfakticke doby.

Offline Lilly_Ku
4459 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 19:02

jeste jednou k Hillary: uz pred casem jsem cetla hodne kriticky clanek v Die Zeit, ktery upozornoval i na to, ze temata, ktera jsou relevantni pro rekneme stredni tridu ve velkych mestech, jako je treba rovnopravnost v platovem odmenovani zen, musi velke volicske skupine pripadat jak z jineho sveta. a to napriklad te, ktera pracuje v nizkoprijmovem sektoru sluzeb, tam je totiz hodinova mzda a muzi i zeny dostavaji stejne - stejne zoufale malo.

Offline viktorka_od splavu
48969 příspěvků moje polička 09. listopadu 2016 19:06
Reakce na Lilly_Ku:

sama myšlenka, že politici mají řešit platy v soukromé sféře je zcestná. a pak to takhle dopadne:P