Lamicka Byla jsem v bance, předložila jsem jim všechny podklady z hotelu a následovalo jejich odeslání kamsi, kvůli "prověření". Bankovní úředník mi sdělil, že prověřování potrvá cca do 4.dubna. Nechápala jsem a řekla mu na to svůj názor, pak jsme se rozloučili a cca za 30 minut po mém odchodu telefonát, že je údajně vše vyřešeno. Tak snad ano, ještě jsem to nekontrolovala.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
a jak by se to resilo,pokud by se clovek v tom hotelu v cizine nedomluvil?To by si musel zaplatit prekladatele?.....strasny
Zarinya Tak to netuším .... Ale vzpomněla jsem si na tebe, co jsi psala o bankách v Německu. Pochybuji, že by ti řekli (navíc po té, co jim dodáš veškeré podklady), že to prověří ...
.
A jen na okraj, jsou v Německu automaticky pojištěné platební karty (např. zneužití při krádeži atp.), nebo je to zpoplatněno, jako u nás?
whiskas to nevim.
whiskas Co to máš, proboha, za banku???
nemám srovnání se zahraničím, ale bankovní sektor a související operace jsou v česku tristní.
teď jsme v prodejnách na slovensku sondovali možnost zavedení platebních terminálů. je to asi dvakrát levnější než v čr, a ještě vám platí internet
! zatím tomu ještě nechci věřit, dokud si to důkladně neprověřím.
Dadoo Tak nakonec to vyřídili, ne
? Tu s tím úžasným kocourem, za kterým se táhnou kočky na lepším
.
Jiná Realita Nikdy jsem moc nepátrala (nebyl důvod) a netušila jsem, že je to v ČR takový děs.
whiskas no už podle té reklamy, kde ubohým kočičkám hodí jakousi obří rybu vcelku obloženou zeleninou
je to špatná banka
našeho kocoura by tím teda neoblažili, ten by si dal cokoli, co nevonělo těm reklamním.
Jiná Realita Já jsem u nich ještě od GE, jsem taková laxní, takže jsem jinou nehledala.
U nás si člověk ale s žádnou bankou moc nepomůže, nebo je to jinak? Hlavně představa zrušit účet, platby, karty, přesměrovat jinam, určitě tím vznikne chaos ... No jímá mě hrůza.
whiskas změna je úplně v pohodě. jde jen o to se rozhoupat. jako úplně růžový to asi není nikde... ale v takovym ústavu bych nezůstávala.
viktorka_od splavu Asi jsem natvrdlá, ale vždyť to vyřešili. Chtěli tedy potvrzení, dělali divadýlko, ale výsledek se dostavil. Nevím, jak to chodí jinde. ![]()
ale tak dá se to - já to v posledním roce absolvovala dvakrát (oba účty z RB jsem přesouvala jinam: cca á 500,-kč/měs./účet mi teda vyrazilo dech... bohužel jsem na to přišla s velkym zpožděnim, jaký jsou to vydřiduši!)
RoSa O RB mi ani nemluv
. Řešili jsme ji v rodině, děs.
whiskas tak ještě aby se nedostavil![]()
viktorka_od splavu No, údajně to mohlo trvat až měsíc
.
whiskas Každopádně účet si průběžně hlídej. Uvolnění blokace (blokací) je jedna věc, ale i tak se může teoreticky stát, že se dodatečně strhnou peníze (tím nechci strašit, jen upozorňuju, že není dobré to ještě úplně pustit z hlavy). Ale držím palce, abys už nic dalšího v této věci nemusela řešit.
Ono v každé bance je něco, si člověk úplně nevybere. Hlavně pokud jde o nějaké nestandardní situace, s tím si banky často neumějí poradit.
An.Fial Děkuju, budu ve střehu. Ale jsem otrávená a přemýšlím, jak řešit rezervace příště, aby to bylo, co nejméně komplikované. Četla jsem, že je dobré použít kreditku, nikoli debetní kartu a hlavně, zaplatit tou samou, ze které odešla blokace.
U nás si člověk ale s žádnou bankou moc nepomůže, nebo je to jinak? Hlavně představa zrušit účet, platby, karty, přesměrovat jinam, určitě tím vznikne chaos ... No jímá mě hrůza.
ja bych se asi nemela moc vyjadrovat,pac nevim jak to chodi v cesku,ale v Nemecku kdyz sem menila banku tak sem zasla jen do te nove a oni vsechno vyridili.Naprosto vse.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“