Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:18

Ginger tak at se zadari

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:18
Reakce na Maky:

wendulka tak to jsem si do teď myslela taky...kamarádky maminka byla dnes na první dávce a druhý termín měla podle rezervací za 42 dní...dnes ji dali Astru. Ve finále jde tedy na druhou až za ty tři měsíce, dostala to napsané na kartičce, na SMS atd., nemá brát zřetel

​To je divné. Vždyť ten interval nastavuje to centrum do Reservaticu samo.

Jako jo, my jsme měli zpočátku u Moderny těch původních 28, které se po Velikonocích přenastavily na 42, ale Astry se to nijak neměnilo. Nechápu, proč je to u vás jinak.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:25

holka hnědooká tak snad může jít kam chce... ať se objedná k Wendy:P a ještě mi řekni jak to vědí, že/kdy prodělala?

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:27

wendulka Vendulko, ty se v tom orientujes. Ve skole mame kolegyni, ktera covid prodelala v pulce unora. Registrovala se jako pedagog, ale nenaockujou ji driv nez po trech mesicich. Pin 2 ji uz prisel dvakrat a tipujem, ze ji co nevidet prijde potreti a porad to bude jeste brzo.

Nevis, co se da delat v tomhle pripade? Pedagogove se uz na kod skoly registrovat nemuzou, vekove nespada do registraci a nema ani chronicke onemocneni.

Ten samy problem ma i nas nepedagogicky pracovnik, ale ten ma tu vyhodu, ze se pak muze zaregistrovat znovu jako 70+

​No těch 90 dnů je pouze doporučení od vakcinologické společnosti. Ta zároveň říká, že u pacientů, kde je riziko reinfekce, je možno očkovat už 7 dní po ukončení karantény u bezpříznakové varianty a 14 dnů po příznakové.

Něco jiného jsou 70+, ti jsou považováni za rizikovější kvůli věku.

V praxi je to ale vždy na rozhodnutí lékaře v tom centru. U nás se to teď stanovilo tak, že kdo měl covid v lednu, tak u toho se striktně na přesně těch 90 dnů už nedrží a očkujeme i bez testu na protilátky bez ohledu na věk.

U toho vašeho kolegy 70+ by velmi pravděpodobně prošel i ten únor, když by na tom trval a podepsal, že to má na vlastní žádost a bazíroval na tom stanovisku české vakcinologické společnosti.

Ale kolegyni, když není věkově indikovaná skupina, bychom v tuto chvíli očkovali pouze v případě, když by předložila test na protilátky, že žádné nemá, jinak opravdu až po těch 90 dnech no.

Offline Marika
49 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:33

@Kokoska Tak to jsem ráda, že to takhle funguje. Já dnes Šrobárovu doporučila kolegyni, tak snad dopadne taky tak dobře jako Tvůj manžel.

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:33

viktorka_od splavu Je to jedna z otazek v dotazniku a holt nelhala, no. Protoze se psalo, ze se ockovat muze po ctrnacti dnech. Ale tu zmenu mista ji poradim, dik za tip

49434 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:35

holka hnědooká nebo příště prostě v dotazníku si to nechat pro sebe:-P

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:36

holka hnědooká tak snad může jít kam chce... ať se objedná k Wendy:P a ještě mi řekni jak to vědí, že/kdy prodělala?

Tuším, kam míříš, ale raději bych fakt opatrně s tím zamlčováním zdravotního stavu u očkování. Z mého pohledu to riziko za to nestojí.

Takhle jsme minulý týden ve čtvrtek očkovali druhou dávkou Moderny pána 80+, nehlásil vůbec nic a v pondělí přišel pan doktor s tím, že pán v neděli zkolaboval v autě a jen pár metrů od domu to nabral do stromu.

Jako pravděpodobně srdeční příhoda, říkal pan doktor, jenže policajti před jeho ženou, kterou taky čekala druhá dávka, řekli, že to mohl mít z očkování a ta se z toho chudák sesypala a má ji tím pádem odloženou. 

Samozřejmě se nařídila soudní pitva, tak uvidíme...

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:37

wendulka Ale po devadesati dnech uz nema moznost se zaregistrovat. Asi by fakt mela zkusit jine misto a tam ten unor nepriznat :-) Ale to si malokdo lajsne...

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:39

holka hnědooká 

No změnu očkovacího místa už ale pedagogům přes 1221 právě zatrhli, že to nejde. To jsem tu psala pár příspěvků zpátky.

A ty protilátky si nechat nabrat nemůže?

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:39

wendulka No, ted to ctu. To je hrozny.

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:41

wendulka Aha, nejde, no dokonce. Ja se v tom radsi nebudu angazovat, ale ty protilatky ji poradim - vim, ze k ockovani ji nenapadlo si je vzit s sebou. A dej se vule bozi.

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:42

Ja jdu v patek na druheho pfizera, furt cekam tu treti ruku a nic :-)

49434 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:43

wendulka no ne zamlčet, to vůbec neříkám, jen, když nemá ty protilátky, tak to je jako by nic neprodělala přece. a pokud to ví a právě kvůli tomu se chce dát očkovat (otázka jestli to teda bude mít efekt je druhá věc..), tak pro mě (!) jasná volba.

49434 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:43

holka hnědooká naši už ho mají dávno a nic, čoveče

Offline holka hnědooká
622 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:47

viktorka_od splavu A ja se na ni tak tesila - to by se to profackovavalo :-)

Offline Marika
49 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:50

Já se právě dozvěděla, že maminka 70+, která byla včera na 2. dávce Pfizeru, bere od pondělí ATB na zánět močových cest. Očkování jí schválily jak praktická, tak i lékařka v očkovacím centru. No tak doufám, že je to v pohodě, nic jiného mi nezbývá. Cítí se dobře.

49434 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:52

Marika bude v pohodě

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 21:57

holka hnědooká 

No takhle dnes paní doktorka poslala domů taky dvě učitelky kolem padesátky. Obě měly covid dokonce teprve v březnu a řekla jim přesně tohle, že pokud jim vyjde, že nemají protilátky, můžou si registrovat nový termín, jinak čekat.

Jako ta jedna to o těch 90 dnech věděla, ale přesto to přišla zkusit.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. dubna 2021 22:03

Marika Tchánovi v očkovacím centru řekli 14 dní po dobrání ATB, bylo to 13 a nenaočkovali ho. Snad bude vše v pořádku, i když asi spíš vadí nějaká aktuální infekce než přímo ATB. Stejně teď už člověk nic nenadělá a asi k tomu nejsou ani žádná data.