Jazykové přestupky

17. srpna 2014 18:15
Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 05. července 2016 15:23
Reakce na Robin:

Jen ze zvědavosti, kdo má interesantní hnědé oči?

Offline Robin
14 příspěvků moje polička 05. července 2016 17:18
Reakce na Miru:

Právě že ne . Jednou jsem si jí pustila a někde jsem předtím četla, že se snaží stylizovat do Bridget Jonesové, kterou mám jako filmovou postavu ráda.

Připadalo mi, že Dita P. je obyčejná a že ze sebe nic nedělá, což mi přišlo sympatické. A vydržela jsem to asi pět minut, bylo to čím dál horší, až přišlo to - krembryléčko - zježily se mi chlupy, protočily palce u nohou a musela jsem to vypnout.

Jinak je mi celkem jedno, jak kdo vypadá, ale vadí mi přehnaná propagace některých osobností a jejich strhávání pozornosti na sebe.

Televizi programově už deset let nemám a pouštím si pouze vybrané pořady z internetového vysílání. I tak je tam některými jedinci "přebuchtováno".

Jednu dobu kam jsem se vrtla, tam jsem narazila na Terezu Kostkovou a Kláru nebo Martu Issovou - takže odtud vítr fouká.

Nic jiného jsem tím říct nechtěla, ani vyjadřovat nějaké zásadní stanovisko .

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. července 2016 22:59
Reakce na domenica:

Jaj, tak to je vážně trefné.

Jinak musím říct, že jedna z věcí, která mě na celém tom jejím pořadu šokovala asi nejvíc, když jsem v titulcích zahlédla jméno Davida Ondříčka coby režiséra. Bych čekala, že zrovna on bude mít na práci lepší než režírovat zrovna ji.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 06. července 2016 00:27
Reakce na wendulka:

Brouku, činži musí platit každej 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 06. července 2016 08:12
Reakce na domenica:

Díky za článek, autor to vystihl. Inu, jsem jednoduché děvče a potřebuju ideu pořadu pochopit během 2 minut, než přepnu. Pokud se Dita rozhodla být tím vším, není divu, že mě zmátla.

Zmizely mi smajlíky, dodejte si tam, prosím, pár vysmátých a ironických.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. července 2016 11:09
Reakce na barbucha:

Tak to nepochybně.

Ale když uvážím, že rok před tím, než se vrhnul na tenhle úlet, vyhrál Českého lva, je to trochu zvláštní krok Tak mě napadlo, jestli domenica náhodou netuší, zda tam třeba nehrály roli nějaké kamarádské vazby toho zmiňovaného partnera Dity P., než že by šlo čistě jen o nutnost muset platit činži.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 06. července 2016 11:14
Reakce na wendulka:

Nejsem domenica, ale je jasný, že cizí člověk ti takovej snadnej kšeft nepřihraje 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 06. července 2016 12:56
Reakce na barbucha:

No to mě právě napadlo, tak by mě zajímalo, odkud přesně vítr zavál.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 06. července 2016 20:08

Žádná z nouze cnost, ani náhodou!  Davida zaujala kuchařka (Deník Dity P.) - rád vaří a rád jí a rád o tom mluví  - a v televizním zpracování (ovšem v čistě filmovém stylu) viděl potenciál (a měl pravdu). On je nejen skvělým režisérem filmů a reklam, ale je taky producentem a tady se spojilo všechno dohromady. Takže po těžkém a skvělém Ve stínu šel do vaření nejen dobrovolně, ale hodně, hodně rád. A vedle toho si dělal/dělá samozřejmě další věci. A druhou sérii už jen produkoval, režíroval ji Jiří Volek.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 07. července 2016 13:04
Reakce na domenica:

Ty jo, tak to bych vůbec netipovala. Proti tvrzení, že televizní zpracování vaření ve filmovém stylu má potenciál, ovšem nemám absolutně co namítnout a souhlasím. Jen pro mě by to chtělo jinou hlavní aktérku, která by na mě nepůsobila, jak Miru trefně napsala, afektovaná snobka hrající si na všeobjímajícího obyčejného lidumila. Ale já nejsem většinový divák.

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 07. července 2016 13:18
Reakce na domenica:

Dobrý článek, díky

Offline Miru
16595 příspěvků moje polička 07. července 2016 18:08
Reakce na wendulka:

...mně osobně se třeba líbila ta kuchařka Karolína...

U té mi vše připadalo přirozené, nic nehrála, prostě byla milá, kultivovaná a přitom lidská, a bylo vidět, že dělá tak, jako kdyby byla normálně doma...

Teda - z ní jsem ten pocit měla.

Prostě příjemno.

A pak je mi i sympatický Polreich.

Prostě nemaže těm kuchařům, podnikatelům med kolem pusy,

chce jim pomoct.

Jestli je v soukromí jiný, a bůhvíjaký, je mi volné.

Jeho pořad mě také baví, oceňuji originalitu, na kterou si ale on nehraje, on si tak je...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 07. července 2016 21:50
Reakce na Miru:

Ano, ti už mi jsou sympatičtí oba a oba působí přirozeně.

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 07. července 2016 21:59
Reakce na wendulka:

Karolínu jsem také občas zahlédla a líbilo se mi to.

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 12. července 2016 08:21

kámoškovat kam ty lidi na to chodí???

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. července 2016 11:30
Reakce na naja:

No výraz kámoš, kámoška znám, to je hodně hovorová čeština. Ale kámoškovat už zní příšerně i mně. Tak to by mě taky zajímalo, kdo tenhle paskvil vymyslel. Že by důsledek nadměrně tráveného času na internetových fórech typu mimibazar?

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 16. července 2016 13:23

Rejdim po eshopech se spodním prádlem, a zarazilo mě slovní spojení "kojící podprsenka" - copak podprsenka kojí? ... a nebo: "pečící papír" - taky blbost, ne?  

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 20. července 2016 13:59
Reakce na RoSa:

No významově se mi to zdá blbost., i když pečící papír už jsem slyšela, kojící podprsenka teda ještě ne.

Ale teď na mě na FB vyskočilo, že chce někdo zase něco oňufnout. Pokaždé když se s tímhle paskvilem opakovaně setkávám (starší varianta oňufat), se mi ježí chlupy.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 21. července 2016 22:48
Reakce na RoSa:

Tak pokrok nezastavíš, no ni? Přiložíš dítko ke kojící podprdě, a máš vystaráno 

Jinak... nemám žádný jazykový přestupky, jen jsem zaznamenala pozoruhodnou skutečnost: zatímco obyčejný výrazy pronáší zřítelnice lámanou češtinou, v lepším případě se znatelným přízvukem,  tak odposlouchaný výkřiky jako dej mi pokoj nebo ježišmarjá vysekne od rodilého mluvčího k nerozeznání 

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 21. července 2016 23:02
Reakce na barbucha:

Jo, když se při výuce zapojej emoce, jsou výsledky excelentní - na to je přece milión odbornejch studií!