A program do domova dôchodcov, chodia robiť zásadne materské a základné školy. No tak mám deti fakt rada, všetky, ale program tohto typu zvládnem ešte tak keď vystupujú moje deti(vnúčatá), aj to len raz. Akoby fakt na starobu už ľudia nepotrebovali nič. A ono to niekde inde, stačí mať chuť a skutočný záujem o potreby
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Garfie muj deda by mel 105 let a poslouchal sansony, beatles, jazz....Taky nechapu, kde se porad bere ta dechovka. Z urciteho duvodu se taky jmenuju Edita....No a strasne miloval glena millera https://m.youtube.com/watch?v=aME0qvhZ37o&list=RDaME0qvhZ37o&start_radio=1&pp=ygUMR2xlbm4gbWlsbGVyoAcB&ra=m
Janulik03 Bohužel tento problém mívám taky, ráda bych někam zašla, ale poslouchat špatnou kapelu se mi nechce, furt to jsou ty stejný odrhovačky.
Janulik03 víš co, to má každý jinak. Ségra tancuje v místním folklorním souboru. A vždycky, když vystupují na nějaké venkovní akci, tak si to babičky hrozně pochvalují, i ty nejmenší dětičky. Ale to nejsou lidi tvojí kondice (a ani věku). Podle mě fakt těžko soudit, ti, co tady diskutují nejsou ti, pro které je to určené.
Evaeva unas je folklór vysoko umiestnený v regióne. Kopaničiar súbor je známy všade, ľudia tu tým žijú. Ale teda naozaj nepotrebujem furt dokola to isté, aj keď som tam tiež tancovala, aj to mám rada, ale ....
No a to že sa to babickam páči, verím, ale verím že aj iné by sa im páčilo
Evaeva klidne bych se treba jednou dvakrat do roka na folklorni skupiny a tance podivala, mam docela rada i cimbalovou muziku, ale nesmi to byt to jedine v nabidce.
Janulik03 ano, ta nabídka by měla být pestrá, ať si každý vybere. Když si vezmu program místních klubů seniorů, tak to není marné, namátkou třeba vycházka po pasážích Prahy nebo přednáška o léčbě infarktu kmenovými buňkami.
Kokoska tak ty šestiletý děti mají k cimbálovce daleko ![]()
Jos Ty jo, můj táta byl na Luise Armstronga v Praze, tuším v 65? životní zážitek, mluvil o tom, co pamatuju. ![]()
continuity ďakujem za toto téma, a zrejme nielen ja si tak hudobne rada zaspomínam . V súvislosti s dychovkou a s vekom si pamätám na jeden program v rádiu, Hrajeme jubilantům. Tam nič iné nešlo, iba dychovka, dychovka, a dychovka, občas preložená nejakou ľudovkou , a k tomu tie presladené ďakovacie a obdivné prejavy a odkazy . Nie, že by sme to doma počúvali, ale občas som tomu neunikla u babičky. Nepáčilo sa mi to, a s trochou drzostii mladosti som si hovorila - no, to je pre tých starých, veď vymrú a už to prestanú dávať. Chyba lávky , vtedajší starí síce pomrelei, ale nastúpili noví starí, a program, aspoň teda na slovenskej verejnoprávnej stanici ide - s rovnakou ponukou - stále.
Ale každému, čo sa mu páči, nie ?, Ja dychovlu skutočne nemusím, ale vybavujem si, ako som s prekvapením počúvala Vladimíra Menšíka vo filme Všichni dobří rodáci . Pamätá si niekto tú scénu z nejakej dedinskej tancovačky, keď tancoval s krásnou zrzkou a k tomu s citom, tíško, a v pomalom tempe spieval Babiččin Maršovský valčík ? Taká odrhovačka, - umcaca, umcaca - a zrazu aká krása !
Evaeva no ale folklór je podle mě něco jiného, než cpát sedmdesátníkům hudbu, která byla zastaralá, už když jim bylo 30. Na dobrou cimbálovku by třeba naši šli (i já teda), ale na těch vsích prostě setkání pro seniory = vystoupení dětí z MŠ a hudba stylu Eva a Vašek. Moje rodiče to úplně uráží. ![]()
barbucha Určitě je ti ale jasné, že jste nebyli žádní Průměrní.
Moja babka má 93 rokov a teda hudbu nepočúvala, čo ja si pamätám, nikdy. Možno za mlada ľudovky. Ale čo mne pamäť siaha, rádio nepočúvala, telka bola pustena nonstop, zrniaca Nova.
Pinot Noir on je to sídlištní folklór, žádná lúčnice
přípravka je na úrovni dětí z MŠ. Ale tak říkám, že nabídka má být pestrá, nezavrhovala bych nic.
Ale nejde se zavděčit všem. Až mi jednou pustí ty mandrage aka "hudbu mého mládí", taky budu mít dost možná chuť skočit z okna
A nebo třeba ne, co já vím, třeba se mi to všechno pomotá![]()
Evaeva no ale folklór je podle mě něco jiného, než cpát sedmdesátníkům hudbu, která byla zastaralá, už když jim bylo 30. Na dobrou cimbálovku by třeba naši šli (i já teda), ale na těch vsích prostě setkání pro seniory = vystoupení dětí z MŠ a hudba stylu Eva a Vašek. Moje rodiče to úplně uráží.
![]()
I kdyby neurazelo, přeci nepůjdu na kulturní akci, která má obsah, co mě nebaví? V naší původní škole byl takový folklorní soubor v moderním hávu, měli i nějaké svoje věci, vyhrávali s tím mezinárodní soutěže i v dospělé kategorii. Těšila jsem se na jejich vystoupení na vánočním koncertě víc než na svoje děti. ![]()
Chodili s tím samozřejmě i po Praze, ale to je něco jiného než když blízká mateřinka nacvičí besídku.
Teď jste mi připomněly, že tu před několika lety běžel pořad "Wir sind klein, ihr seid alt" (My jsme malí, vy jste staří). Několik dětí ze školky pravidelně vodili do domova důchodců, kde měl každý svého parťáka. Spolu pak malovali, něco tvořili nebo jeli na výlet. Jestli to s něčím nemotám, tak těm seniorům předem a potom dělali lékařské vyšetření. A ta spolupráce na ně měla pozitivní fyzický i psychický vliv.
Naši (a kdyby táta ještě žil) by dechovku nevydejchali :-)
Beatles, jazz, začátky americké country (ještě když to byl mix blues, ghospel a rock), Spirituály, Brontosaury, Peter, Paul and Mary... s mámou teď chodíme na vážnou, ale třeba i na Laca Decziho.
Ale třeba TV Dechovku si ráda pouští moje vrstevnice, takže úplně šmahem soudit nebudu.
Sama za sebe pevně doufám, že umřu rychle a bez důchoďáku (jsem asociál). A do té doby si budu pouštět všechno co mám ráda. Hodně nahlas ![]()
Jo a proč sem jdu. V neděli jsme byli na koncertu ze série Pražského jara v kostele sv. Lukáše v Křečovicích. Několik kusů pro varhany a housle (strašně světoznámí hudebníci). A bylo to krásný, nejen ten koncert, celé prostředí. Ta adorace Suka je na mě trochu moc, ale ok.
Krásnej hřbitov, M. tam má předky. Ano, ta římsa, kde seděl hrobník s pivem, tam je.
A na náměstíčku byla pouť. Místo řetízkáče labutě a neměli střelnici, kde by mi mohl drahý vystřelit růži, které bych si fakt vážila :-) ale Šoumen od MD byl! Naštěstí to do kostela slyšet nebylo.
A ještě přiznání - nebavil mě kus od Paganiniho
Můj děda měl taky rád Suchýho a Šlitra a V&W. ![]()
Něco podobného praktikuje Rosťova školka, vybraní předškoláci chodí jednou měsíčně do místního DD na setkání se zájemci z řad tamních obyvatel, něco jim zazpívají nebo zarecitují,pak společně něco tvoří a přitom si spolu povídají.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my