Co vás dnes zaujalo

16. listopadu 2019 12:21
Offline Blanka
příspěvků moje polička 07. srpna 2026 09:01

Dnes som sa dočítala o plánovanom obmedzení - zrušení používania malých plastových obalov  a vrelo súhlasím .

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/eu-pritvrdzuje-koniec-mliecka-do-kavy-aj-jednorazovych-kecupov-ci-horcice-vieme-kedy?itm_modul=react_centrum_topbox_topvyber&itm_brand=centru

Offline Tabea
8441 příspěvků moje polička 07. srpna 2026 09:20

Blanka jo, s tímhle taky souhlasím. Ale další body toho nařízení mi dost pracovně pijou krev. Ke všem obalům má mít dovozce/ten kdo obaly plní/.. certifikát o složení a skladovat ho deset let. Na obalech mají být kontaktní informace dovozce/plniče obalů. Takže když nechávám vyrábět zboží třeba na Taiwanu, tak mi ten dodavatel musí dovalit certifikace k obalům, já si je přeložím do jazyků EU, kam vyvážím, a musí mi obaly potisknout mými údaji. B2C (firma k uživateli) bych to ještě chápala, u zboží B2B fakt ne. A že evropský firmy donutí ty mimo eu firmy plnit ty požadavky tak, že když na to nepřistoupí, tak objednají jinde...

Offline Blanka
příspěvků moje polička 07. srpna 2026 10:10

Tabea - tomu podnikateľskému pozadiu moc nerozumiem, a verím, že budú komplikácie, ale koľkokrát som sa už s pohľadom na podobné malilinkaté ,často nadbytočné plastové obaly  zhrozila nad tým, kde to všetko skončí . Na čo sa pozriete, všetko je v niečom podobnom, od potravin, cez lieky a jednorazové injekcie apod., drogéria, drobné technické predmety,... je toho neskutočne veľa . Už sme si tak zvykli, je to hygienické, pekne to vyzerá, často je to skutočne praktické,.... ale  už nikdy tu s prepáčením zasvinenú planétu nikto neočistí, a každým dňom je to horšie a horšie .Podobnými opatreniami sa ten stav síce moc nezlepší, ale môže sa aspoň spomaliť . Je vôbec ešte nádej ? 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 20. srpna 2026 12:45

No to je ale překváko -   

https://www.cas.sk/prominenti/harry-oznamil-navrat-expert-bije-na-poplach-zmanipulovali-karola-smutne-slova-o-williamovi?itm_modul=todays_selection&itm_brand=sportovycas&itm_template=article&itm_position=1