Pokud někoho zajímá zdravotní stav naší myčky, asi je to vážné - hlásí, že tone!
Pan doktor přijde zítra.
Domáce spotrebiče
Pinot Noir nestává se Ti, že na místech, kde už nevysaje, ale dostane se tam pára, tu špínu doslova zapeče? V podstatě na okrajích všech ploch. U nás tedy ano.
barbucha budou se lišit ve funkcích. My máme nějakou levnější a právě neumí tu virtuální zeď, jinak byla stejná jako ty dražší. To, co chceš, asi bude umět každá, naše to umí.
Pinot Noir Může se ten parní čistič používat i na přírodní podlahy - dřevo, marmoleum?
Máme doma dost velké plochy, na podlaze marmoleum. Mytí podlah je pro mě asi nejméně oblíbená činnost, tak že bych si to eventuálně zpříjemnila.
Mirka můj nic nevysává ![]()
Pinot Noir a kde zůstane ta špína? Něčím ji utřeš?
Stará existence to netuším. Zůstává to dost vlhké. Ale když člověk vyvětrá, aby to rychle oschlo, tak asi není problém. Vůbec netuším, co je marmoleum.
Stará existence nejsem Pinot Noir , o marmoleu nevím nic, ale na dřevo bych se horkou páru bála pustit.
Pinot Noir marmoleum, nakolik si pamatuju, je tenounké lino z přírodního materiálu. Ale jak píšu, co by tomu udělala pára, to nevím.
Mirka stírá se hadříkem. Vypadá jako mop, ale nic se nenamáčí ani neždímá, tím hadříkem prochází proud horké páry. Hadřík pak sejmu a hodím do pračky. Na velkou plochu by asi chtělo jich mít víc, já vytřu celé přízemí tak akorát tím jedním. Samozřejmě předtím musí být dobře vyluxováno.
Pinot Noir aha. Ten náš stříká páru a hned vysává. A pára stříká dál, než je schopen vysát a tam vzniká zapečená špína. Je to vidět až po nějaké době, musím pak vzít schody kartáčem a pískem.
Mirka aha, tak to je jiný typ přístroje. Náš páru jen chrlí. ![]()
Maureen já právě přemýšlím taky nad tím stíracím, ale nevím. Stejně jako u pračky se sušičkou se toho 2v1 trochu bojím. Zvíře nemáme a koberec jenom jeden nízký, jinak vinyl, tak opravdu jde spíš o ty drobky (na druhou stranu bydlíme kousek od rušné silnice a když vidím kolik je černého prachu na terase, tak si nedělám iluze, ze v létě při otevření dveří to nemáme v bytě, tak tam by se to stírnutí zase hodilo). Zatím obhlížím tyhle Roborocky, které v diskuzích a recenzích vycházejí dobře :
https://www.roboticky-vysavac.cz/xiaomi-roborock-s7-white
u toho se mi líbí, že když najdete na koberec tak si automaticky přizvedne mop a nemokří ho a naopak zvýší výkon vysávání, k tomu má to stírání sonické, což udávají jako účinnější a lepší kartáč - gumový - méně se prý do toho cuchají vlasy a chlupy
a nebo tenhle
https://www.roboticky-vysavac.cz/xiaomi-roborock-s6-maxv
ten teda koberec vymopuje, ale to by mělo jít vyřešit nastavením No Mop zony, má "velkou" nádržku na vodu - 460ml, co dle zkušeností vystačí cca na 130m2 na maximální intenzitu stírání, takovou hračičkou pro chlapy je kamera v horní části, kdy z práce de člověk může podívat, co se děje doma a teda praktičtější, když narazí při úklidu naneznámou překážku, tak jí vyfotí a pošle do aplikace, aby byla zaznamenaná a objede ji (což je teda praktické zejména u produktů domácích miláčků)
kdybych chtěla jenom vysávání, tak asi sáhnu po iRobotu Roomba i7/i7+. A v dalším kroku někdy do budoucna možná jejich robotický mop Braava jet.. Ale to už je zase další přístroj
Resch ty jo lux s kamerou. Víte všichni, že to neposílá obvykle přímo na váš telefon, ale přes nějaké úložiště třetí strany?
Já tyhle Smart hračky moc nemusím, jsem docela ráda, že nám pořád funguje 15 let stará telka bez hlasového ovládani.
continuity no, to mě taky napadlo, že to nebude jen tak .. Dokonce jsem to doma i nějak komentovala a bylo mi řečeno "koho by zajímal náš bordel", takže asi tak
ale pak uznal, že na tom něco bude
Stará existence drevo radeji ne, mam v patre slabsi parni vysavaci mop concept a ten je ok na drevenou hladkou podlahu ok (ale spis to tak solicha).
Mirka Mam asi podobny pristroj. Ale i tak predem radsi vysaju, pak pouzivam jen paru a intenzivne a nakonec vysaju. A podruhe tu podlahu jeste projedu s vysavanim a parou dohromady. Ale pro ostatni bych rada podotkla, ze to je s pristrojem pomalejsi nez s klasickym mopem. Tim jsem hotova raz dva na tu provozni spinu, ale parni vysavac pouzivam jednou za cas a je to docela pracne. Ale ta spinava voda i z mist, kde to vypadalo ciste...material dlazdice, vinyl a reliefni podlaha. Nic choulostiveho
continuity hele a neni to fuk, kdyz ma clovek i dalsi "chytry" spotrebice?
Jos má dva motory, dvě nádrže a je dost těžký. Umí "zaplivat" i dřevěné obložení na stěně nad úrovní podlahy. A souhlasím, úklid trvá dlouho. U nás s ním uklízí manžel, pravidelně uklizime vytiracim vysavacem-mopem na tyči, obyč vysavačem a v kuchyni mi přijde nejlepší starý dobrý ruční mop. Nebo kartáč, hadr a kbelík, a kartáček na zuby
.
continuity hele a neni to fuk, kdyz ma clovek i dalsi "chytry" spotrebice?
od te doby, co kolegyni nekdo vydiral fotkami z jejiho vlastniho mobilu, z toho mam taky trochu blok. Ona to mela dost na haku, ale byla to tehdy nejaka hromadna kauza. Takze od te doby ty smart veci moc nemusim a v kazde mistnosti bych to nechtela.
Gatita ale jo, to rozhodne. Jen proste fotky do google cloudu ukladam, hlasovyho asistenta i chromecast od nich mam a pouzivam taky, tak ten vysavac uz me asi nevytrhne. Leda ze by v tom byl jeste nejaky twist?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje