Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 10:06
Reakce na alese:

To je naopak velmi zdravé a prospěšné, taky bych k tomu potřebovala nakopnout   Hromadím hodne a vyhazuju malo.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 10:14
Reakce na Mutziputzi:

A co v tom Tel Avivu? Letím tam na podzim. Jsem líná číst něco v AJ a v češtině už mám tak nějak to obecné pročtené, dej nějaké top secret tipy!:-)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 10:22
Reakce na Karja:

To hele moc nemám co referovat, byla jsem tam jednou, 3 roky zpátky a jen na prodlouženej víkend, ale město je to geniální, bydleli jsme v Diaghilev apartmánu (snad nekomolím) a pamatuju si akorát Banana beach, restaurace mi zůstaly no name. Letos, už jako hebrejsky hovořící (blbě) jsem se tam chystala, ale jaksi to neklaplo.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 10:57
Reakce na Karoleena:

mamka měla takový dojem z celé francie. přijela naprosto znechucená, prý tam všechno nechutně smrdělo (někdo říkal, že i ve versailles to fakt páchlo), v hotelech byly štěnice a švábi, a všude byly odpadky. já jsem francií jen projížděla, v paříži jsem nebyla, ona říkala, že už by tam nikdy nejela.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 11:02

právě z toho důvodu se mi líbilo v londýně (samozřejmě jen centrum, okraje jsem nenavštívila, ty budou pravým opakem). když jsem tam byla před těmi šesti nebo kolika lety, tak čistota toho centra pro mě byla šokující. ani malinké graffiti, ani papír na zemi, parky na noc zavírané dokonale čisté, dalo se tam chodit boso v trávě, všude krásné kytky v květináčích i parcích, nikde skoro žádný pes. i cesta od letiště byla úpravná, okolo dálnice vše posekané. 

o to větší šok pak byl právě návrat do brna na zvonařku :(

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 11:09
Reakce na Jiná Realita:

mě by třeba zajímalo, jak je to s předpisama EU, na který tu všichni furt nadávaj, že jim znemožňujou kde co, oddělený vchody pro zásobování do podniků, kde se vaří apod. a pak člověk přijede do Francie, kde maj v těch roztomilejch malejch podnicích jeden pidizáchod pro celou restauraci společnej snad i pro personál, kolující sýry na jednom prkýnku apod. V Paříži jsem byla hodně dávno a moc se mi tam líbilo, mě takhle tou špinavostí a otřískaností překvapila trochu ta Vídeň, ale i tak se mi to zdálo jako moc fajn město. 

(Zvonařka mi přišla v pohodě, ale viděla jsem ji po cestě autobusem Istanbul-Sofie-Zvonařka-Praha :-D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 11:10
Reakce na Jiná Realita:

Velká města nehodnotím, městská turistika mi nic neříká, ale francouzský venkov, Provence, Languedoc-Rousillon apod., řadím mezi nejkrásnější místa, jaká jsem v životě navštívila (a to už něco v nohách mám). 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 11:12
Reakce na Jiná Realita:

mamka měla takový dojem z celé francie. přijela naprosto znechucená, prý tam všechno nechutně smrdělo (někdo říkal, že i ve versailles to fakt páchlo), v hotelech byly štěnice a švábi, a všude byly odpadky. já jsem francií jen projížděla, v paříži jsem nebyla, ona říkala, že už by tam nikdy nejela.

Pane boze, to je teda vyplod 

Za prve tohle rict o cele Francii (ani se nebudu ptat, kde vsude a jak dlouho matka byla) je ukazka vasi malosti, to uz se ani jinak neda rict. Za druhe bych chtela vedet (ne, nechtela), v jakych hotelech se matka ubytovavala. 

Pariz neni uplne moje oblibene mesto, spina tam v hodne mistech je, tak jak v hodne velkomestech, ale tedy udelat si dojem z mesta jenom z tohohle uhlu...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 11:20
Reakce na Unnamed:

no, tak mohla jsem vypsat všechny města, kterými projela, ale dobře, pro vás napíšu "napříč celou francií, od severu na jih". lepší? :)

pokud to nebyly autokempy, tak je snad jedno, jaké to byly hotely, nemám pocit, že bych se někdy v čr i v malých ubytováních setkala se švábem nebo štěnicí. třeba v kyjově, táboře, štramberku...to nebyly pětihvězdičkové hotely.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 11:23
Reakce na Jiná Realita:

Naposled v Paříži jsme bydleli v dost příšerném hotýlku blízko Pigalle, skříň neměla dveře a okno se nedalo moc otevřít, protože tam byla narvaná postel. Ale čisto tam teda bylo. A měli jsme výhled na Eifelovku 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 11:24
Reakce na Kokoska:

chvíli jsem ji musela hledat 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 11:25
Reakce na Jiná Realita:

Vy naprosto nechapete. "Vse tam nechutne smrdelo" - to je tak stupidni generalizace, to jako opravdu budete tvrdit, ze to ve Francii vsude pachne a jsou tam uplne bezne stenice? No nic, cestujete evidentne na urovni.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 11:43
Reakce na Jiná Realita:

já jsem byla v docela dost autokempech v Bretani a všechny mi přišly úplně super, čisto, záchody i sprchy taky čistý (akorát mi v jednom někdo ukradl nabíječku s baterkama, co naplat :-D) Celá ta Bretaň mi přišla tak špígl nígl, že se mi tam až skoro nelíbilo (líbilo, ale byl to kolikrát fakt až strašnej kýč)

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 12:20

tak v konkretne v Parizi mi prisly neuveritelne spinave toalety a to i ty v restauracich. pripisuji to tomu, ze tam je nejake pravidlo, ze do restaurace muze na WC kazdy kolemjdouci. Londyn v tomto byl urcite lepsi.

posuzovat cistotu se da i podle kempu a levnejsich hotelu (hlavne podle nich, v Hiltonu bych nejak cekala, ze bude cisto v jakekoliv zemi). 

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 12:27
Reakce na continuity:

tak v konkretne v Parizi mi prisly neuveritelne spinave toalety a to i ty v restauracich. pripisuji to tomu, ze tam je nejake pravidlo, ze do restaurace muze na WC kazdy kolemjdouci. Londyn v tomto byl urcite lepsi.

posuzovat cistotu se da i podle kempu a levnejsich hotelu (hlavne podle nich, v Hiltonu bych nejak cekala, ze bude cisto v jakekoliv zemi). 

Ta posledni veta - tak to je snad jasne, ne? Tady nikdo nemluvi o petihvezdickovych hotelech, prave proto, ze tam je to standard. Ale jak tu uz probehlo, ani vsechny kempy ani vsechny levnejsi hotely nejsou spinave a plne stenic. To uz se musi clovek ubytovavat na urovni (uroven nerovna se drahy), aby rozhlasoval, jaka je vsude spina.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 12:44
Reakce na Unnamed:

naše maminka byla v paříži vícekrát s lowcost zájezdy takže ubytování žádný hilton a moc se jí tam líbilo. takže buď jsou různé maminky, nebo ani ta paříž není jen jedna

v londýně mě taky překvapila (velmi příjemně) absence psů a psích ho.. v centru

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 12:52

Ja bych rekla oboji, jsou ruzne maminky a ruzne Parize, proto bych si odpustila nejake prehnane generalizace. 

Mne prekvapil Rim, mela jsem ho v pameti jako dost spinavy (odpadky) a posledne jsem byla prekvapena, ze v pohode. Tedy v tech hlavnich oblastech, suburby nijak neobchazim.

Offline Dadoo
11699 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 13:04

Tak hele.. koncem února poletím do Paříže, takže to tam projdu, prohlédnu, očuchám... a řeknu, jo?? 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 13:07
Reakce na Dadoo:

maminka seš, tak jo, rozsekneš to

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 03. zaří 2017 13:13

Nevim no, moje maminka by tam rozhodně nikdy nejela, takže vůbec nevim, o čem se tady bavíme, Dadoo tam pojede očuchávat zbytečně. Musí to tam být příšerné:-D