Pravé české i světové peklo

01. prosince 2016 11:05
Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 08:18
Reakce na nolita:

Taky tedy myslim, ze byt to vytetovana jen "nevinna svastika" tak by se to zamazlo a bylo by... Jenze ona to bohuzel neni jen svastika, ale taky hajlujici postava pred branou do Osvetimi. Coz uz takhle verejne noseny odporuje ceskejm zakonum (zakaz propagace totalitnich idei a jejich symbolu (?)), takze se vubec nedivim, ze milou Manu vyrazili a zvazujou dalsi kroky.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 08:22
Reakce na Solathis:

no upřímně, já bych za dostačující považovala už tu svastiku... ten zbytek to samozřejmě jen umocňuje

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:08

Já bych to shrnula tak, že Kaufáč to vyřešil tak jak měl, bohužel se jim nepodařilo si na tom udělat tak pěkný píárko jako Lidl na afromodelovi. Blběnu bych viděla ráda například u pásu v třídírně odpadů, na léto je to určitě pěkná práce, klidně může v nátělníčku...

Online viktorka_od splavu
49169 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:09
Reakce na zelene.oko:

tak svetonazor, vida. osoby se zavadnym svetonazorem by mely byt verejne pranyrovany, vyhozeny z prace... co tam mate dal? jo, prevychovat! treba v nejakym... ehm tabore?;-))

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:14

jenže nejlepší na tom nakonec je, že jsem četla, že kaufland ji vyhodil nakonec prý hlavně za to, že údajně kradla v šatnách 

ohledně toho světonázoru mě napadají otázky. když by to paní měla vytetované na zadku, takže by jí vždycky vylezlo, když by se předklonila, taky by ji kaufland vyhodil, pokud by na ni někdo poslal udání? protože v tom případě nenaplňuje to, co kaufland tvrdil, tedy že propaguje předmětnou symboliku - tetování není za běžných okolností vidět, takže jím nic veřejně nepropaguje. a za myšlenky nelze postihovat nikoho, jakkoli černé mohou být. pokud při příchodu do práce nahajluje a nemá na skříňce nalepeného adolfa... ovšem nacistka je to pořád stejná. kdyby ji nevyhodil, není pokrytectví? a kdyby ji vyhodil, nemohla by ho ona náhodou (ad absurdum) žalovat? protože (samozřejmě vynechávám dohodu o ukončení prac. poměru) si neumím představit důvod, na základě kterého by ji propustili, resp. onu formulaci v etickém kodexu.

vyznáte se někdo v této části práva natolik, že byste uměli odpovědět? já bohužel ne, ale zajímalo by mě to.

20970 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:15

Z práce, kde jsou jejich prezentace světonázoru lidem na očích jednoznačně vyhozeny a ne převychovat, ale pokusit se vysvětlit, co vlastně zastává za symboliku, to je maximum co bych pro ní udělala, já osobně doufám, že policie to nenechá bez povšimnutí...ne já jí volat nebudu a kdyžtak mi zas napiš, že je to hnus a mám se jí zeptat, jestli jí něco nechybí, to nemusím, páč vím že mozek.

20970 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:17
Reakce na Jiná Realita:

To není pravda, Kaufland oficiálně prohlásil, že jí vyrazili kvůli rozporu s etickým kodexem firmy a ano, i kdyby měla to tetování na pr*eli a někdo jí udal, já bych jí vyhodila, s náckama se navíc paktuje veřejně, dle fotek z jejího FB, co včera někde vytáhli.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:19
Reakce na Mutziputzi:

ale já předkládám teoretický konstrukt.

je jedno, co byste udělala vy a jestli by to bylo správné, slušné nebo logické. právo takhle nefunguje. jde o to, jestli by to podle práva vůbec šlo, a nebo by to nakonec nedopadlo tak, že by se jí kaufland ještě musel omluvit, protože právo opravdu někdy umožňuje neskutečné situace.

20970 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:20
Reakce na Jiná Realita:

Zaměstnanec by snad měl ctít etický kodex ne?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:22
Reakce na Mutziputzi:

a čtete vůbec, co píšu?

"neumím si představit formulaci v etickém kodexu" (která by neumožnila zaměstnanci mít na relativně skrytém místě jakékoli tetování a soukromě si myslet naprosto cokoli)

Online zelene.oko
649 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:26

tak svetonazor, vida. osoby se zavadnym svetonazorem by mely byt verejne pranyrovany, vyhozeny z prace... co tam mate dal? jo, prevychovat! treba v nejakym... ehm tabore?;-))

Já doufám, že všichni jsme si vědomi historické zkušenosti, kterou v našem prostoru s nacismem máme a že se tu nemusíme bavit o tom, jestli tuhle ideologii mezi sebou chceme nebo ne. (A znovu opakuju, že jsem reagovala na způsob zveřejnění, nikoliv na reakci Kauflandu.) Tenhle Váš komentář, v kontextu té historické zkušenosti, mi připadá nesmírně hloupý.

20970 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:26
Reakce na Jiná Realita:

Tak pokud to ženete ad absurdum, tak těžko někoho vyhodit za hákáč na p*deli, kterej nikdo nikdy neviděl, na téma dotyčná osoba ani nepípne, nestýká se s náckama a nereportuje to na FB, samozřejmě není za co vyhodit. ale co je na tom pokryteckýho fakt nevim. Když já budu chtít někoho zavraždit, celej život na to bvudu intenzivně myslet a plánovat to, ale nikdy to neudělám, tak taky není pokrytectví mě neodsoudit za vraždu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:28
Reakce na Mutziputzi:

nečtete 

viděl, protože protože prodavačka, když si sedne, tak ho vždycky odhalí. a někdo to natočí. a dá to na fb.

ale je to propagace? a co by udělal kaufland?

já vím, že je to ad absurdum, ale na druhou stranu je to dost možná situace. klidně se může stát, že na základě téhle ženy budou do týdne facebooky plné podobně natočených tetování a tohle je dost reálné.

Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:30

já jsem si teda myslela, že propagace nacismu je trestná, takže nejde o něčí soukromej světonázor, ale o propagování zrůdný myšlenky, ať už hajluje na veřejnosti, nebo máchá haknkrajcem u kasy

20970 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:32
Reakce na Jiná Realita:

No vždyť jenom správně, tyhle osoby ať se odeberou někam do stoky kam patří, já je na očích mít nechci. A propagace to samozřejmě je, ještě stupidnějšího gardu než kdyby to měla na tričku.

20970 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:34

Obecně mě fascinuje, že vůbec někoho napadne podobnou lůzu s IQ tykve obhajovat, že se na ní páchá bezpráví.

49169 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:37
Reakce na Potrefenáhusa:

jasneze je trestna. tak pokud pani prekracuje zakon necht je souzena v civilizaci teda prislusnym soudem. soudce lync myslim sem uplne nepatri. kdyby ji dotycny upozornil a pote udal at uz si o tom myslim cokoliv, dobra. tez by i zamestnavatel mohl ucinit prislusne pravni kroky.  tleskat tady nekomu ze to resi uverejnenim jejich fotek a sdilenim do aleluja, kdyz jsme (aspon nektere) skuhraly na zverejnovani fotek lidi bez jejich vedomi i se zakrytym oblicejem...

Offline barbucha blogger
35581 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:37
Reakce na zelene.oko:

Já doufám, že všichni jsme si vědomi historické zkušenosti, kterou v našem prostoru s nacismem máme a že se tu nemusíme bavit o tom, jestli tuhle ideologii mezi sebou chceme nebo ne. (A znovu opakuju, že jsem reagovala na způsob zveřejnění, nikoliv na reakci Kauflandu.) Tenhle Váš komentář, v kontextu té historické zkušenosti, mi připadá nesmírně hloupý.

Historické zkušenosti máme různé. Mně se jen zdá nespravedlivé, že za vystavování hákenkrajce můžou někoho popotahovat a trestat, a srp a kladivo (symboly režimu, kterej rovněž vyhlazoval lidi jak na běžícím pásu a okupoval ještě víc států než kdysi Německo) můžeme klidně nosit a vyvěšovat, kde jen chceme.

Tak buď, anebo.

Jinak se s hanbou přiznávám, že mi na nějaké pokladní z Kaufu nijak zvlášť nesejde.

49169 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:38
Reakce na Mutziputzi:

bezpravi na luze je v poradku? aha. no hlavne ze (zatim) muzes urcovat ty, kdo je luza. 

20970 příspěvků moje polička 28. dubna 2017 09:39

Žádný bezpráví není v pořádku a taky se žádný v tomto případě nekoná.