barbucha Za totéž by ovšem česká tetina nebyla chválena.
Koronavirus
Takhle na to vyzrála zeťova švagrová, byla zaměstnaná v otcově firmě (cestovce) a taťka jí napsal obrovskej plat... tak má teď , naprosto vysmátá, čtyři kousky jak stupínky
![]()
je to marný
MP Marge no ja tedy mela na mysli tu konkretni socialni skupinu, ktera je obdobna nasim mene vzdelanym nizkoprijmovym pracujicim, neminim srovnavat nesrovnatelne. ale pokud rikas ze tito lide se v usa spolehaji na pokyny a peci, ktere jim venuje strana a vlada, pak ti samozrejme verim, ja mam jen prenesene a ne moc aktualni info.
barbucha aby lid jeste nebyl vdecny za Sputnik, taky muzem dostat cinskou! Ja teda ty clanky beru s rezervou, ale neni to hezky cteni.
Z toho se mi navalilo už nalačno. Honem jsem to musela zajíst malinovým koláčkem ![]()
Rodičák v ČR považuju (po posledním navýšení) za naprosto přiměřený, spíš štědrý. Rozhodně na něm člověk nezbohatne, ale to ani není účel.
Ve Švédsku
Dostaneš tam 90% platu a když stihneš dalšího (a dalšího a dalšího
) potomka - teď nevim jistě jestli do tří let? - tak jedeš nanovo.
Takhle na to vyzrála zeťova švagrová, byla zaměstnaná v otcově firmě (cestovce) a taťka jí napsal obrovskej plat... tak má teď , naprosto vysmátá, čtyři kousky jak stupínky
Však ono je to docela téma ve Švédsku, že v posledních letech je jejich štědrý sociální systém zneužíván.
barbucha aby lid jeste nebyl vdecny za Sputnik, taky muzem dostat cinskou! Ja teda ty clanky beru s rezervou, ale neni to hezky cteni.
Jasně že bude i čínská - Prymula prej poradcuje zadarmo, tak se musí přece nějak zahojit
Tý pakáži je už všechno jedno, každej si jede to svoje: Nejedlý rusáky, Prymula Čínu... Bureš svoje kšefty a beztrestnost... a Zeman pomstu (tentokrát všem lidem který ho nevolili a neuznávaj - a to číslo se zvyšuje, takže to může vzít šmahem na veškerý obyvatelstvo). Jedinej Mynář je zalezlej a vošetřuje si svoje kamenolomy a vleky potichu a moc na sebe neupozorňuje pro jistotu, přizdisráč ![]()
barbucha Za totéž by ovšem česká tetina nebyla chválena.
Proč ne? Potřebujeme zvýšit porodnost nebo ne? ![]()
Rok 1980 - mateřská půl roku, pak nic, bývalý manžel na VŠ, šla jsem pracovat od půl roku syna. Rok 1986 - půl roku mateřská, rok a půl rodičovská, druhé dítě šlo do jeslí ve dvou letech.
Čínský a ruský vakcíny, pokud budou na vyžádání, ať si je nechá píchnout kdo chce. Ale já ani jednu z nich nechci. Chci mít možnost odmítnout a nechat si píchnout jinou. Doufám, že tahle možnost nezmizí, to je jediné, z čeho mám strach.
Dítě tolik nestálo, to je pravda... ale hlavně jsi stejně neměla za co utrácet. Někam jezdit? Leda v rámci RVHP, to bylo levný... Něco na sebe? Ty modely z Drutěvy snad?
Něco do domácnosti? Jeden model pračky stejnej pro všechny, co ti musel vydržet věčně páč tu frontu nikdo nechce stát znova... Knihy který se na tebe ve čtvrtek ani nedostaly?... A jídlo - když bifteky jsi znala jen z knížek? ![]()
Vlastně to pětikilo mateřský ani nebylo za co utratit, normálně jsme se topily ve vatě! ![]()
Mimochodem už na nás dolehla ta testovací povinnost. Resp. se to bude dneska řešit... jsem zvědavá, jak ty skoro dva tisíce lidí budeme pravidelně testovat... to, že stoprocentně polovina je už očkovaná, nám asi nijak nepomůže anžto v těch vládních nápadech se o tom nějak nehovoří... ani o tom, že při sebemenším podezření byť jen na objektivně neškodnej kontakt, člověk maže na testy už teď.
Tak jsem teda zvědavá. Možná se to bude dělat v noci, aby přes den práce nestála? ![]()
Mne prijde podpora na mateřský (rodičovský prispevek)u nas velmi nadstandardní. Financne je to únosné, zbohatnout se neda, ale ta částka je adekvatni. Ja teda ne uplne setrila na dite, ale rozmysleno jsem to mela a matersky prispevek jsem mela velmi slusny. Proste jsem vedela, ze dite chci az po ukončení plne kvalifikace i s rizikem, ze se po te 30 treba nezadari. Nicmene ty 3 roky jsou az az a ve vysledku s dostupnosti (spis nedostupnosti) školek to matky dost diskvalifikuje na trhu prace. Ja jsem profesne mimo uz skoro rok a je to sakra znat, uz bych byla v praci skoro k nicemu, a uz ted mam strach, jestli to nekdy doženu. Co se tyka srovnání s US, tak to je opačný extrem a po tom teda rozhodne netouzim. A k te glorifikaci Státu...ono staci si precist neco o jinych oblastech nez je bohatá Kalifornie a clovek celkem kouka. Ted treba posledni kniha od Snydera, ktery na to jejich zdravotnictvi pekne nadava. Kdyz je clovek bohatý a zdravy, tak na to kouka jinak nez treba Afroameričan z komplikovaných poměru. My tu z médií vidíme jen cast celkového obrazu, MP Marge by mohla přispívat jeste casteji!
Ja prvni materskou dost utrela, protoze jsem otehotnela kratce potom, co jsem se stala osvc, takze mi to myslim vypocitali nejak dilem z tech prvnich minimalnich zaloh a dilem z predchoziho koncipientskeho pidiplatu.Mela jsem v roce 2015 materskou asi 5000 mesicne, takze rodicak pro me pak byly tezky prachy
. To by bez uspor, muze zivitele a privydelku z prace neslo.
Druhou materskou jsem si fakt uzila, ale jako zamestnana jinde. Uplne vykalkulovane to nebylo, ale lip to vyjit nemohlo.
Hele a v čem teda byly ty Husákovy výhody na podporu porodnosti? To bylo predtim uplne zadáčo? Když píšete, ze v 80.letech půl roku par korun a čau?
a teda nemyslim si, ze nebylo za co utrácet, vždyť ty věci v přepočtu byly silene drahy, akorat jich nebylo tolik, ale mama si koupila sici stroj, jednou jsme to počítali a v poměru k platu by dneska vyšel snad na 40 tisíc, pračka nebo obýváková stěna dtto
abych nebyla od tématu, včera jsem viděla witowskou, jak si v rozhovoru maze na chleba hamacka, ona je fakt skvělá
Potrefenáhusa Nebyly tam nějaký novomanželský půjčky v těch 70. letech?
Edit: jakože výhodný
Potrefenáhusa spíš to řeknou pamětníci, ale myslím, ze byla lepsi šance se dostat k bytu. To byla velka věc.
Potrefenáhusa První barevnou televizi jsme měli z Multiservisu, takže na splátky. Kolik stala, když nebyla kupovana takhle, nevím, známé v Elektru jsem neměla.
Ale nás na 20 000. To by dnes musela stát jak auto. Ten nepoměr
, při tehdejších platech
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY