Na Bohému jsem se těšila, a nakonec jsem z prvního dílu viděla 20 minut. Ta hudba byla jako pěst na oko, nedalo se to vydržet.
Televize
Svými argumenty mě nepřesvědčila, zato překvapila mírou sebestřednosti.![]()
Tereza Brdečková o Bohémě s Martinem Veselovským:
Dík za odkaz.
Mně obecně fikce mezi realitou nevadí, pokud není jejím učelem ideologické překrucování, ale tady je ten poměr (říkala 95%realita:5%fikce) poněkud nešťastný.
Přiznám se, že mě střet reality a fabulací v Bohémě nevadí, respektive nevadil v 1. dílu. Podle mě ani nejde o historicky úplně přesný popis událostí, ale o postoje lidí, kteří se prostě museli rozhodovat mezi větším či menším zlem, i když s tím třeba vnitřně nesouhlasili. A jestli Štěpánek přečetl to či ono, není zase tak důležité.
Musím teda říct, že jsem si hned po tom úvodním díle sedla a začala hledat informace o jednotlivých postavách. Něco jsem věděla, něco ne, ale potřebovala jsem se do těch vztahů i motivů trochu ponořit ( taky tam na mě bylo těch postav trochu moc ).
Ale takhle, nemyslím si, že by šlo o extra umělecké dílo, které by mi nedalo spát.
Dnes ve 22:15
Melancholia
Film Dán./Švéd./Fr./N (2011), 130 min.
Režie: L. von Trier
Hrají: K. Dunstová, Ch. Gainsbourgová, K. Sutherland, Ch. Ramplingová
Tak na tu Melancholii jsem, samozřejmě, zapomněla..
Koukám na Bohému. Ta chlupatá prdel přes půl obrazovky.. oops ![]()
ja jsem vcera videla Antikrista a jmeno Trier nechci vubec slyset! Film vyborny a pusobive natoceny, ale drsny, drsny.
Já zase nedávno od Triera viděla Prolomit vlny, a tak pochmurnou náladu jsem už dlouho neměla.
ja celkem nedavno taky. To je taky silny film, takovy, co se zaryje.
To je tím, že je hrozně lidský a realistický, ty jeho další filmy jsou na mě už moc přehnané a dělané na efekt.
uf, Antikrist, napoprvý jsem to dala jenom k lišce...
no ja jsem u dvou scen zavrela oci, to proste neslo.
ale moment, to jako, zes to videla vickrat nez jen jednou?
to popira to, co napsal nekdo na CSFD a s cim souhlasim - skvely film, ktery nikdo nechce videt dvakrat.
dvakrát fakt ne, napodruhý od lišky...
Na Prima Zoom akorát běží čtvrtý díl Tajemství vůní. Tentokrát je na řadě ylang ylang a vypadá to, že to bude s Thierry Wasserem
.
V návaznosti na nedávnou diskusi o Lídě Baarové (Renč x Třeštíková) a o filmech minulého roku vůbec, tak právě byly představeny nominace na České lvy. V kategorii nejlepší film se bude vybírat z filmů: Anthropoid - Já, Olga Hepnarová - Masaryk - Rodinný film - Učitelka.
Renčovo Lída Baarová získala nominace ve "vedlejších" kategoriích - nejlepší vedlejší ženská role (S. Stašová) - hudba - scénografie
Třeštíkové Zkáza krásou je nominovaná na nejlepší dokumentární film. Zároveň i na nejlepší střih.
Tak bych se vrátila ještě k tomu českému filmu :) Rozhodla jsem se, že na ty letošní díla kouknu :) Zatím jsem viděla Já, Olga Hepnarová, což je tedy velmi zajímavě udělaný film, ale člověk se sem tam ztrácí (lépe řečeno já neznám detailní Hepnarové příběh a některé scény mi tam přišly nadbytečné, nechápala sjem souvislost k příběhu.... Ale třeba se pletu, každopádně film by měl dávat smysl i těm, co její příběh do detailu neznají) a asi určitě není pro každého, spousta těch scén snadno odradí. Každopádně obdivuju herečku v hlavní roli, protože pozici asociální sociopatky zvládla velmi dobře (kor proto, že její hlavní náplní bylo pološíleně koukat)...
Teď jsem shlédla Učitelku a ten film se mi tedy líbil, zasáhl mě naprosto, nemohla jsem se od něj odtrhnout, pro mě hodně povedený film. Hodně zajímavý mi přišel jednak tím, že je téměř komplet ve slovenštině (to už dneska člověk u českého filmu moc nevidí) a jednak (s tím možná souvsející, protože slovenské herce přiznám se neznám) casting pro čechy neokoukaných herců, protože film díky tomu působil civilně až téměř dokumentárně.Téma je dle mého aktuální, což ukázala i předtitulková scéna....
Anthropoid a Rodinný film mě čeká, Masaryk nechápu, že je v nominacích už letos, když ještě neměl oficiální premiéru a diváci ho shlédnout nemohli...... Ale až bude k dispozici, také se ráda podívám.
Lída Baarová mě neoslovila, hodně mi vadil český dabing německých herců, radši bych měla dvojjazyčný film (prostě v Čechách mluvit česky, v Německu německy), hlas Preisse mi k postavě Goebbelse vůbec nešel, ráda bych slyšela skutečný hercův hlas....Jinak příběhově to dost odpovídá tomu, co Baarová vypráví v dokumentu Zkáza krásou. Každopádně za mě spíše dokument, než hraný film.....
Ještě mě trošku překvapuje, že o Českého lva může usilovat koprodukční snímek, kde hlavní tvůrci nejsou češi a i z hlavních postav je jich tam minimum - tudíž ta role čr jako produkce bude spíše minoritní. Přijde mi nefér, když takové filmy s mnohem větším fiolmařským zázemím (a možností angažovat zahraniční herce a hvězdy) soupeří s českými snímky českých tvůrců. Vím, že se to asi řešilo už dříve u jiných filmů, ale pro mě je to prostě těžko srovnatelné, abych pravdu řekla, tak jsem Anthropoid vůbec nepovažovala za český film......
S filmem Masaryk je to čistý kalkul. Na nominaci mu bohužel stačí předpremiera a může soutěžit. A proč už letos? Protože je relativně slabý rok a je šance "urvat" nějakou cenu. Tento rok budou mít premieru Svěrákův Po strništi bos a Hřebejkova trilogie Zahradnictví, to znamená velkou konkurenci.
tak dnes cim vic noc, tim vic kino:
prima horror 0:30 identita
joj cinema 23: 45 scifi Looper, pak 12 let v retezech
a to jeste nemame cinemaxy
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články