Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 09. července 2026 07:54

Karja Popravdě, dost často si vzpomenu, jak jsi tu kdysi popisovala váš ranní režim, když v osm mám udělanou snídani (lívanečky), nakrmené děti, sebe, základ pro oběd a už jede pračka, myčka a vysavač, v libovolné kombinaci. Včera jsme v tu dobu měli i nakoupeno

(nechci pochválit, chci politovat )

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 09. července 2026 08:13

Myrtilajá tě lituji my jsme taky rodina sov a tohle by mě zabilo. Ani jedno moje dite nevstavalo před sedmou, ani jako mimina. Pokud vstali dřív, byl z toho vždy akorát problém.  

A není to ani otázka zvyku, muž dělal od šesti 25 let a na to ranní vstávání si nezvykl nikdy. Já jsem schopná vstát v sedm, ale to je nejdřívější hodina, kterou ještě neodnasim zdravotně. Tuhle jsem jela do práce na šestou, uz v jedenáct jsem byla naprosto vyřízená a byla z toho migréna na tři dny. 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 09. července 2026 08:15

Myrtila Hahahaha, ale jako ted na začátku prázdnin jsmeo víknedu vstávali v 9, mě to uplně rozhodilo, tvuj režim mi vyhovuje mnohem více:D, pokud je to teda po 6 hodině:D. Ale dost mi to ovlivnuje společenskej život, že kolikrát jako večer ven radši nejdu, protože vím, že se nevyspim no:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 08:53

barbucha jo, to věřím. Dokud má člověk síly, tak je nějaký ten půl úvazek fajn.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 08:57

Myrtila já tě teda lituju! Protože i kdyby dítě vstávalo takhle brzy, tak já budu akorát přežívat na gauči do nějaké rozumné hodiny a ten den nakonec bude míň produktivní.

continuity u nás dřív vstává starší (jako mimino spal teda taky do půl osmé), ale ten už se ráno nějak obstará. Teď o prázdninách i muž vstává o půl deváté, aby byl v devět v práci

Offline Blanka
příspěvků moje polička 09. července 2026 09:08

barbucha - tak ono sa rokmi všetko mení. Ja som si  kedysi zakladala na tom, že vstávam 4.45, nachystám rodine raňajky, deťom desiatu do školy, v behu niečo odhryznem a v 6 už som v práci . Nikdy som nemala pocit, že nejako strádam, a keď mi otec hovoril, že to je proti  prirodzenosti ľudskej, vstávať tak skoro, iba som sa zasmiala. No, a teraz ho  už nejaký čas dokonale chápem.Lenže je  skutone rozdiel aký máš denný časoprogram, keď si mladá dospelá, s dieťaťom, či deťmi, a dôchodca, ktorý sa už viac-menej stará o seba / a druhého dôchodcu, ktorý sa už na teba  vo všetkom spolieha / . Ale na to, ako som bola kedysi šikovná, si spomínam takmer s hrdosťou !

Offline Janulik03
20214 příspěvků moje polička 09. července 2026 09:19
Reakce na Sweet Potato:

​Jsme na Kaprunu, hojně ho tu čepujou. 

​Ten mám najradšej z tých ponúkaných 

Offline Janulik03
20214 příspěvků moje polička 09. července 2026 09:23
Reakce na barbucha:

​Já už skoro nedokážu pochopit, jak jsem zvládala chodit do práce resp. se do ní vypravit tak během půl hodiny brzo ráno -  kdyby šlo o život, tak to možná dokážu i teď, ale jak píšeš: nějaká ta hygiena... kafe... internet k tomu... něco k zakousnutí...  a je dvanáct, den začíná

​Inak za ten rok a pol, čo nemusím ísť do práce na 4,00 som si pomaličky zvykla, že síce vstanem skoro, cca 5-5,30, ale pomaličky v pyžame porovim niečo v zahradet, nech neruším spaca, alebo si čítam a urobím si raňajky. To som nerobila od......vlastne nikdy. A je to super, ísť do práce na 9

Offline Dadoo
11665 příspěvků moje polička 09. července 2026 09:29
Reakce na barbucha:

Ale musim říct, že i když programu je dost... tak začínám občas uvažovat jestli je ta půldruharoku "dovolená" definitivní, jestli to pro nás mladý nestačilo

​Tak mne to staco. Dva roky jsem v důchodu a prakticky dva roky jsem doma na neschopence.

Takze od zari se vracim do skoly. Dva dny v tydnu budou tak akorat, abych se zase socializovala a taky abych měla kam nosit ty hromady hadrů. Co mi tu visí.

No a nějaká ta koruna na...ehm.. nové hadry a pro zvířátka se taky budou hodit.

Offline viktorka_od splavu
49256 příspěvků moje polička 09. července 2026 10:56

jako mlade jsem byla desna sova a kazda minuta poranu mi byla draha, vsechno jsem mela od vecera nachystany a vcetne sprchy a xichtu mi to trvalo presne 20 minut. pak jsem se nejak zacla budit driv, chodit spat driv, pac po 22h uz neudrzim otevreny voko... no a dnes jsem vstala 5:50, slozila pradlo, obstarala kocky, umyla a vyfoukala vlasy, dite hodila do posilky.. a 7:45 v praci:-))

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 09. července 2026 10:59

continuity Karja Evaeva No, já si vždycky myslela, jaká jsem sova (třeba diplomku jsem napsala v noci, v jedenáct jsem začala, v šest ráno skončila a šla to dospat), ale pak jsem nastoupila do zdravotnictví, tam se začíná brzo, a celkem snadno jsem se přehodila na brzké vstávání. Jenomže to jsem se mohla dosyta vyspat předtím, šla jsem spát v půl desáté a nikdo mě během noci 6x nevzbudil. Teď bych se opravdu někdy ráda dospala, ale prostě není kdy! To mimino se budí od prvních paprsků, takže já jsem vzhůru klidně už od čtyř a jenom ho douspávám, abych teda mohla do té půl šesté aspoň ležet, i když už nespat. 
A ten společenský život to ovlivňuje i s miminem, protože takhle brzy tu ještě nejsou venku žádné děti, pak ten můj spí od jedenácti polední spánek a v jednu je zase svěží, to jdou okolní batolata tak akorát spát, my se s nima prostě míjíme. Teď ho tu držím zuby nehty, abych do něj nacpala oběd, než usne, někdy mi odpadne 5 minut před tím, než se dovaří špagety

Offline viktorka_od splavu
49256 příspěvků moje polička 09. července 2026 11:04

Myrtila zatemnovaci zavesy (ja uz se k tomu miminu zas vracim, takze me prvni paprsek taky vzbudi:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 11:18

Myrtila první syn vstával v půl osmé a v 11 chodil zase spát, když přešel na jeden spánek ani jsme kvůli tomu nemohli chodit na kroužek, ven jsme chodili až odpoledne... Ale že by mi to vadilo, to nemůžu říct. Ty brzký vstávání by mně zabily, spolu s přerušovaným spánkem o to víc. Teď jsem potkala paní, co má přesně o rok staršího kluka než je mimiňák. Chodí spát v 11, náš chodí ve dvě a jsem vůbec ráda, že usne

Offline Tabea
8080 příspěvků moje polička 09. července 2026 12:04
Reakce na Evaeva:

Myrtila já tě teda lituju! Protože i kdyby dítě vstávalo takhle brzy, tak já budu akorát přežívat na gauči do nějaké rozumné hodiny a ten den nakonec bude míň produktivní.

continuity u nás dřív vstává starší (jako mimino spal teda taky do půl osmé), ale ten už se ráno nějak obstará. Teď o prázdninách i muž vstává o půl deváté, aby byl v devět v práci

​chacha, když děti prvně spaly až do půl osmý, tak jsem je šla kontrolovat, jestli zijou. Už to bylo teda tak ve školním věku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2026 12:10

Tabea on vstává naopak čím dál dřív, počítám, že v pubertě se to změní. Oni jsou spavý, mladší ve skoro sedmi spí 11h.

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 09. července 2026 13:07

Dnesni dopoledni nebe nad Karlinem bylo uplne fascinujici. Byl to jen takovy pruh mraku, vsude okolo modre nebe.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 09. července 2026 13:43

Zuzuli to je hustý!

Offline andulka01
12809 příspěvků moje polička 09. července 2026 14:00

Malkovich je Chorvat geniální reklamní minifilmy pro HR turismus

https://www.youtube.com/watch?v=S2Uqg1va_pI

https://www.youtube.com/watch?v=eQSMz3IkKAY

Online stes
9191 příspěvků moje polička 09. července 2026 19:19

Zuzuli dneska toho všude bylo vic...nadhera

Online stes
9191 příspěvků moje polička 09. července 2026 19:20

Dvě Češky ve finále Wimbledonu. Nevídaný úspěch.