Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 11:59

skoro jste se přiblížila tomu, jak ji pocitově vnímám já. jako by všechno vždycky doma nejdřív pilovala před zrcadlem. 

Offline Sweet Potato
39745 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 12:04

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 12:07
Reakce na domenica:

No část republikánů se od něj sice odvrátila, ale tam šlo o některé senátory, ne o voliče. Ty si jako republikán z přesvědčení udržel.

Nicméně souhlasím, že to, že není klasický politik, mu dost pravděpodobně přidalo body navíc u nerozhodnutých voličů, kteří nejsou demokraty z přesvědčení, že zavřeli oči před těmi některými jeho radikálními názory a ten hlas mu hodili. To byl jeden z důvodů, proč ho Republikáni za sebe nominovali. Trump se ale rozhodně rozhodně nestylizoval zároveň do role neškodného joudy. V tomhle ohledu je Babiš mazanejsi. 

Každopádně pořád si myslím, že roli sehrálo i to, že Obama nespnil za ta dvě funkční období to, co od něj nerozhodnutí voliči, kteří původně dali hlas demokratům, a s touhle nevýhodou kromě těch vlastních zase do voleb vstupovala Hillary coby demokratická kandidátka (to věčné přelévání sil).

A takových faktorů tam asi bylo ještě víc.

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 12:34
Reakce na domenica:

Jachta super

Nějak ale nechápu, proč by ovara měli srovnávat s Trumpem. Jediný, co mají společnýho, je buranský hulvátství. A takovejch nevychovanejch hovad je... to by moh říct kde kdo.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 14:50
Reakce na barbucha:

Myslím že by Donald upadl do mírného šoku z "českého Donalda Trumpa", mimochodem kdo kdy kde ho tak měl nazvat? To bude jak s tim Peroutkou se obávám :-)

Offline slniecko admin
19399 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 14:53
Reakce na kerrankin:

A na jednom starém vtipu si vyzkouším vložení obrázku. Teď už není aktuální, protože na prezidentské hlavě budou jistě spokojené ;-)

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 15:22
Reakce na wendulka:

"No část republikánů se od něj sice odvrátila, ale tam šlo o některé senátory, ne o voliče. Ty si jako republikán z přesvědčení udržel."

Zdaleka ne všechy. Třeba pro spoustu celoživotních republikánek s VŠ vzděláním byl absolutně nevolitelný. Stejně tak byl nepřijatelný pro celkem početnou skupinu fundamentalických baptisů, kteří samozřejmě opovrhují jeho rodinným životem a jeho současnou, třetí manželkou. Tyhle skupiny volily HC nebo zůstaly doma.

Ale díru se mu podařilo zaplácnout některými nespokojenými demokraty a lidmi, kteří se dlouhodobě voleb neúčastnili, protože ztratili důvěru v systém jako takový. A on jim teď nabídl změnu a přitáhl je k volbám.

Online dzizisketa
8817 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 15:23
Reakce na domenica:

"No část republikánů se od něj sice odvrátila, ale tam šlo o některé senátory, ne o voliče. Ty si jako republikán z přesvědčení udržel."

Zdaleka ne všechy. Třeba pro spoustu celoživotních republikánek s VŠ vzděláním byl absolutně nevolitelný. Stejně tak byl nepřijatelný pro celkem početnou skupinu fundamentalických baptisů, kteří samozřejmě opovrhují jeho rodinným životem a jeho současnou, třetí manželkou. Tyhle skupiny volily HC nebo zůstaly doma.

Ale díru se mu podařilo zaplácnout některými nespokojenými demokraty a lidmi, kteří se dlouhodobě voleb neúčastnili, protože ztratili důvěru v systém jako takový. A on jim teď nabídl změnu a přitáhl je k volbám.

Toto přesně jsem si myslela, že dosti republikánů prožilo s Trumpem celkem otřes.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 17:36
Reakce na domenica:

Jo, to uznávám, že jako ne-politik asi na rozdíl od Hillary zapůsobil na ty, kteří se voleb dlouhodobě neúčastnili, že k nim přišli a zvolili. Jen jsem se nikde nedočetla nějaké konkrétní číslo, kolik takových voličů přesně bylo.

Ale pokud jde o tu ztrátu v republikánských řadách, tak tam se ukázalo, že nakonec nebyla v rámci toho přelévání voličů tak veliká, jakou utrpěli demokraté s Clintonovou, než jak se to média snažila podávat. Chci říct, že leccos naznačovalo (např. poměry sil v Kongresu), že demokratická strana to u svých voličů nemá aktuálně ani zdaleka tak dobré jako v roce 2008, když Obama nastupoval do úřadu poprvé.

Pokud jde o realizaci některých Trumpových šílených nápadů, jeho pozici v Kongresu zatím ještě nevidím tak jednoznačnou právě kvůli tomu jeho rozhádání se s některými spolustraníky odtamtud. Rozhodně je ale fakt, že v něm Republikáné mají momentálně většinu důvodem k obavám a nenechává mě to ani v nejmenším klidnou.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 19:42
Reakce na siouxsie:

Ja ten jeho samolibej ksicht musela vypnout.

Jak se u toho potesene kroutil.

Ten chlap me jednou zabije

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 10. listopadu 2016 20:19
Reakce na náťa66:

dobře jste udělala! já byla nepřipravená a tudíž totálně paralyzovaná tou jeho rozkydlou sebestředností.

měla jsem pocit, že si při tom ten blb musel blahem cvrknout do kalhot...

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 13:38

Moc hezký... 

Day 1 In Trump's America
https://twitter.com/i/moments/796417517157830656

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 14:43
Reakce na unseen:

Udělalo se mi z toho normálně fyzicky zle.

Offline andulka01
12724 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 15:23
Reakce na quebrada:

Tak ale frustráti se vždy projevují po jakékoliv změně. A to na obou stranách. Nemyslím si, že majorita se najednou překlopí a budou mlátit černochy a mexikány na potkání. 

Ani jedním kandidátem nejsem nadšená, ale jsem si zcela jistá, že jeden jako druhý si zaslouží nějaký čas na to, aby dokázali co myslí vážně a jak se k výkonu svého mandátu postaví. Takže teď si prostě vítěz demokratických voleb v demokratické zemi zaslouží čas na to, aby ukázal svým voličům, že pro ně má řešení.

Trump zcela legitimně ukázal na problémy střední americké vrstvy a teď ruku na srdce - americký prezident je volen svými lidmi pro to, aby zastupoval zájmy svého voličstva a ne ilegálních přistěhovalců. To, že se toho chytí pár kreténů a extrémistů snad bylo jasné, ale kde tomu tak není...

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 15:39
Reakce na andulka01:

To jasné a dalo se to čekat. Spíš jde o to, co v takovém případě udělá a jak se zachová policie, úřady, vedení školy atp. Z těch příspěvků to spíš vypadá, že dávají od toho ruce pryč a moc se jim to nechce řešit, protože také cítí, že se něco změnilo, vyčkávají. To podle mne prostě není dobré.

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 11. listopadu 2016 17:11
Reakce na unseen:

Ještě v době, když si všichni mysleli, že si Trump dělá s tou kandidaturou srandu, běhal po 9gagu obrázek, kde bylo srovnání first president, first black president, first jewish president a Trump jako last president. No když vidím ty příspěvky a čtu o plánech na odtržení Kalifornie, tak bych se tomu ani moc nedivila. Uvidíme, jestli se to do pár měsíců zklidní, ale teď to vypadá hodně špatně.

Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 13. listopadu 2016 16:44

Sice mě to nenamíchlo, ale pobavilo určitě.... V tomhle světě není každopádně nic nemožné. Ivana chce být velvyslankyní v ČR.

http://nypost.com/2016/11/13/ivana-trump-wants-to-be-an-ambassador-for-donald-trump/

Ivana wants to be Trump’s ambassador for Czech Republic

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 13. listopadu 2016 17:24
Reakce na Emerald:

Zrovna jsem sem s tím taky šla a taky mě to pobavilo. :D Každopádně ovčouch likes it.

Jiří Ovčáček ‏@PREZIDENTmluvci  9 min.před 9 minutami

Byla by to skvělá volba! - Ivana Trumpová se chce stát velvyslankyní v Česku.