Solathis Přesně, já si myslim, že Ledecká je u fanoušků oblíbená nehledě o tom, zda dá rozhovor během her nebo po nich. Navíc ona je fakt zajímavá a pase po ní řada médií ,příběh otec známý hudebník, snowboard, lyže je senzací i v zahraničí, by se asi upovídala, natož teď po té medaily. Mnohem lepší než extrém G. Koukalová, které se povedly několikrát pustit do novin i problémy s jejími vlastními trenéry:-/
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
Asi uz je trochu jina situace, zaslechla jsem v tv, ze si Ester chtela odpoledne zajezdit na prkne, ale od vyhleseni vitezu se nezastavila prave kvuli akcim s novinari, takze z jizdy nic nebylo. Fakt nechapu, proc by se mela vybavovat s kymkoli pred zavodem.
Mutziputzi Nechutný.
Co to zas meleš! To nikdo neřek - ani já, ani ten Polák.
Spolupachatel celýho holokaustu je přece něco docela jinýho, než že se na něm podíleli (t.j. NE vyvolali) i jednotlivci z řad všech národností (typicky třeba udavači a podobně), sakraužjednouneštvimě!
barbucha Já tam teda čtu, že byli pachatelé mezi židy, tak nevim
Hele základním rozdílem mezi konfidentem židovského původu a polské národnosti, je mezi tim, že žid pokud vědomě spolupracoval, dělal to aby přežil, Polák to dělal a nemusel.
... A NEMCI SA SMEJÚ
To vůbec nerozporuju ty důvody.
A ty koukám konečně souhlasíš s tím, vo co mi jde vod začátku - že prostě mezi takovejma (tj. konfidentama, ne původcema) se moh/musel vyskytnout i Žid.
Takže vlastně všecko v cajku ![]()
barbucha Tak to je přece obecně známý, mně irituje to slovo pachatel, to je na facku...a demisi, jak jsem psala
Třeba je to jen blbej překlad ![]()
barbucha No prostě místo Polska bych radši moře no![]()
To vůbec neni špatnej nápad
Akorát ten Balt je studenej...
barbucha bohužel není (špatnej překlad teda)
...no ako dobre nakoniec z toho všetkého vyviazli, o pár rokov sa budeme učiť históriu úplne prekrútenú, nemci ako hlavný vinník všetkého zla budú veľmi bagatelizovaní (veď už sa to deje, všetci sú spoluzodpovední, ale o nemcoch sa ani nehovorí, my sme tie koncentráky nestavali ani neobsluhovali)
som rád, že poliaci taký zákon schválili
macko.pu bože bože
U vás jste měli Slovenský štát, tady byl Protektorát a pohraničí bylo součástí Třetí říše. Dřívější Polsko bylo rozděleno na Východní župu, Generální gouvernement a část, co připadla Sovětům, pak zase Němcům, a pak zase (definitivně) Sovětům. Míra kolaborace a hlavně způsob, jakým nacisti kolaboraci využívali, se v každém tomto útvaru lišil. Obecně ale Poláci byli pro nacisty póvl o stupínek lepší než Židé a Romové a Sintové; Češi a Slováci zase ještě o stupeň líp.
dzizisketa Plýtvání slovy se obávám
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje