Liesel na očkování může 90 dnů po prodělání infekce, bez ohledu na aktuální hladinu protilátek.
Koronavirus
bram Tak už podle původního plánu měli učitelé VŠ přijít až po všech ostatních školách. Na manželově vš bude celý semestr online, na jejich fakultě nejsou ani žádné laborky se studenty apod., tj. bohužel si musí počkat.
Já zase pořád čekám, kdy přijdou na řadu administrativní pracovníci zdravotnických zařízení, dle plánu jsem měla mít větší prioritu, než sedmdesátníci a učitelé a nic. Přitom občas píšou o tom, jak někde očkují kritickou infrastrukturu a ta měla mít také menší prioritu než já :-(
Liesel Našla jsem nějakou odpověď zde .
Kdy je vhodné podstoupit očkování po prodělaném onemocnění COVID-90
Pokud má někdo ukončenou karanténu, očkovat se může bez dalšího prodlení.
Pokud má ukončenou izolaci a byl v průběhu ní bezpříznakový nebo měl jen mírné příznaky covidu, očkování je vhodné odložit o dva týdny. V případě těžšího průběhu nemoci, je nutné posoudit očkování individuálně lékařem v očkovacím centru.
Ikdyž se teď dívám a je to odpověď z 26.11.2020. ![]()
4n4manžel taky přednáší online, ale je spoustu aktivit, které se dějou prezenčně - státnice, obhajoby, konzultace. Navíc je spoustu oborů, kde je prezenční výuka nutná. No nic, no. Snad se to povede v nějaké další vlně.
tv naše školka taky organizuje distanční výuku, nejen když je zavřeno úplně, ale i třeba na podzim, když bylo hodně dětí doma z opatrnosti. Dostáváme pracovní listy a náměty na výtvarnou, hudební a pohybovou výchovu. Vypracované odevzdávat nemusíme :)
Mě teda trochu zarazilo, když to byly materiály postahované z nejrůznějších míst, nikde uvedený žádný zdroj, autorská práva se ve školství neřeší? To bych si v knihovně nikdy nedovolila, všechny materiály si vyrábím sama, obrázky jen z databank volných fotografií nebo nám je kreslí naše výtvarné oddělení. Inspiruju se hodně na pinterestu, instragramu, samozřejmě z knížek, ale nemůžu to stáhnout nebo zkopírovat jak to leží.
4n4 To se divím, tady v nemocnici už to nabídli i uklízečkám (jak se říká). A my jsme sice soukromé zařízení, ale pokud chtěla třeba holka, co nám uklízí, tak se zapsala jako zaměstnanec zdravotnického zařízení a je očkovaná.
Tak jsem zvědavá, jak to všechno bude. Zatím s kým jsem byla v kontaktu, tak mi říkal, že mimo překročení okresu a nějakého okateho pohybu mimo ktastr obce, nic dodržovat nebude, tj. návštěvy příbuzných, setkávání se venku s prateli, hlídání babickami. Ale stejně už mi x lidí říkalo, jakým fingovaným důvodem ten okres překročí, když bude potrebovat
Vystrčil svá slova údajně upřesňuje - bohužel jsem nepochopila jak
?!
upřesnil to na zaměstnance veřejného sektoru
4n4 To se divím, tady v nemocnici už to nabídli i uklízečkám (jak se říká). A my jsme sice soukromé zařízení, ale pokud by chtěla třeba holka, co nám uklízí, tak se zapsala jako zaměstnanec zdravotnického zařízení a je očkovaná.
Stejně u nás. To ať se různý přející osoby třeba proskočej... ale ani ta uklízečka kupodivu nemá zvláštní vchod a pohybuje se po stejnejch chodbách a prostorách jako zdravotníci, pod stejnou jednou střechou.
Paris tak kdyby řekl že chce snížit platy státním úředníkům, asi by to lidi uvítali, ale to neřekl... tak buď fakt něco požil, nebo se chtěl zalíbit a trochu to překombinoval![]()
bram U vas mozu byt konzultacie, statnice prezencne? Na nasej univerzite sa to vsetko kona len online, jedine, co povolili, je prax medikov a zdravotnickych profesii, aj to len cca pred dvomi tyzdnami.
Renusatko a proc by nemohla byt ockovana uklizecka,pracujici ve zdravotnictvi?
viktorka_od splavu Paris mně se líbil Taberyho komentář na fb- je hezké, že myslí na ty existenčně ohrožené, ale že nemůže po lidech chtít, aby suplovali stát. A ještě na 2x - když zároveň platí daně.
Mám tak zabordelenej trávník sněžnou plísní, že klidně shrábnu oděv pro všechny ![]()

Tak právě čtu, že nám nakonec v last-minute úpravě sloučili okresy Brno-město a Brno-venkov do jednoho, to je asi dobrá zpráva. Jen by mě zajímalo, čím jsme si to zasloužili!
Karoleena a já už jsem si vypsala formulář
Kde to píšou?
Karoleena tak to naštve
MP Marge ahoj kocko, a jak je u vas?
Ahoj! Hele, tak nejak porad stejne... Ja ani moc nevim, co se kolem me deje, protoze nova prace je mentalne, fyzicky i casove fakt narocna, takze ve volnem case jen odpocivam a hraju s s pejsky a nikdo a nic me nezajima. Ale pry se to v Illinois hodne zlepsilo, co se COVIDU tyka? Tak doufam, ze to bude zdarne pokracovat. Uz se i v Chicagu zacina trochu rozvolnovat, napriklad Akvarium v unoru otevrelo, tak jsem tam ex-samba pozvala jako darek k narozeninam, to byl super zazitek. Ale jinak mne je to celkem jedno, kam se muze; ze me se v poslednich letech stava fakt strasnej introvert, uplnej krab poustevnik, a co jsem si poridila psiky, tak se to jeste zhorsilo, protoze volny cas chci travit v jejich spolecnosti, a kdyz oni nekam nesmi, tak me to nebavi. Takze muj zivotni styl pandemie nijak neovlivnila - v praci mam dostatecny kontakt s lidmi, a ve volnem case chodime s psiky na dlouhe prochazky a pak si cteme, obcas koukneme na Netflix, a je nam fajn. Kdyby mi nebylo smutno po tatinkovi, tak by mi vlastne bylo uplne vyborne ![]()
Ale ten tatinek, s tim se porad nejak nemuzu vyrovnat, no... Nedele jsou nejhorsi, protoze porad koukam na hodiny, ze v jednu odpoledne bude Skype... A on uz zadny nebude.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY