Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:00
Reakce na Eden:

Jinak teda, dělám jumpsuit a nevěřila bys, jakej je to šílenej problém.
V každém díle Falloutu je úplně jiný, s jinými detaily. Peklo. Postěžuju si, nikdo jinej mě nepochopí :D

Já bych nemohla dělat cosplay, protože "přesná verze" se mi nelíbí ze žádného dílu, navíc k tomu vždycky přistupuju tak, že dělám něco "na motivy" a eliminuju prvky, který mi nepřijdou moc estetický:
Jednička a dvojka jsou elasťák. Divnej font písma, bez stojáčku, žlutej vertikální pruh a tlustej žlutej horizontální. Zatímco na artworkách vždy zakrytej páskama, protože je hnusnej, ve hře je daleko tlustší a zřetelnější.

Trojka. Vždy zakrytej páskem, kterej navíc přichází jako standardní část suitu, ne jako kožená harnessa. Někdo si uvědomil, že je tlustej žlutej pruh hnusnej a v 1st person to bude dost vidět.
Bohatě to vynahradili vydyndanýma všitýma polštářkama na kolenou. Ekl.
Líbí se mi ta montérkovitost a dává to větší smysl. Nicméně je to hrozně hranatý a bachratý.
A přitom na concept artu to vypadalo tak futuristicky a skvěle!

No a takhle to dopadlo:

Fallout: New Vegas se na ty Vaulty imho tak nesoustředilo, takže se v tom nehrabali a nechali to skoro stejný.
Fallout 4 přichází opět s elasťákama, mění žlutou na zlatou a ten proužek celkem výrazně redukuje, aby nevypadal tak debilně.

Samozřejmě všude prošívání a tak. Navíc nedává smysl, protože nemá jako správnej jumpsuit rozepínání až k rozkroku, aby bylo možný z něj čůrat, což mi přijde jako logickej nesmysl.

A teď babo raď, ani jeden z nich se mi nechce 100% replikovat, i když se kloním k montérkový verzi. Mám ten debilní žlutej horizontální pruh vynechat?
Abych to upřesnila, dělám ghoula z Vaultu 12 (toho, kterému netěsní dveře a vnikla tam radiace a vzniklo Undercity) a přešívám anglickou leteckou kombinézu.

Vault boy proužek má :(

(Díky za pozornost při čtení rantu na téma "Vývoj Vault suitů v průběhu staletí." )

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:03

Jo a mimochodem, montérkovina zarvaná do koženejch nátepníků by vypadala daleko hnusněji a byla by meganepohodlná. True story.

Offline viktorka_od splavu
49000 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:36
Reakce na Eden:

já to včera viděla. no, z hlediska námětu/originálu nemůžu soudit, neznám, ale jinak teda tu dobu pamatuju. no a přijde mi to dost amatérský... takový hodně očividný dobový reálie, abysme teda jako fakt viděli jak to tehdy chodilo... a jinak vlastně nic. uplně mimo.

49000 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:39

a ještě si musím postěžovat, neb teda někdy od půlky prosince, kdy jsem si dokupovala inkubátory a dostala 3x3 a teď chodí každej den ten jeden, líhnu 2-4 vejce opravdu každý den. a 1. nenarazila jsem za celou tu dobu na jediný (!!!) 10km vejce a 2. mám zatím jenom jedno mimino.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 13:54

Jsem ti je asi vybrabčila, za tu dobu, co padají inkubátory ze stopů, už jsem vytočila tři 10km vejce, z toho dvě v jeden den ještě ke všemu. Až jsem si skoro říkala, že jim snad v rámci eventu zvednuli drop. :) Ale s miminama jsme na tom stejně, zatím mám jen Elekida - právě z jednoho z těch tří 10 km vajec, zbylý dvě ještě líhnu, tak se teprv uvidí. 

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 14:59
Reakce na Dammy:

Mne ty vault jumpsuity prisly celkem hnusny vzdycky, z kazdy postavy jsem to ihned stahla :-) Osobne jsem si ten matros vzdycky predstavovala jako ten matros, ze ktereho se delaji hornicke kombinezy pro praci v hlubinnych dolech. Coz neni klasicka monterkovina, ale nejaka umelina, takovy hruby pevny sustak. Bohuzel se v latkach vubec nevyznam. Nejvic mi ten matros pripominal tvrdsi latku na softshellky, kterou pak nekdo misty prosil. 

Prilehavy elasticky oblecek bych nedelala, monterky zni lepe. Zluty pruhy bych omezila na uplne tenky zluty/zlaty lemy. Osobne si myslim, ze je dulezitejsi, aby to vypadalo dobre a funkcne, nez aby to bylo uplne presne. Pokud by slo o filmovy cosplay, tak bys to mela tezsi, napadobovala bys kostym, co uz nekdo jednou usil a melo by to byt presne. Ty ale sijes kostym podle hry, sama vidis, ze je to v kazdym dile trochu jiny. Urcite jsi si vsimla, ze v F4 jsou i jini Mirelurci a dalsi radioaktivni monstra, maji vetsi zuby, jine postaveni kolen atd - upgrade v grafice. Tudiz i ty zmeny na jump suitech vidim spis jako progres ve vyvoji grafiky. Myslim, ze si s detaily muzes vyhrat podle sebe. Zip udelej tak aby to bylo prijemne na noseni a funkcni.

Ta letecka komineza bude dobry zaklad :-) Nevim jakou mas, ja mam doma bavlnenou a softshellovou s vlozkou. Ale ma to kvanta kapes, ty z toho budes sundavat?

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:03

No, já první část eventu strávila mimo civilizaci a druhou zdá se úspěšně promarodím. Smutné, lapat doma po dechu a koukat, jak u nejbližšího pokéstopu poskakují charmandeři a ivysaurové. A vzpomněla jsem si, že část toho eventu s 2x exp jsem taky marodila. Už žádný event nikdy nechci!

49000 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:16
Reakce na Sweet Potato:

neboj, ještě není všem dnům konec, uzdravíš se a všechno dohoníš:-)

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 15:49

Ze jo. Nelibilo se mi uz jak tesne po probuzeni resil doktorcin uces. Vazne byl ten uces tak neobvykle zastaraly, aby to stalo za komentar? Navic z polohy v leze by tezko poznal, ze je na jejich vlasech neco "nestandardniho", zespoda to na kamere vypadalo jako bezny uces. 

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:01
Reakce na Sweet Potato:

Nic si z toho nedelej, ja uz jsem oproti vam totalne pozadu. Byla jsem nekolik tydnu mimo gsm, navic nekde, kde pokemoni neexistuji, takze jsem nemohla hrat vubec.  Muz je pracovne na druhy strane zemekoule, takze ani ted to neni zadna slava. Moc me to samotnou nebavi. Nekdy jdu ven a ani to nezapnu. Stale chodim kazdy vecer ven, ale chytam jen nekdy. Pritom kdyz tu muz na Vanoce byl, chytali jsme skoro cely den a bavilo me to moc. Ten kolektivni faktor v tom hraje asi velkou roli. Taky mi moc nevyhovuje chodit v noci sama ven. Venku se nebojim, je pravdepodobnejsi, ze me zabije auto, utocnik by venku nemel proti mne moc sanci. Ale bojim se, kdyz lezu v noci sama do baraku, potkat tam nejakyho uchylaka na chodbe, nejspis by to nedopadlo dobre. Chodim tedy driv nez jsme byvala zvykla a pred pulnoci to dobyvani za moc nestoji

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 16:44
Reakce na Eden:

Takhle to vypadalo, když to dorazilo:

Teď jsem v týhle fázi, a nevím, jestli mermomocí našívat víc žlutejch věcí.

Takhle to vypadá teď. Mám na nohou záložky, aby byly vidět ty vysoký boty, a na rukou mám žlutej lem (dá se přehrnout), viděla jsem to v tomhle módu a hrozně se mi to líbilo:

Mám zúžený rukávy, odstraněný náprsní kapsy, našitý proužky, a teď přemýšlím, jestli budu dělat ještě nějaký modifikace, než to dám vyšisovat a začnu tomu dělat weathering. Pak už se s tím nic dělat nedá. Navíc tam žádný kapsy nejsou - zboku na kolenou je nechávám, v orig. designu je to snad taky, a taky jsou tam přední na stehnách. Ty se mi tady u toho moc nelíbí, dělá mi to širší boky, ale na to se asi vyprdnu, on až se tam dá ten pásek s tou harnessou, tak se to vyrovná.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 17:07
Reakce na Dammy:

Já jestli můžu, tak ty vysoký boty k tomu budou výborný, bude to s nimi mít vyloženě šmrnc. Na ten horizontální žlutej pásek bych se asi už vybodla, ono až si na to dáš ten koženej verk (harnessa?), tak by z něj stejně byla vidět jen část.

Jo a líbí se mi, že je to docela na tělo, co jsem viděla variace na tohle téma, tak to vypadalo víc jak montérky, bylo to asi i tím, že to právě bylo hodně volný, tohle je super.

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 17:11
Reakce na Dammy:

Vypada to dost dobre. Zluty je tam akorat, kdybych chtela jumpsuit, presne takhle bych si tam tu zlutou predstavovala. A budes to teda barvit na modro? Jak kdyz je to cerne? Na boky bych se vykaslala, pravdepodobne v tom vypadas drobnejsi, nez ti pripada. S paskem to imho bude vypadat lip.

Ta na obrazku je bozi, libi se mi rozhalenka misto stojacku, takhle bych si nejak predstavovala kombinezu pro Boomers. Ty zase miluju ja :-) Skoda, ze jsou jen v Mojave Wasteland. Akorat ze ve hre maji spis kombinezu se stojackem a k tomu bombera. Tohle je neco mezi

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 17:15
Reakce na Zina:

Jo, mě právě taky, nechtěla jsem montérky, tak jsem byla ráda, když jsem sehnala v armáči tuhle kombinézu. Navíc mě stála dvě kila, což byl takovej příjemnej bonus :)

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 17:17
Reakce na Eden:

Vypada to dost dobre. Zluty je tam akorat, kdybych chtela jumpsuit, presne takhle bych si tam tu zlutou predstavovala. A budes to teda barvit na modro? Jak kdyz je to cerne? Na boky bych se vykaslala, pravdepodobne v tom vypadas drobnejsi, nez ti pripada. S paskem to imho bude vypadat lip.

Ta na obrazku je bozi, libi se mi rozhalenka misto stojacku, takhle bych si nejak predstavovala kombinezu pro Boomers. Ty zase miluju ja :-) Skoda, ze jsou jen v Mojave Wasteland. Akorat ze ve hre maji spis kombinezu se stojackem a k tomu bombera. Tohle je neco mezi

Boomers jsou super! :D Mě se taky líbí ta rozhalenka, ono to tak asi dopadne, neboť Junktown se odehrává v létě a loni bylo dost přes 30.
Bombera bych v tom asi nedala :D

Modré to je, to je právě ten problém. Hodně tmavě modré. Už je tma, a navíc to fotím mobilem, tak to není moc vidět. Takže to budu odbarovat. Počítám s tím, že ta žlutá taky trochu vybledne. No, snad se to nerozpadne, ale kdyby se to rozpadlo, aspoň to budu moct znovu sešít a bude to autentičtější :D

Offline Sweet Potato
39809 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 17:31
Reakce na Eden:

Teda, docela se mi ulevilo, žes' to nezapíchla úplně. 

Dammy 

Už teď to vypadá hodně dobře.

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 18:16
Reakce na Sweet Potato:

Nezapichla, ale narozdil od tebe k tomu nemam ted co rict, naopak tu od tebe a ostatnich hltam novinky a odpovedi na veci, co mi nejdou jasny :-)

Jsem teprv lvl 31 a napr lickitunga jsem zatim jeste ani nepotkala. Aspon tech pikacu s cepici mam plny inventar

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 18:21
Reakce na Dammy:

Aha sorry, jsem barvoslepa. S tim odbarvovanim tedy nevim, moje pokusy cokoliv odbarvit vzdycky skoncily hrozne. Parkrat jsem si na stredni odbarvovala dziny a vzdycky byly hnusne nazloutly a byly na tom i fleky. Takze pokud to neni uplne cernomodra, nic bych neodbarvovala a nechala bych to jak to je. 

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 18:27
Reakce na Eden:

Já to budu testit na odstřižkách :) Ono u toho postapa fleky a podobný krásy moc neva. A já jako ghoul nebudu čerstvě z Vaultu vylezlá.

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 18:45
Reakce na Dammy:

Máš pravdu, bylo by divný, kdyby to po 200 letech nemělo žádný fleky. Navíc nevím, jaké máte vy ghoulové hygienické návyky a nároky na čistotu, třeba se válíte v blátě a tak.