Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:40

Byli jsme dneska lovit Kajínkovu kešku... Naše děti si před branami valdické věznice stylově pohrály na schovávanou a na honěnou s dětmi, které tam šly na "návštěvu", no... ehm... exotika.... (vypadaly naprosto normálně, i jejich rodiče)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. srpna 2018 20:44

pecka To je super, uži si to a som zvedavá na nákupy v COS :)

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 05:12

Byli jsme dneska lovit Kajínkovu kešku... Naše děti si před branami valdické věznice stylově pohrály na schovávanou a na honěnou s dětmi, které tam šly na "návštěvu", no... ehm... exotika.... (vypadaly naprosto normálně, i jejich rodiče)

​Ted jsem trochu zmatena. Proc by nemely vypadat normalne? 

1333 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 06:26

MP Marge Protože to pravděpodobně byli příbuzní někoho z těch uvnitř, což není průměrný vzorek populace.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 06:32

Stará Stanová Kůže  ale vis, ze lombrosova teorie byla uz davno prekonana ze?

1333 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 06:43

nolita Pokračuj prosím, jak to souvisí s mým příspěvkem?

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 08:01

Stará Stanová Kůže s tím jak píšeš, že vypadali (děti a rodiče) normálně...jak jsi čekala, že budou vypadat? jinak jen proto, že jsou to příbuzní vězňů? pokud tě to naopak nepřekvapilo, i když to tak tvůj příspěvek nevyznívá, ale může se něco "ztratit v překladu", nechápul, proč něco takového vůbec psát... 

Lombroso byl myšlen v nadsázce, ale jen trochu... pokud  jsi to nikdy neslyšela, google poradí ...

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 09:30

Stará Stanová Kůže z wiki: Vyšel ze studií frenologie, aby nakonec přišel s teorií, že zločinné sklony jsou vrozené a jsou rozpoznatelné ve fyziognomických znacích člověka. Rozlišoval „rozené zločince, občasné zločince, zločince z vášně, morální imbecily a kriminální epileptiky“. Tato jeho antropologická kriminonologie byla časem zavržena jako nevědecká a předsudečná, sehrála však významnou roli ve vývoji zejména evropské kriminologie

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:26

MP Marge Protože to pravděpodobně byli příbuzní někoho z těch uvnitř, což není průměrný vzorek populace.

​A coz se projevuje zejmena na vzhledu dotycnych. 

Aha.

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:40

MP Marge řekla bych že se mohlo jednat o (mylný) dojem, že zločiny páchají výhradně jedinci sociálně slabí - což na vzhledu vidět bývá. plus teda vyšší podíl některých etnik v osazenstvu věznic, než je běžný podíl v populaci, ale to nevím zda Stará Stanová Kůže myslela, páč to je tu dost vošajslich zmiňovat:-)

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:46

viktorka_od splavu Tak psala, ze deti vypadaly "normalne", tak tezko rict, jestli tim bylo mysleno i z etnickeho hlediska - ale vite co, ja to radsi snad ani nechci vedet. 

1333 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:50

viktorka_od splavu Děkuji za zastání. Nolita to asi nemyslela zle, ale nechce se mi argumentovat proti podsouvání náklonnosti k nějaké zastaralé teorii... Jiné věznice jsou možná plné inženýrů a doktorů, ale zrovna u Valdic si tím moc jistá nejsem.

1333 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:51

MP Marge Koukám, že si na to rozhořčování vystačíš sama.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:52
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:53

Stará Stanová Kůže já to myslela, tak jsem to napsala, spojitost je myslím dost zřejmá... spíš by mě zajímalo, jak jsi to myslela ty s tím tvým příspěvkem, zatím jsi žádnou rozumnou interpretaci nenabídla... 

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:55

Stará Stanová Kůže sorry ale tohle je fakt trapny. Jakoby to ze ty decka maj rodice v lochu by melo byt videt na jejich vzhledu nas dobry rodinny pritel si sel sednout loni, otec tri deti, normalni chlap. Ty decka nevypadaj na kriminalniky...

1333 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 14:58

rasaNori Sedí ve Valdicích?

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 15:00

Stará Stanová Kůže netusim. Nicmene jestli tva otazka smeruje k tomu, ze na detech kriminalniku z valdic by melo byt videt co jsou zac, zatimco na detech kriminalniku z jineho vezeni ne, tak tohle nehraju.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 15:01

Stará Stanová Kůže prosím tě, už to radši nech bejt, tohle fakt bolí... beru zpět, že mě zajímá, jak jsi to myslela... 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. srpna 2018 15:02

To mi pripomina nasi sekretarku.... jeji syn, nevim cca 11 let, se zakoukal do dcery jednoho vylupka, co ho zna cela CR, spachal celkem hnusnou prasarnu (spoluzaci nebo co) a sekre chodi a rozhlasuje, ze to ne, to v zadnem pripade, nekoho takoveho do rodiny (vyslovne myslena ta holka), co takova muze byt zac.  Pominu, ze je mu tech asi 11 ...  Mam vzdycky pokuseni rict, ze je holka dost mozna chytrejsi, nez ona... a jak tak vidim, tohle blbinkovstvi jen kvete.