notna mám v pláne už len eko, len nerozumiem/nie som si istá, že keď dám do umývačky soľ, tak či tam môžu ísť tablety, v ktorých je tiež soľ. Alebo, keď sa dávajú tablety aj s primesou soli, dáva sa aj soľ?
Domáce spotrebiče
letfenixa kdyz mas tablety se soli, uz ji do mycky pridavat nemusis. A ja si az diky tehle diskuzi ted precetla, ze ty eko tablety z dm, co pouzivam, sul obsahuji. Takze je fajn, ze jsem se v patek s tou krabici soli nechtela nosit a nekoupila ji ![]()
letfenixa podla mna zalezi na tvrdosti vody. U nas je extremna ( po dvoch dnoch kamen na bateriach atd), nam by sol v tablete nestacila.
letfenixa neviem ako relevantna je tato stranka ale na mape si vies pozriet tvrdost vody vo vasom okrese (aj ked to urcite nebude platit v celom okrese rovnako). My sme v najvyssej kategorii "znacne tvrda"
https://www.cistavoda.sk/blog/mapa-tvrdosti-vody-na-slovensku/
Mrakoplas to je super, ďakujem. Takže tvrdá, 2,9.
A tiež máme vodný kameň stále všade.
Evaeva podle mapy prazskych vodovodu a kanalizaci je tvrdost vody tady v okoli cca 1,14. Takze je to v pasmu mekke vody.
Zuzuli díky, že že zjišťuješ za mně ![]()
takže voda měkká (to jsem tušila, že žádná hrůza to nebude), tablety sůl mají ![]()
Tady je tvrdá voda, kamen furt na všem a s myckou neustále bojuju, furt je to nějak blbě umyty a nedaří se mi to vychytat. Sklenice davam do octa co chvíli.
v Praze je voda fakt mekka, měla jsem rychlovarnou konvici skoro 20 let bez poskvrnky a jedinyho zásahu, tady je to kamenolom po par měsících
Potrefenáhusa a mate tu tvrdost vody v myčce dobře nastavenou?
Tabea a ako sa to nastavuje? Je to v navode?
Potrefenáhusa kanvicu vyvaram aj po týždni ![]()
Potrefenáhusa v práci v Karlíně byla konvice s kamenem snad za měsíc. Vím, že mně to tenkrát zaujalo, nečekala bych, že to bude rozdíl oproti domovu.
letfenixa mrkni buď do návodu nebo podle typu googluj
Evaeva v práci bych čekala, že se rychleji zanese, protože se v ní vody uvaří mnohonásobně víc. Ale vás v kanceláři asi taky tak moc nebylo, viď?
Tabeano právě tolik ne. Ona tam ta voda i jinak chutná.
Evaeva v Praze zalezi, jestli ta cast ma vodu ze Zelivky (povrchovy zdroj, takze mekka voda) a nebo z Karaneho (podpovrchovy zdroj a tak voda tvrda) a nebo jejich mix. Jsem se vcera docetla
nejmekci vodu ma P4 a netvrdsi Zizkov, Vinohrady, Vrsovice a Strasnice. Zbytek se pohybuje na skale mezi tim.
Ale aspon uz vim, ze tu sul fakt nemusim jit dokupovat a vystacim s tabletami.
Já nevím, my máme udávanou tvrdost malinko přes 2 a stejně odvápňuju konvici tak po týdnu, max po dvou týdnech. Čištění zástěny sprchového koutu jsem už vzdala, to prostě nejde.
Když jsme bydleli o dvě zastávky dál, stačilo mi nastříkat malinovej Frosch a utřít, tady to drbu drátěnkou.
continuity Pinot Noir viktorka_od splavu
![]()
Díky.
Asi k tomu vezmeme i lednici. Chceme americkou, ale bez mrazáku. Je něco, na co si dát při nákupu pozor nebo co si rozmyslet dopředu?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje