Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 16. února 2019 08:55

Dadoo Nevim no, soudím podle sebe a jsem si zcela jistá, že bych se do její situace nedostala, důvod tam prostě musel být. Těm dětem uškodila i tou nesoudnou medializací, takhle se věci neřeší a už to o její osobnosti něco vypovídá.

Jinak pop-ekonomka Šichtařová mi přijde řachlá i podle jiných výplodů, nejen z tohodle, sice mám k tomu taky sklony, ale její "umění" mít názor na všechno je mi krajně protivný.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 16. února 2019 09:46

Mutziputzi víš, já děti mám a jak jsem tak četla o praktikách a postupech B, tak si vůbec nejsem jistá, že bych se podle jejich měřítek do problémů dostat nemohla. A to své děti fakt miluju a pokud by mi je někdo takhle ukradl, opravdu si nejsem jistě, že bych vydržela potichu sedět, mlčet, a čekat, jestli se nestane nějaký zázrak. Udělat cokoli a všechno vůbec není přehnané  Však Michálková taky nejdřív věřila, čekala a mlčela. A bylo to jen horší. Omezení kontaktu, rozdělení děti... A ty vidíš, jak čas utíká, jak děti rostou a tobě to všechno utíká mezi prsty a naděje v nedohlednu. 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:02
Reakce na Dadoo:

Děti neměly být odebrány nenávratně a bez možnosti nepravy. 

​Prosimtě, a to by měly být chvilku tam a chvilku zas tuhle? Už jenom v jejich zájmu by bylo, aby zůstaly v jednom prostředí nadobro, to jest v tomto případě v adoptivní rodině, kde si už zvykly. Nemůžeš haranta vláčet od rodiny k rodině, a pokud by měli biologičtí rodiče kapku soudnosti, radši se teď už těch práv vzdají sami. Ty děti nejsou jejich majetek kterej by se jim měl vrátit, sakra. Chápu, že se jim může stejskat (ať už jsou jakýkoliv rodiče)... ale v zájmu dítěte je, aby bylo ve stabilním prostředí a ne aby pendlovalo po pár letech od čerta k ďáblu. Už se stalo prostě.

V tomhle jsem i zajedno s Mutziputzi - ačkoliv jsem zásadně proti přebujelý politický korektnosti a úzkostlivýmu hlídání všeho, co by mohlo vzbudit pohoršení, tak si myslím, že není normální, aby dítko se mnou chodilo na záchod a provádělo různé hygienické úkony, které mají zůstat skrytý za dveřma. A nejde jen o to, tam nefungovalo víc věcí, včetně přístupu pana otce, o kterým se tak nějak přestalo mluvit a kterej byl - podle toho co jsem kdysi kdesi zahlídla - poněkud zvláštního charakteru...

A rovněž si nemyslím, že by Norsko mělo zapotřebí zvyšovat počet populace "kradením" dětí - Norky mají dětí dost, a když k tomu připočítáš i vysokej přírůstek v rámci imigrace a vysokou porodnost u přistěhovalých žen (záruku trvalýho pobytu a sociálního zabezpečení), tak Norsko i bez Michalákových rozhodně nevymře...

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:09

Dadoo ja bych ty fotky tedy nezlehcovala, navic jsou podle vseho jen jeden kousek ve skladacce... a i kdybych pristoupila na to, co pises, taky bys to fotila? No nevim teda....

taky bych se drzela toho, ze nikdy jako verejnost nevime vse, coz plati i o tech postupech a praktikach, jak pises... pokud jsi nevidela spis, nevis vubec nic... nikdo z nas

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:16

barbucha nejsme ve při. Myslela jsem to tak, že by spis nemělo dojit k té kategoricky separaci. Kdyby byl s matkou kontakt umožněn, kdyby se pravidelně vidali, s rodinou se pracovalo, třeba by tě návrat šel.

Samozřejmě záleží, co se tam mezi nimi dělo. Když se pět, deset let neuvidí, nebo když jsou návštěvy dvakrát týdně.

Jsem pro tvrdé odebrání děti tam, kde se jim skutečně ubližuje. Bez debaty. Tady si ale nejsem úplně jistá, že to tak skutečně bylo. 

Ale je mi bližší primárně zachovat rodinu, pokud je zájem a snaha. A pokud tam není skutečně už nějaká patologie.

Čili napravovat, pokud je náprava možná. 

Ale zamezit roky kontakt matky s detma a pak argumentovat tím, že na sebe nejsou zvyklí, je chucpe.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:23

nolita ne nezlehcuji. Ani nesoudim, jen se nad tím zamyslím. Kde je pravda stejně nezjistime. Jen mi to nepřipadá úplně jednoznačně.

A to focení.. Jako já bych to opravdu nefotila. Ale co dnes nektere matky dávají na FB nebo Instagram.. V tomto světle to není nic extremniho

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:44
Reakce na Dadoo:

Ale zamezit roky kontakt matky s detma a pak argumentovat tím, že na sebe nejsou zvyklí, je chucpe.

​Tak to omezení styku mělo nějakej důvod. Navíc, když matka je evidentní citová manipulátorka (řekla bych hysterka, ale to bych si hned vysloužila sekec ) - jak by to asi prospělo těm dětem, kdyby při každý návštěvě poslouchaly jakej je chudák a jak jí zlí lidi ukradli její miláčky, světla jejího života, a koukaly na potoky slz který vypustí?

Ten argument není chucpe, to je prostej důsledek toho všeho, a holej fakt.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:56
Reakce na Dadoo:

A ty fotky.. Komu z nás nevlezlo dítě na WC.  A když dětem  xkrat za den utiras zadeček, úplně normálně se stane že dítě vřeští  že to chce udělat taky. A tak Jako (a to bych aspoň 5x podtrhlá a zdůraznila, že opravdu JAKO) mu to dovolíš. 

Hele, opravdu nedovolím, přijde mi to úchylné, navíc spojené s focením... k tomu ty další věci, co tam probíhaly a dají se vidět i v tom rozmazaném provedení...  Kdyby nic jiného, jakože tohle je podle všeho jenom epizodka, tak tohle je věc, která může dítěti ublížit až až.

Pokud jde o Šichtářovou, souhlasím s Mutziputzi   Vlastně na mě působí podobně, jako Klaus ml.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 16. února 2019 10:57

barbucha takhle zavrzenihodnou já ji tedy nevidím, ale možná máš lepší a duvernejsi informace. Já vidím ženskou,  která tedy asi není matka roku (která ale je? ) , ale která teď bojuje o své děti a nevzdává to.

Mne by přišlo horší, kdyby se na to vybodla a zapomněla na ně.

A ty potoky slz.. To je zakázáno. Nesmí se probírat Sitace, mohou si např jen hrát a povídat o běžných věcech, ne manipulace. Na to se dohlíží. Dcera chodila na podobná setkání jako tlumočník pro paní od socialky v Anglii. Jinde to nebude jiné. 

Offline Lilly_Ku
4508 příspěvků moje polička 16. února 2019 11:00

domenica  

20970 příspěvků moje polička 16. února 2019 11:02

Dadoo pokud by mi je někdo takhle ukradl, opravdu si nejsem jistě, že bych vydržela potichu sedět, mlčet, a čekat, jestli se nestane nějaký zázrak. Udělat cokoli a všechno vůbec není přehnané  Však Michálková taky nejdřív věřila, čekala a mlčela.

Žijeme v právním státě, dtto Norsko, medializace není skutečně relevantní způsob boje, tady už vůbec ne, nemá právo ty děti tímhle vláčet, jak tady padlo, dítě není majetek. Z dostupných informací je dle mého odebrání těch dětí zcela v pořádku.

Offline Lilly_Ku
4508 příspěvků moje polička 16. února 2019 11:05

Mutziputzi ono to je asi i jiny kraj jiny mrav, proste to maj v norsku nastaveny trochu jinak a co by treba v cechach proslo (hypoteticky, ten nemyslim tenhle konkretni pripad, ale proste ze je celkove vetsi duraz na "zachovani rodiny"), tak tam uz je za carou.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 16. února 2019 11:06

Mutziputzi já si z dostupných informací a v kontextu dalších podobných  případů právě jistá nejsem. 

20970 příspěvků moje polička 16. února 2019 11:07

Lilly_Ku a je to v pořádku, mně tohle, a to jsem si jistá, že to je jenom střípek, plus to co rozpoutala v bulvárech, jako důvod k jejich postupu stačí

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 16. února 2019 11:08

domenica souhlasim...

20970 příspěvků moje polička 16. února 2019 11:09

Dadoo jak jsem psala, už jenom to, že dopustila, aby se z toho stala mediální kauza tohodle levelu...

Offline Lilly_Ku
4508 příspěvků moje polička 16. února 2019 11:10

Mutziputzi jj, ja ten krik u ukradenych detech, co se tenkrat zvedl, uplne nepobrala.

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 16. února 2019 11:15

Dadoo 

Tak mám informace jen z toho, co tu proběhlo - čas od času se o té kauze dost píše, třeba ta Monika Le Fay se jí hodně věnovala, článků je  spousta. Z druhý strany o tom psal často Reflex třeba... no tady už záleží na laskavém čtenáři, která strana se mu zdá důvěryhodnější. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 16. února 2019 11:19

Dadoo Jestli dite vresti, ze chce dospelymu utirat zadek, je patrne na tom dospelem, aby urcil hranice a jasne vysvetlil, co uz ne. 

Z tech fotek je jasne videt, ze byla pritomna jeste jina dospela osoba, takze o nahodne zatoulane decko na wc asi neslo. Taky by me zajimalo, za jakym ucelem byly fotky porizeny - do rodinneho alba? na socialni site? za "obchodnim" ucelem?

Kauzu nesleduji, jen si nejak matne vybavuji, ze maji v Norsku dost podivne nastaveny system odvolani a celkove dozoru v techto zalezitostech.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 16. února 2019 11:42

Krehutka  že chce dítě dělat to, co dospělý je přece normální. Že chce taky utrit zadek máme, jako to dělá máma jemu, je naprosto normální. Taky to nenápadně dítě v deseti nebo dvanácti ale v roce, ve dvou. Děti se učí napodobou, chtějí dělat to, co mama. Na to si ale clovek ani nemusí sundávat kalhoty, stačí dát do ruky papírek, který ani nemusí být toaletní, a nastavit bok. Není nutne nastavovat přímo díru  a že to dítě napadne právě když je máma na WC je snad taky normální. Ono mu to do dospělosti nezůstane. 

Ona je spíš taková máma šťastná, když aspoň na tom záchodě může byt chvilku sama a dítě nebuši do dveri.  A proč si to vyfotili fakt nevím. Asi jim to přišlo vtipné.

Co dávají dneska matky na internet bývá i horší. Ale je to důvod k odebrání dítěte?

Osobně si myslím, že chyba je na obou stranách a pravda někde uprostřed. Ale na striktní odebrání a následně rozdělení děti mi to nepřijde.