Mutziputzi tak to je mazec ![]()
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
Mutziputzi A co je na tom špatně??
Poláka nebo Němce by poznaly děti těžko. A černoši jsou obvykle cizinci. Toho naopak dítě všimne snadno.
Nikde se nepíše, že být černochem, resp. cizincem je špatně.
Nehledá se zase jiný význam v nevinném obrázku?
Teď na to koukám. ![]()
Dadoo Dle mého primárně špatně učit děti cizince v ulicích vůbec rozlišovat, nechápu proč, něco od nich hrozí? A co pak chudák černoch s českým občanstvím?
To není nevinný obrázek. To je primitivní utvrzování se ve stereotypech (černoch musí být cizinec).
Dadoo Dle mého primárně špatně učit děti cizince v ulicích vůbec rozlišovat, nechápu proč, něco od nich hrozí? A co pak chudák černoch s českým občanstvím?
Přesně, proč vůbec zkoumat, jestli jde po ulici cizinec?
Mutziputzi domenica Jasně, mohli se ptát, např. jestli je tam otevřené okno. To by snad nebylo nic proti ničemu. I když.. z otevřeného okna by mohlo hrozit, že něco vyletí, že.
Hele, já odmítám hledat v naprosto nevinných výjevech skryté hrozby a jiné implantované významy. To mi totiž přijde jako největší zlo. Ne myslet si, že černoch na ulici je nejspíš cizinec, ale myslet si, že to že to člověk řekne nahlas, nutně musí znamenat jakousi skrytou diskriminaci nebo něco podobného. To je totiž pseudokorektnost. Naprosto pomýlená a škodlivá. Z ní pak vznikají všechny ty pseudokorektní nesmysly.
Přesně, proč vůbec zkoumat, jestli jde po ulici cizinec?
ale může se to, ne?
popravdě rovnítko černoch=cizinec jsem nejdřív vůbec nepochopila, nebylo mi jasný na co se vlastně autor ptá.. imho je to debilní, ale z jinýho důvodu než že by se nesměli počítat černoši/cizinci/maďaři/eskymáci..
viktorka_od splavu Smí, stačilo se zeptat kolik jde po ulici černochů![]()
myslet si, že to že to člověk řekne nahlas, nutně musí znamenat jakousi skrytou diskriminaci nebo něco podobného. To je totiž pseudokorektnost. Naprosto pomýlená a škodlivá. Z ní pak vznikají všechny ty pseudokorektní nesmysly.
jo, tak to souhlasím. blbý se mi to opravdu zdá z jinýho důvodu.
já jsem teda na černochy na ulici zvyklá snad odjakživa a nepokládala jsem je nikdy za "cizince" v pravém slova smyslu. u nás bylo za minulého režimu velké množství zahraničních studentů, takže bych řekla, že se v brně dalo potkat v roce 1980 daleko víc černochů než teď:-)
Dadoo Ale vůbec ne, jak už jsem psala, lepší by bylo se zeptat kolik je tam černochů....bohužel si ale vzpomínám na omalovánky z kraje minulýho století s osobama s výrazným zahnutým nosem a pejzama, působily odpudivě, obrázky to byly taky pro malý děti...alias všímej si, dítě, odlišností, barva kůže, nos, šikmý oši...cizinec není našinec![]()
Mutziputzi S tím naprosto souhlasím, jinak formulovat otázku, i když... je vůbec "černoch" korektní označení osoby s jinou barvou pleti? ![]()
Hele, já odmítám hledat v naprosto nevinných výjevech skryté hrozby a jiné implantované významy. To mi totiž přijde jako největší zlo. Ne myslet si, že černoch na ulici je nejspíš cizinec, ale myslet si, že to že to člověk řekne nahlas, nutně musí znamenat jakousi skrytou diskriminaci nebo něco podobného. To je totiž pseudokorektnost. Naprosto pomýlená a škodlivá. Z ní pak vznikají všechny ty pseudokorektní nesmysly.
Asi si nerozumíme. Ten obrázek a otázka bude nejspší kombinace blbosti a právě pseudokorektnosti. Autoři se báli zeptat se natvrdo kolik je na obrázku černochů, když už teda. Takhle je ta otázka jenom hloupá. Jediná správná odpověď je Nevím, ta ale v nabídce není. ![]()
domenica
Nevím, je přesně ta výchovná odpověď co tam chybí!![]()
ale může se to, ne?
Může, ale v tomhle provedení je to jako kdyby bylo Ministerstvo školství pod vedením Okamurovců.
slniecko Jak komentoval Miloš Čermák, ještě to chtělo jestli je jeden z řidičů homosexuál![]()
slniecko No jasne. Ten zrzek je urcite z Irska! ![]()
Mutziputzi myslím, že šlo spíš o to, pochopit nebo procvičit slovo cizinec. Já teda si cizinců na ulici všímám, ne proto, že bych si myslela, že mi něco hrozí. Všímám si jich proto, abych nabídla případnou pomoc. Jsem totiž hrozně vlezlej pomahač cizím lidem, zejména tápajícím cizincům. I našincům, kteří bloudí v neznámých místech...
Ale je to trochu divné, pravda. Divnější by mi přišlo ptát se, kolik je tam černochů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje