Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Sweet Potato
40026 příspěvků moje polička 07. března 2020 12:41
Reakce na 999:

continuity Já myslela, že cermat to má právě hozené tak, že to ty děti můžou vymyslet. Když to začalo, tak se prý na gymply dostalo spousta kluků, který by se tam za doby klasických přijímaček nikdy nedostali.

​Ani náhodou. Na nějaké vymýšlení tam fakt není čas ani prostor.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 07. března 2020 12:42

999  To je dobrý!! 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 07. března 2020 12:46

999 jak píše Brambůrka. Šlo by možná něco vymyslet z matiky, ale na to tam vůbec není čas. Navíc je ta logika kolikrát jiná, než je běžne učí ve škole, takže ani nadané dítě to bez přípravy nedá. Já už nad tím více méně zlomila hůl a doufám, že se dostane na tu základku, co chce. 

Offline viktorka_od splavu
49143 příspěvků moje polička 07. března 2020 12:50

999 jo, ten klasicky vetny rozbor uz tam davno neni hlavni polozka...

ja jsem reda nazoru ze pokud se to dite musi s velkym usilim nadrtit, tak se pak na te skole bude trapit a to ja bych  detem nenutila. presto se syn dostal na dost dobry gympl-ale nechtel tam a je hodne spokojeny na prumyslovce

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 07. března 2020 12:59

viktorka_od splavu

Taky jsem toho zastánce, akorát v Praze je situace takova, že dítě se tam alespoň  bez nejake přípravy prostě nemá šanci dostat. Možná pak na čtyřleté to je jinak, nevím. 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 07. března 2020 13:09

continuity 999 Garfie Podle mě ten čas domácí přípravy není úplně daný tím, jak je dítě chytré. Moje doma taky nic nedělá a domácí úkoly stíhá ve škole. Ale třeba od kamarádek děti každý den píší úkoly min 1-1,5 hod., mají jich hodně, nějaký projekt každý tyden, u čtenářského deníku mají taky vyšší nároky. Intelektuálně tam nejsou rozdíly, ale jejich učitelky jedou systémem, že se vypracuje úplně vše z učebnice i pracovních sešitů. U dcery nemají zpracované vše a domácí úkol je tak 1-2 cvičení. Projekty dělají tak 1 za 14 dní.

Ty děti se budou umět připravovat soustavně. Já vidím na dceři, že bude mít stejný problém jako já. Bude zvyklá, že ji stačí si to ve škole odsedět a hlava ji to pobete. Na výšce pak to nestačí a člověk už se k nějaké pravidelností prav dokopava. Pak jsem před zkouškami nespala, abych to dohnala.

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 07. března 2020 13:12

Garfie Mám to podobně jako ty, občas mrknu na průměr třídy, abych byla v obraze, jak moc je ta jednička dobrá. Co berou, vím jen díky tomu, že musím podepisovat úkoly a při té příležitosti mrknu do sešitu.

Když teď starší pribírá vyjmenovaná slovo, tak si taky občas vzpomenu na continuity . U nás dělají jedno písmeno skoro tři týdny, ale očividně ne každou hodinu, občas se tam mihne i nějaký ten větný rozbor, atd.

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 07. března 2020 13:27

brrr Zrovna na vyjmenovaná slova měla dcery učitelka vypracováno dost pomůcek a návodů. Od kamarádek deti je vůbec neměli a jeli jen učení z paměti a spoustu cvičení.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 07. března 2020 13:32

brrr tři týdny? U nás je uz mají dávno za sebou i u té mladsi. Poslední dobrali ještě v lednu. Ale pořádně to neumí doteď

Offline 999
19653 příspěvků moje polička 07. března 2020 13:34

continuity Tak to jsem netušila.

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 07. března 2020 14:21

continuity Hele, dělají teď M. Pokaždé mají v sešitě spoustu slov příbuzných, vysvětlený význam slov, píšou cvičení, ale nedělají to vkuse, mají to proloženo i jiným učivem (zachytila jsem popis kamaráda ve slohu, větný rozbor, atd.).

Offline dupali
469 příspěvků moje polička 07. března 2020 17:33

continuity Přesně a pokud chtějí dělat přijímací zkoušky na víceleté gymnázium, tak je většinou příprava navíc nutností. Některé školy nemají probrané učivo, které je ke zkouškám potřeba. U nás například rovnice o dvou neznámých v matematice a nevypadá to, že budou na programu v nejbližší době. 

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 07. března 2020 18:39

dupali ono je to spis naopak, gymnazia pozaduji v prijimackach latku, ktera se bezne v pate tride neprobira nebo do prijimacek neprobira.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 07. března 2020 18:54

Obě dcery jsem k přijímačkám intenzivně připravovala. Ta starší je udělala skvěle, byla čtvrtá, ta mladší skončila těsně "za čárou". Nakonec se dostala a patří k nejlepším ve třídě. Takže tak úplně neplatí, že by se pak ti méně nadaní na škole trápili, děcka se ještě hodně mění a u přijímaček bývají úspěšnější např. děti s odkladem. Mně nešlo až tak o gympl, ale potřebovala jsem obě dostat z místní základky.

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 11. března 2020 21:45

Tak mna dnes neskutocne vytocilo toto

Ako tak nejak som to ocakavala, dalo sa to tusit. Nemame skoro nic. Banda jedna.

Offline rasaNori
8814 příspěvků moje polička 12. března 2020 07:08

http://jdem.cz/aaaa4

Je radost byt u nas osvc

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 12. března 2020 15:02

geekygirl 

Nic si z toho nedělej, my máme taky kulový.

Včera jsem zaslechla v tv nějakýho mudrce z vlády, že prej do špitálů budou (=začnou) dodávat během několika dní! 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 12. března 2020 15:43

barbucha to už říkají od pondělí? 

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 12. března 2020 16:24

continuity 

No, a nelžou! Několik je několik!

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 12. března 2020 16:50

Jsem na prášky. Jako zákaz cestování bych eště pochopila (i když jsem zrovna dneska mluvila se zetěm, a nemaj ani zavřený školy).

Ale může mi někdo říct, proč nám zatrhli cestování na veškerej Západ, a do takovýho Polska, Maďarska, Rumunska a jinýho RVHP furt můžem?!

Čuchám eštébé a návrat ke starým pořádkům! (a žertuju jen částečně)