Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Online RoSa
9998 příspěvků moje polička 25. března 2018 13:30

whiskas hele a neřeší to teď nově nějakej zákon? nebo evropská legislativa?

Podle nové evropské legislativy bude blokace peněz na účtu klienta za ubytování v hotelu možná jen za předpokladu, že host k ní dá souhlas.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 25. března 2018 13:41

RoSa To jsem nečetla. Ale já souhlasila, ovšem pak se stala chybka.

Offline Lamicka
14141 příspěvků moje polička 25. března 2018 13:45

whiskas tak snad se to obraci k lepsimu

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 25. března 2018 13:59

Lamicka Uvidíme .... V pondělí se mrknu na účet a v úterý jdu stejně do banky, tak to tam osobně projednám. Co vaše záležitost, něco nového? 

Offline Lamicka
14141 příspěvků moje polička 25. března 2018 14:31

whiskas muž má volat opět booking, tak uvidíme :)  

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 25. března 2018 17:29

Lamicka 

To je zvláštní s těmi platbami. Firma, ve které pracuji, provozuje dvě ubytovací zařízení a pobyty nabízíme i přes Booking. Platby i faktury však s hosty řešíme pouze my, Booking si bere jen provizi za zprostředkování, ale platby za ubytování, příp. storno poplatky si jako ubytovací zařízení řešíme sami. A když host požádá o fakturu, taky to řešíme my a posíláme přímo hostovi. 

Offline Lamicka
14141 příspěvků moje polička 26. března 2018 09:16

Alena_In Včera jsme se na to ještě dívali, když jsi psala, že to řešíte s hosty přímo. Opravdu šla platba Booking, ti mají platbu připsat v den příjezdu do hotelu, což bude na konci srpna. Doklad má vystavit hotel, z toho napsali, že ho mohou vystavit, až po připsání platby. Teď už to s nimi řeší Booking, aby to poslali. Tak snad si to mezi sebou vyřeší. Asi mají víc modelů. Mě hlavně zarazilo, že Booking drží platbu půl roku.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 26. března 2018 09:20

Snad ani ne namíchlo, protože se to dalo čekat, tedy mě ten článek o průběhu rekonstrukce D1 spíše černě "pobavil". 

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 26. března 2018 09:26

Lamicka Aha, takže Booking nevydělává jen na provizích, ale v podstatě funguje i jako banka stylem "pošli mi peníze, já je zhodnotím a pak je zase někam pošlu". 

Teď se na to dívám, Booking skutečně umožňuje používání on-line plateb, kdy host vloží příslušnou částku na tzv. virtuální platební kartu a ubytovací zařízení si pak platbu stahuje z této virtuální karty. A Booking za použití virtuální platební karty ještě strhne poplatek bance ubytovacího zařízení. My to tak nemáme, řešíme si to přímo s hosty.

Tak držím palce, ať to klapne.

Offline Lamicka
14141 příspěvků moje polička 26. března 2018 09:43

Alena_In Dekuji 

Offline Karja
43902 příspěvků moje polička 26. března 2018 09:56

whiskas Se uz plne tesim na jaro, leto, az to zase vsude pozaviraji...

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 26. března 2018 09:58

Musím si ulevit, mám fakt zlost. Od minulého pondělka rekonstruujeme kuchyň, všechno bude nové včetně elektriky, podlahy atd. Do velikonoc má být hotovo. Teda fakt si neumím představit, jak to chtějí stihnout.  Do této chvíle stihli vybourat, vylít podlahu nivelačkou, vysekat drážky a natáhnout nové dráty. Dnes měl přijet zedník zadělat díry po elektrikářovi a nahodit omítku. Zatím nedorazil, porouchalo se mu auto, přijede, až mu ho opraví...minulý týden elektrikářovi auto vykradli a přijel o den později...fakt jsem z nich na prášky...neumím si představit, že prodloužený velikonoční víkend strávím v polozbouraném zaigelitovaném bytě...firma měla recenze dobré,tak to vypadá,že veškerou smůlu si vybereme my. Uf. Takhle plýtvám dovolenou

Offline Renusatko
11674 příspěvků moje polička 26. března 2018 12:54

Fakirka Tohle asi nikdy neklapne dle plánu. Mám dvě podobné zkušenosti z různé doby. Kuchyň 17 let zpět . Měla být hotová a 14 dní po dodělání jsme měli jet na dovolenou. Tak u montování kuchyně byl nakonec tchán, protože to trvalo o 3 týdny déle. A tři roky zpět dětský pokoj...měli na to 14 dní, pak jsem odjížděla s mladým na školku v přírodě u moře. No ještě v pátek, kdy jsem měla balit a odjet, jsem měla oblečení a hračky po celém bytě a nebyla jsem schopná nic najít. Věci do skříní jsem skládala až týden po návratu, kdy konečně bylo hotovo. A to byl manžel doma, takže problém s doděláním nebyl u nás. 

Kamarádka momentálně dělá větší rekonstrukci a rozčilujese pořád, že někdo nedojel, něco neměl, něco nebylo na skladě. Každou chvíli nadává, že měli dovolenou zbytečně.

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 26. března 2018 14:34

Renusatko no jak vidím, všude je to stejné...zedník přijel po 11, obhlídl to a odjel.že musí ještě na finančák. Dost jsem se nervla. Slbil,že zítra přijede na půl 8 a všechno stihne. No mám své pochybnosti. Za tu čtvrhodinu, co tu byl, se nebyl schopen ani vydýchat. A to jsme jen ve 3 patře....

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 26. března 2018 14:50

Fakirka stavíme a rekonstruujeme asi dvacet let v kuse, každý rok něco.

řekla bych, že pokud to stihnou do cca 6.4., jste vlastně šťastná žena. ze zkušenosti do budoucna vždy k jakékoli takové akci přidávejte týden. nebudete pak zklamaná - jako můžou to stihnout i v termínu, ale tak 95% našich akcí, ať je dělal kdokoli, se vždy aspoň o tři dny protáhlo. někdy i o tři týdny.

čím horší je situace na trhu práce, tím horší je i tohle. někteří řemeslníci třeba ráno řekli, že odpoledne přijdou, a nepřišli nikdy 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. března 2018 15:09

Mate firmu? Generalniho dodavatele, smlouvu, terminy, pevne stanovene ceny, projekt a stavebni dozor, limity vicepraci, zaruky, pokuty...? Jestli ne, je to smutne, ale kazdy vas ojebe...

Offline Fakirka
2224 příspěvků moje polička 26. března 2018 15:16

jinx jo firmu i smlouvu máme, jsou tam i pokuty za zpoždění, ale docela směšné...no budu doufat, že se to neprotáhne o moc...paradoxně mi tolik nevadí, že nemůžu vařit, ale že nemůžu prát....máme pračku v šatně a napojenou do kuchyně na odpad. A odpad je teď odpojený...

Offline Garfie
28102 příspěvků moje polička 26. března 2018 17:00

Jiná Realita mně jednou složili istalatéři práci v polovině, protože jim někdo nabídl lepší kšeft. Přijeli, začali, pak si "odskočili pro materiál" a už se nevrátili.

Fakirka Praní by mi taky vadilo víc, vaření se dá vždyky nějak vyřešit, hlady neumřete. Tak leda veřejné prádelny nebo známí, ale je to teda opruz :-/. No lituju velice!! 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 26. března 2018 17:34

Garfie 

já se nedivím ničemu! tohle kašlání na kohokoli pro lepší kšef je tu normální. oni se ani neomlouvají, protože ví, že přístě stejně máte na výběr je, nebo firmu, která je ještě horší, a ještě jste ráda, že je vůbec máte.

trochu sci-fi je pro mě postup dle jinx, protože tady jsou asi tak dvě firmy a dva instalatéři široko daleko, chtít po nich ve smlouvě pokuty za zpoždění, tak si stavím sama :/

holt konec světa.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 26. března 2018 17:39

Garfie To snad néééé .