Můj playlist na Spotify vypadá jako bych měla rozčtvrcenou osobnost, jestli mi ten vkus zůstane až do důchodu, přežiju jak dětské besídky,tak folklorní vystoupení a možná i ty Mandrage ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
dzizisketa to je fajn. ![]()
V tom dokumentu to bylo jeden na jednoho. Dočetla jsem se, že to bylo podle formátu Old People's Home for 4 Year Olds
dzizisketajá dám besídku i dechovku. Ty mandrage ale ne![]()
Oni tam bývají taky 1:1, občas má nějaký senior na starosti dva prcky.
dzizisketa to je ale fakt hezký!
Tabea zrovna dneska píšou v obecním časopise, že se naše třída (třetí) nějakého takového projektu taky účastnila. Docházeli do DD, krom besídky tam s obyvateli děti i něco vyráběly nebo si hrály (přiznávám, že jsem ten článek jen přelítla spíš po fotkách).
Podle mě fakt těžko soudit, ti, co tady diskutují nejsou ti, pro které je to určené.
A pro koho je to teda určený? Já už jsem ve věku (a i jiný tady), kdy bych klidně už v nějakým domově mohla (nedejbože!) být... a myslíš, že by se mě tam snad někdo ptal - kdyby mě tahal na nějakou dobrovolně povinnou společenskou zábavu - jestli bych radši Beatles nebo Stinga? ![]()
A program do domova dôchodcov, chodia robiť zásadne materské a základné školy. No tak mám deti fakt rada, všetky, ale program tohto typu zvládnem ešte tak keď vystupujú moje deti(vnúčatá), aj to len raz. Akoby fakt na starobu už ľudia nepotrebovali nič. A ono to niekde inde, stačí mať chuť a skutočný záujem o potreby
Přesně! Ono to není v těch posluchačích, který si nemůžou vybírat... je to hlavně v těch zaměstnancích bez minimálního kulturního rozhledu a zájmu!
barbucha Určitě je ti ale jasné, že jste nebyli žádní Průměrní.
Tak já - logicky - neznala nikoho ve věku mých rodičů, kdo by dával přednost dechovce či budovatelským písním, a že známejch a kamarádů měli dost! Ale o to nejde. Mluvím o sobě, o mojí věkový skupině. A moji spolužáci=vrstevníci, dnes všichni ve věku seniorů, poslouchali to samý, sháněli ty samý desky (nebo je chodili poslouchat k nám, jak na srazech vzpomínají
), vždyť jsme žili ve stejný době! Nikdo nechodil na Vlachovku! A přesto bychom to teď v "domově" vyfásli, patrně za trest?
barbucha tady ale nejde jen o věk. Ty nevypadáš, že bys to (aktuálně) potřebovala. A samozřejmě ti přeju, ať potřebovat nebudeš. Ale v DD jsou hlavně lidé, kterým už ty kognitivní funkce fungují hůř, a my fakt nemůžeme vědět, co ocení.
barbuchamě by teda v domově trefilo jak z dechovky tak z Mandrage. Můžu jen doufat, že jestli se toho dožiji, budu už tou dobou po příkladu mé babičky i matky dočista hluchá. ![]()
continuity tak oni to nepouští s reproduktorů na pokoji, takže se kdyžtak nemusíš zúčastnit.
barbucha Moji babičce je 88 a poslouchá tu dechovku i Evu a Vaška. Ale neni v žádným domově, takže o tyhle akce je ochuzena :-).
Jakože už jsou beztak dost zblblý, tak do nich naperem dechovku, to jim musí stačit? No do prdele! (sorry) Mimochodem to nikdo v těch slavnejch DD neslyšel o blahodárných účincích dejme tomu Mozarta, Händela? Ne. Dostanou Evu s Vaškem tvl! ![]()
Za trest vyfásneš Gotta. Tomu jeho tenoru neunikne ani hluchej ![]()
No pěkně, ještě na mne vytáhni bratry Nedvědy ![]()
barbucha ne, ale my tady prostě nevíme, co by se jim líbilo a co se bude líbit nám. (Jak vidíš i na babičce Vari)Možná ocení i tu besídku MŠ, protože jim to připomene jejich dětství. Jedna moje babička by Pepíčka Zímu taky ocenila, druhá ne. Jako kdyby na ten program nikdo nepřišel, tak by asi zvolili něco jiného, stejně jako v těch vesnických kulturácích
Podle mně by měla být co největší pestrost, nedá se říct, že dechovka je fuj a Mozart v pořádku.
No ale z jiného soudku, byla jsem dnes na konferenci a ač přednášky ve mně moc víry ve světlé zítřky nevzbudili, tak jsem tam potkala strašně moc známých, z kterých některé jsem nevidela hodně let a moc jsem si to užila ![]()
Zítra ještě pokračujeme, akorát musím i trochu pracovat.
Jak to tu čtu, mám pocit, že už jsem něčí matka, ale někoho svého věku:D Pulka zmíněného výběru mi totiž ani moc nevadí;)
Včera moje babička slavila narozeniny. Když jsem ji večer volala, tak říkala, že jí 3x hráli na Radiu Vysočina. Pamatuju si jen jednu písničku, protože mi to přijde strašně strašný, dát to někomu hrát k narozeninám. "Nikdy se nevrátí pohádka mládí"
To je jak: vlez si do rakve a nezapomeň se přiklopit. ![]()
mám radost, že je máma z nemocnice zpátky v DD![]()
Jo a nikdo v DD mámě necpe dechovku, Evu a Vaška apod. Minulý měsíc tam měli sokolníky (v budově) a kdo z klientů chtěl, tak si mohl pohladit sovu. Takových aktivit, co tam mají, fakt klobouk dolů před organizátory
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my