Malenge v Abertamech jsme byli jednou, hlavní cíl byl běžky, ale nějaký ten den jsme lyžovali. Na nás trochu lehké, ale pro děti super, rozhodně lepší než Klínovec, hlavně jsou ty sjezdovky širší.
Co vás dnes zaujalo
Se Spindlem je ještě srovnatelný Hochficht.
Kdysi jsme hodně jezdili Herlíkovice - Bubakov, ale nekdo si stěžuje na prudký dojezd na lanovce na Bubakove. My jsme tam mívali možnost ubytování zalevno a děti jsme vždy nějak dolů dostali.
Než spojili Černý Důl s Pecí byvalo to fajn i tam.
Jinak nevím, muž kdysi jezdil do Rokytnice, ale já jsem tam nikdy na sjezdovkách nebyla.
continuity já jsem nedávno četla rozhovor s nějakým velko hoteliérem ze Špindlu. A ve zkratce, díváš se na to úplně špatně. Špindl je špičkové české středisko a jako takové ho cenově musíš porovnávat se špičkovými středisky jiných zemí (asi myslel St. Mořic
)
to jsem četla taky a mohla se smíchy potrhat. A pak teda u té diskuze, tam to panu hoteliérovi lidi spočítali moc pěkně (někteří doslova - detailní porovnání s cenami v Alpách a pak ten českej Mořic no). Já lyžování fakt miluju, je to jeden z mých nejoblíbenějších sportů, možná i ten top, ale do Špindlu fakt ne, dost bych se rozmýšlela, zda tam jet, i kdybych to někde dostala zadarmo, celá ta "aura" je mi protivná.
continuity Malenge my jedeme do toho černého dolu letos. On je sice spojený s pecí, ale jen skibusem. I skipas se dá koupit jen do toho černého dolu, ale žádná láce to teda není, na to, že tam mají tři sjezdovky.
Evaeva no právě, dokud to nebylo spojeno s Peci, bylo to na Krkonose levné. Jedno dítě jsem naučila tam a na Bubakove a druhé na Lipně.
continuityale kluci od Malenge už lyžují obstojně, pokud vím.
Je tam levnější skipas než na celou tu oblast, ale víš jak no. Na černé hoře teď otevřeli dětský park, ale platí i dvouleté dítě (650 korun na den jen do toho parku a lanovkou nahoru). Ve Schladmingu jezdí pětiletý po celém skiareálu asi za 5 euro... Tyhle věci mně vadí víc než cena za skipas pro dospělého
Evaeva na Černou horu bych nejela s dětma ani kdyby mi za to platili. byli jsme tam jednou, úzká sjezdovka, Poláci jezdili jak šílení, debilní snowbordar mi sestřelil starší tak, že letěla dva metry do lesa a ani nezastavil. Stejný problém mám i s Klínovcem, úzké sjezdovky, narvané lidma.
Evaeva v Černaku jsem si nějak zajezdila i já, toho bych se s dětma nebála, že si nezalyzuji. ale teď za ty peníze už to nemá moc smysl. No my jsme to s mužem vyhodnotili, že už jsme se v životě nalyzovali dost a Málaga letecky vyjde stejně než týden na českých horách, o Rakousku nemluvě. A toho sněhu bude už jen méně. Maximálně na běžky.
continuity já se právě ještě nenalyžovala dost
Pro mě je to zatím fakt vrchol roku, pro děti vlastně taky, kluci to milují. A tím, že sněhu bude míň a míň, tak si to chci ještě užít.
Do toho dolu jedeme jen na dva dny vlastně, pak nás ještě čeká Rakousko. Malaga snad někdy taky, ale to až za pár let ![]()
Evaevamas pravdu, kluci uz oba lyžuji naprosto ok, jedeme na jarní prázdniny jako vždy do Alp, ale jak jsme dopadli loni, kdy jsme tam popadali s příšernou chřipkou, ze ja osobně jsem z apartmánu ani nevystrčila nos, tak chceme i sem tam na den tady, ale dojezdové je to dost omezené no. Do Beskyd se logicky nepotáhneme.
Malengechápu. Vyloženě na otočku je to z Prahy docela daleko všude, bohužel. Hlavně pokud si mají zalyžovat i dospělí. Muž byl s dětmi na Chotouni, ale to je spíš tak stát dole pod vlekem a kluky nechat jezdit samotné. A bývá tam dost lidí. Kluci byli teda nadšení, domů se jim nechtělo ani po čtyřech hodinách, ale je to jeden cvičný kopec no![]()
Evaeva jo, Chotouň, kamarádi tam mají chalupu par kroků od vleku, ale to uz je utrpení a nuda i pro kluky tedy, ale jezdívali jsme tam taky, na začátky super, kousek od domu. Ted se spis otočíme na Moninec, ale to delam vyloženě kvůli dětem, zásadní požitek z takového lyžování nemam.
Malenge jo, kluci tam jezdí tak jednou za rok, na začátku sezóny. Ten Monínec už je pro nás daleko, resp. to už můžeme do normálních hor pomalu. Ta Chotouň se dá i na odpoledne (na dýl to stejně není
), naposledy se vraceli až po osmé večer.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje