Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 10:06

paktofonika Jj, jsi moc mladá

Pinot Noir Ta pojízdná (taky ji pamatuju) mi připomněla, jak jsme byly, už hodně po revoluci(!) s kamarádkama u někoho na chalupě, tuším to bylo v Bukovicích u Losin, ale jistá si nejsem a šly jsme nakoupit do místního obchodu: "chleba, ten vozí ve čtvrtek a musíte ho mít holky objednanej, jogurty taky. Vajíčka neberu, tady má každej slepice....šunku mi vozí první pondělí v měsíci..." a tak, už si vůbec nepamatuju, s čím jsme odešly, asi s nanukama

Offline Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 10:28

Garfie Jo, tak to bylo. Měli jsme tam potom i obchod, kde bylo třeba si většinu věcí objednat předem, každý den jiný druh zboží. Byl ovšem vedle fabriky na papuče a když přišel někdo z té továrny, prodali mu chleba nebo šunku bez objednání. Přitom v té továrně pracovali převážně lidi z větších obcí, kde byly obchody relativně dobře zásobené. Na nás, navzdory objednávce, mockrát nezbylo. Tovární dělnictvo bylo zkrátka víc než lesní . Když vykoupili něco, nač místní čekali třeba měsíc, jelo se pro to do nejbližší větší obce, tam ovšem věděli, odkud jsme, a řekli, že smolík, že máme svůj obchod. Jednou jsem se pro cosi měla zastavit cestou ze školy a prodavačky na mě řvaly, jestli si jako matka myslí, že nevědí, ke komu patřím, a jestli se nestydí posílat děcko pro dejme tomu mandarinky, když už je určitě doma máme ze svého obchodu .

To teda před revolucí. Strašná doba.

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 10:46

moora a pamatuješ taky tu jahodovou dřeň v plastový kostce s víčkem? pak ty kostky většinou končily na tatínkově autě, na tý přívěsný kouli

Offline carries
1142 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 10:49

paktofonika na Slovensku boli tieto veci tiež, len si asi moc mladá Ja si pamätám Pedro, Sevak, škoricové žuvačky aj drolivé juicyfruit, cigaretové žuvačky boli hrozná frajerina. Ešte si pamätám aj džús v plechovke, mal trochu takú plechovú pachuť, ale mne hrozne chutil...

Mala som aj prívesok svietiace dreváčiky, tuším z Lešnej a ešte aj prívesok svietiacich korčulí z Vysokých Tatier. Pojazdnú predajňu mali u babky na dedine a tiež im vozili dvakrát do týždňa mlieko z družstva. Sme čakávali v rade pri obchode kým nám z veľkých kanvíc načapujú do kýblikov :) Chleba bol na objednávku a keď sa zabudlo, musela babka piecť.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 11:02

ty svítící přísvěsky mi připomněly - byl taky svítící pejsek, který se připínal jako brož, pamatujete si to?  :-)

Offline Jimik
příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 11:10

nolita Já jsem měla svítícího pejska Myslím, že byl z pražské ZOO.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 11:39

Jimik pokud myslíme stejného, tak určitě nebyl (jen) ze zoo, já ho měla taky a ze zoo určitě ne... 

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 11:42

carries dzus z recka, plechovka se slunickem

Offline carries
1142 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 11:51

viktorka_od splavu A bola tmavomodrá alebo fialová? to si úplne neviem vybaviť.

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 12:00

nolita jasně, i pejsek! Úplně jsem na něj zapomnela

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 12:01

RoSa dřeň pamatuju, ale na jahodovou jsem byla moc chudá, já akorát jablecnou (a ta mi tak nejela teda) 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 12:02

Já neznam nic, ani pejsky, ani pivíčko..zdá se, že matka rozhoda za nás o více věcech že nejsou dobrý a nechutnaly by nám!

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 12:10

Já tedy pamatuju pivíčka,  pedro i pojízdnou prodejnu, ale vůbec se tím nemíním dojímat. Taková hnusná doba to byla. Hezký bylo jen to, že jsem byla dítě.

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 12:17

Karja No ale ty už je znáš jen reloaded, když to oprášili po revoluci!

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 12:18

Mutziputzi A co vám smělo chutnat?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 12:22

Sweet Potato Chtělo by se říct, že jenom to zdravý nebo domácí, spíše to ovšem vypadá, že nám smělo chutnat to co chutnalo jí

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 12:24

Skořicové žvýkačky, bomba.

Posílala nám je teta z Německa a byly v červeném obalu, plátkové, možná taky Wrigley. Milovala jsem je, i když teda pálily na jazyku jak čert, ale brzo se vyžvýkaly. 

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 12:27

Mutziputzi Tenhle výchovný prvek se snažím prosazovat i já, ale jak si děcka zvykly vyměňovat svačiny se spolužákama, začíná to selhávat :-/ 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 12:32

Ty jo, ta pojízdná prodejna, to pro nás bylo něco - jezdila do Kovářova, kde jsme bývaly se ségrouna prázdniny u babičky, si pamatuju, jak jsme se potápěly v Lipně a do toho poslouchaly, jestli už nehoukala.
A byla do ní strašná fronta, hodina klidně, vevnitř pak samozřejmě nabídka nic moc, ale ta exotika, že člověk nakupuje v autobuse!

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 12:38

Zina Nase u babičky měla jenom okynko a myslím schudky!!!