barbucha A to ještě Babiš v Partii řekl, že on s tím přílepkem souhlasil a chtěl, aby to prošlo.
Tak by si Schillerová napřed měla zamést před vlastním prahem![]()
Koronavirus
Mags to byla taková hezká tečka za tím jeho vystoupením. Hrozný to bylo, já tedy odbihala, protože se mi z jeho projevu a intonace dělá zle, manžel hrdinně vydržel. Akorát Tomankova to vůbec nezvladala.
Prosim pekne. Chapu spravne, ze ted je k dispozici Astra Zeneca, ktera neni pro starsi, takze lide 70+ se zaregistruji a budou na wait listu, dokud nebude vakcina jina? Nebo jak to je? Muzu treba doufat, ze kdyz vidim v jejich meste vakciny na pristi tyden, tak je hned zvladnou naockovat..?
Pavlena u nás se astrou očkují i starší ročníky. Která vakcína je teď k dispozici nevím, podle mě všechny. Ta astra se vozí k praktikům, protože se nejjednodušeji skladuje. Ale třeba toho pfizeru jsme dostali o řád výš než astry.
Karoleena Ano, a ještě mi teda vadí to podsouvání, že nás kverulanty nezajímá situace v nemocnicích. Naopak, zajímá mě velmi, ale tato polovičatá nelogická opatření je dle mého názoru nezachrání, spíš jen prodlouží tu agónii, a za tři týdny budeme koukat na stejná čísla, a nemocnice se mezitím zhroutí.
Tak někdo kritiku vlády, natož Andreje, holt snáší špatně
![]()
Mě teda snad nejvíc irituje to, že zmíněná vláda mává zákazama a pokutama, policií i vojskem, vyhrožuje od rána do večera... přičemž kladnýho - třeba nějaký východisko natož citelnou pomoc - nenabídla nic. Takhle přece nejde jednat ani s malým dítětem.
to jednak - a navic ty svoje prikazy a zakazy jako prvni nedodrzuji a popiraji. a na to budu remcat co budu ziva - coz v zadnym pripade prece neznamena, ze se budu chovat jako ta banda![]()
Evaeva no v jejich kraji se ockuje hlavne v nemocnicich, tak lze z toho usuzovat na pfizer..? Kez by, no..
Pavlena v nemocnici máš na něj určitě větší šanci, moje babička astru taky nechce, čeká na registraci do nemocnice, praktik jí očkování už nabízel.
Já se přiznám, že co mi z těch opatření přijde mimo je nutnost nosit roušku na liduprázdné ulici (jestli jsem teda dobře pochopila, že to z toho vyplývá) a pak ta nemožnost jít do lesa v okolí svého bydliště. myslím, že fér by bylo povolit 15 km od bydliště a hotovo - navíc by pak lidé necestovali zbytečně přes celou Prahu.....
Jinak mi to přijde ok. prostě potřebujeme udržet lidi pořád ve stejném okolí. Tak si holt na 3 týdny vyberu, kde budu a tam zůstanu. Ono koneckonců jeden z dvou hlavních míst přenosu je rodina a to nejen ta co s ní bydíte, ale i ta širší. tohle by mimojiné mělo zamezit nákazám právě v té širší, případů oslav narozenin a dalších superspreadingových událostí...... Prostě lidi mají zůstat tam kde jsou a hotovo, cestovat jen za prací což by mělo znamenat, že když už, tak se budou potkávat víceméně stabilně obdobné skupiny.......
Nen to ideál, chtělo by to víc tlaku na HO a ideálně alespoň na týden zavřit i podniky, ale pořád je to lepší než nic a alespoň nějaký efekt by to mít mohlo, pokud se to nebude sabotovat.
BTW já si teď uvědomila, že jsem za poslední rok byla naposledy nejdál od svého bydliště 30 km a to v září ![]()
Pavlena Záleží jak kde. Astra se někde očkuje i starším. Zatím se hodně očkuje i Pfizer. V Brně na BVV nad 80 očkují zatím jen Pfizer. Doporučuju se podívat na Přehled očkování, je tam vidět koho, kolik, kde, čím očkují. Jinak ještě není proočkovaná ta skupina 80+, takže záleží, kolik těchto starších lidí stojí ve frontě před vámi. A pak bude záležet, jak budou chodit dodávky, kolik toho bude reálně k dispozici.
Mags Tvl, jak si dopisujou přes Twitter. To se denně nevidí osobně nebo přes nějaký online nástroje?
Edit: to je k Schillerový a Maláčový, tady to přibejvá hrozne rychle ![]()
Prosim pekne. Chapu spravne, ze ted je k dispozici Astra Zeneca, ktera neni pro starsi, takze lide 70+ se zaregistruji a budou na wait listu, dokud nebude vakcina jina? Nebo jak to je? Muzu treba doufat, ze kdyz vidim v jejich meste vakciny na pristi tyden, tak je hned zvladnou naockovat..?
Podle mého budou praktici očkovat právě tou Astra zenecou - alespoň nic jiného jsem nenašla......
Na druhou stranu jsem o tom přemýšlela a mám pocit, že v UK očkovali dost Zenecou, takže by snad už i mohla být data ![]()
Karoleena Ano, a ještě mi teda vadí to podsouvání, že nás kverulanty nezajímá situace v nemocnicích. Naopak, zajímá mě velmi, ale tato polovičatá nelogická opatření je dle mého názoru nezachrání, spíš jen prodlouží tu agónii, a za tři týdny budeme koukat na stejná čísla, a nemocnice se mezitím zhroutí.
Jestli budeme koukat na stejná čísla, tak to bude znamenat úspěch, že se to povedlo zabrzdit....... protože víme, že je tam čtrnáctidenní zpoždění......
Evaeva dík, ale zkusíme ten Hamr co mi byl doporučován dřív, máme to 10 minut od domu ![]()
mnum to chápu. Myslím, že z toho nemusíš mít strach, syn byl na Ag z nosu a zvládl to lépe než já, vůbec mu to nevadilo.
A666 No ale vydrží nemocnice ten kontinuální tlak a přísun pacientů? My bychom to v tuto chvíli potřebovali srazit opravdu radikálně a tato opatření to podle mně nezajistí.
A666 No ale vydrží nemocnice ten kontinuální tlak a přísun pacientů? My bychom to v tuto chvíli potřebovali srazit opravdu radikálně a tato opatření to podle mně nezajistí.
Jenže to je problém setrvačnosti pandemie. To není tak, že nasadíš opatření a ono se zázrakem vše změní. I kdyby se teď zavřely fabriky, tak tu ta setrvačnost 14 dní pořád bude...
Já doufám,ž e to bude klesat rychleji, ale rozhodně nebudeme za 3 týdny na signifikantně malých číslech.
Evaeva ja z toho nejaky strach nemam, jsou i horsi veci. Dcerku taky pripravuji a jak jsem psala vyse, ona je velmi spolupracujici a zvlada krasne odbery ci ockovani. Jen jsem chtela aby nemela zbytecnou traumu, tak jsem se zeptala zda uz ma nekdo zkusenost
dik
A666 teď zrovna říkali v OVM, že v Sokolově za tu čtrnáctidenní uzávěru klesl počet případů na jip o 20%.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY