Evaeva ja potrebuju hlavne veci, ktere ta apka asi zatim neumi nebo neumela, kdyz jsem to instalovala, napr. stahovat datove vypisy. Navic v mobilu je mi to k nicemu, potrebuju s tim pracovat v PC, aby se to nacetlo do ucetnictvi. Kdo to mit chce, at to ma, ale ne ze musi, kdyz to nepotrebuje. Mne vyhovoval ten klic, nestojim o to otvirat v mobilu firemni veci.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
Kokoska chápu. Já jsem akorát běžný uživatel, co si myslel, že to nepotřebuje.
Evaeva no, ja jsem si kdysi myslela, ze nepotrebuju mobil ![]()
Tyana sorry, teď sleduju ČT2 20 dní Mariupolu a rusáky do jednoho pytle klidně hodím. Dopustit takový svinstvo, nečinností, lhostejností, falešnou pýchou a rozpínavostí bídy, zmaru a hnusu. To je Rusko a za tohle můžou rusové, všichni.
andulka01 ani Labutí jezero mě s tím pronárodem nesmíří...
Třídím teď jeden rodinný archivní fond. Člen té rodiny se dostal do Československa jako porevoluční emigrant asi roce 1921. Tehdy tady ta ruská bílá emigrace byla velmi silná a měla podporu státu. Vystudoval na zemědělského inženýra. Začlenil se. Od roku 1927 žádal, aby se za ním mohla přistěhovat jeho stará opuštěná matka, která žila na vsi kousek od Kyjeva. Česká strana to povolila okamžitě. Žádal přes Červený kříž, prezidenta, různé křesťanské organizace, ale Rusko nepovolilo. Oženil se, narodily se mu 3 děti. Maminka se k němu dostala dožít v roce 1942, když se ona vesnice ocitla za frontovou linií na území zrovna ovládaném Němci. To jenom na okraj, že je to tam furt stený.
Archivářka říkám si, jak to bylo u nás třeba v padesátých letech, kdy režim byl nejdivočejší - kolik lidí se odvážilo povstat a protestovat? V Rusku jsou ta padesátá léta dodnes. Navíc ta obrovská rozloha. Ve velkých městech ještě možná lidi nějaký ten laxní odpor projeví, ale ty oblasti na venkově, o asijské části už vůbec nemluvě, to je medvěd spící hlubokým zimním spánkem.
Vtlouká se jim do hlavy, jak je Rusko nej, jak jsou Rusové chrabří, jak je na ně Západ zlý, jak se tam těžko žije a jak Rusko své lidi před ním ochraňuje, no tak jo, je pohodlné tomu věřit.
Čímž ty hajzlíky neomlouvám, to slovo "svoloč" sedí. A ryba smrdí od hlavy.
Archivářka andulka01 souhlas, Putin není příčina toho zmaru, ale důsledek.
Rusové si nezvolí pricetneho, nedej bože demokratického, prezidenta, i kdyby nakrásně mohli.
To je vidět na tom Navalnym. On protestoval proti režimu, protože byl zkorumpovaný. Rozhodně ne proto, že by byl příliš nacionalistický a málo demokratický. To vůbec nebylo téma a v těchto parametrech se od Putina zas tolik nelišil.
Kokoska mě nepřestává fascinovat, že Rusové, žijící třeba v USA řvou, jak je Rusko nejlepší ze všech. Teda asi ne všichni, ale viděla jsem takové video s bábou, která je v USA snad desetiletí. Pochopila jsem po shlédnutí, že jim fakt není pomoci.
Archivářka oni je pak odsud po r.1945 unášeli zpátky do ruska do gulagů, že? hrozná pakáž...
Archivářka jak to s temi imigranty pak bylo po 48?
continuity jo, to s Navalným je fakt... oni tam prostě lepší materiál nemaj.
Inteligenci vyháněj nebo zabíjej už po několik generací, imperialismus mají v krvi, demokracii nechápou a nepotřebujou, to už se muselo propsat do genofondu.
Lenka22 to je další věc, hrozně rádi žijou v lepším a využívají západní výhody a toleranci, ale stejně mají Rusácko za pána světa. To, že ten "pán světa" kulhá na obě nohy, je slepej a vede národ do záhuby, to neviděj. Nerozumím tomu, fakt.
Lenka22 to je vidět na těch pohlavárech, jeden každý má majetky v cizině, děti na školách v cizině, ale hulákají, jak je západ hnusná a zkažená civilizace.
Archivářka jak to s temi imigranty pak bylo po 48?
a RoSa
Já na to vůbec nejsem odborník a nechci tady vyvozovat nějaké obecné závěry. Ale zrovna tahle konkrétní rodina se vesele přeorientovala na dosidlování pohraničí a začlenění do všeho včetně Pionýra a SČSP. Sovětská strana jim zdá se dala už pokoj. A pokud ne, tak to v tom rodinném archivu není. Osobní fondy v archivech vznikají na základě dobrovolnosti předávajících...
andulka01 ani Labutí jezero mě s tím pronárodem nesmíří...
Třídím teď jeden rodinný archivní fond. Člen té rodiny se dostal do Československa jako porevoluční emigrant asi roce 1921. Tehdy tady ta ruská bílá emigrace byla velmi silná a měla podporu státu. Vystudoval na zemědělského inženýra. Začlenil se. Od roku 1927 žádal, aby se za ním mohla přistěhovat jeho stará opuštěná matka, která žila na vsi kousek od Kyjeva. Česká strana to povolila okamžitě. Žádal přes Červený kříž, prezidenta, různé křesťanské organizace, ale Rusko nepovolilo. Oženil se, narodily se mu 3 děti. Maminka se k němu dostala dožít v roce 1942, když se ona vesnice ocitla za frontovou linií na území zrovna ovládaném Němci. To jenom na okraj, že je to tam furt stený.
A tady Rusové s vydatnou pomocí místních komoušů nastolili totéž: bratr mojí babičky emigroval v roce 1948, protože továrnický syn v posledním ročníku VŠ... poprvé mu vstup zpět do ČR povolili v roce 1974, shodou okolností to vyšlo na 84 narozeniny jeho tatínka... já tehdy měla 6 let... a ten semy den se narodila i moje sestra. Pamatuju si to velice dobře. Pak sem strýce pustili ještě jednou, jednou jeho rodinu bez něj a pak až po listopadu 89.
Veľmi ma bolí ma srdce zo skutočnosti, že je druhé výročie vojny na Ukrajine. Nedokážem pozerať relácie ani počúvať podcasty k tejto téme. Dnes mi vybehli slzy pri čítaní oznámenia o úmrtí dvadsaťtriročnej dievčiny zdravotnîčky...kedy Bože skončí to peklo? Ani jeden z lídrov tzv. Západného sveta si nezaslúži svoj flek. Najhoršie je, že sa nemôžem vyplakať otvorene pred najblizsou rodinou.Nepochopili by to. Ďakujem za vypočutie .
qanik Chápu tě, mám to tak nějak podobně. Občas posílám "nahoru" modlitbičku, ač nevěřící.
berush jo, komunistický režim byl to samý v bledě modrým. Moje máma směla navštívit svého bratra emigranta po 15 letech a směla vycestovat z republiky jedině bez nás dětí a táty.
Furt se obíhá v kruzích. Někdy se ten historický jev opakuje později, jindy velmi rychle. Lidi a lidstvo jsou asi nepoučitelný. Bojím se, co se na nás vrací ve vnitřní i vnější politice, o klimatu nemluvě.
Kéž by tohle vlákno bylo jenom o nedoručených zásilkách a poškrábaných autech.
berush jo,
Kéž by tohle vlákno bylo jenom o nedoručených zásilkách a poškrábaných autech.
kéž by
Jsem Blíženec a Jan Jakub Ryba
Nikdo neodevzdal hnědé podšálky, jen Oldřich Navrátil.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025