Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. června 2021 20:50

viktorka_od splavu to mi prijde lepsi nevedet! Placebo:)

Offline Paris
příspěvků moje polička 12. června 2021 21:21

viktorka_od splavu kdybych na protilátky po očkování šla a neměla bych žádné, tak s tím stejně nic neudělám. Třetí dávku bych kvůli tomu stejně nedostala.

Teď jsem na ně šla z jiného důvodu. Pokud bych jich měla hodně, tak bych s očkováním ještě počkala.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 12. června 2021 21:32

Paris ja bych se teda chovala jinak, v pripade kdy bych vedela ze nemam protilatky. 711990 placebo u me bohuzel nefunguje:-(

mne proste pripada zvlastni, ockovat se kvuli tomu, abych mohla delat to co driv, namisto toho jak to byvalo - ockovalo se proti onemocneni.. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 12. června 2021 21:45

Dadoo no je to velká věda! Ale raději si ten návod uložím, jeden nikdy neví.. 

Offline Zuzuli
3848 příspěvků moje polička 12. června 2021 21:58

viktorka_od splavu tak treba ja a cele me okoli se ockujeme kvuli nemoci... Ale moci delat to, co predtim, beru jako prijemny bonus. Jako jo, bylo by lepsi se do tehle situace ani nedostat, ale bohuzel. Mame ted nejake vychozi podminky, ze se kterymi musime pracovat. Vratit cas asi nedokazeme nikdo, v uplne rozvolneni tady taky asi nikdo neveri a myslim, ze by naslo i hodne odpurcu. Takze nechci dostat kovid, ale zaroven se tesim, ze kdyz zacne prset, kdyz jsme na hristi, tak zapadnem i bez testu do nejake kavarny, misto abychom staly s malou pod pristreskem na zastavce...

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 12. června 2021 22:00

viktorka_od splavu som asi blbá, ale kto sa očkuje pre niečo iné, ako kvôli prevencii voči chorobe?

49432 příspěvků moje polička 12. června 2021 22:05

letfenixa pokud by se mi po nemoci nevytvorily protilatky, mela bych obavu ze se nevytvori ani po ockovani, zajimalo by me to, kdybych to ockovani chtela kvuli ochrane..

Offline Paris
příspěvků moje polička 12. června 2021 22:50

viktorka_od splavu nikde jsem nepsala o tom, že jsem se nechala očkovat proto, abych mohla dělat to, co dřív. Samozřejmě bych byla ráda, kdyby mě očkování ochránilo a tím pádem i mé okolí. Taky jsem se očkovala, abych přispěla svým dílem ke kolektivní imunitě, protože jinak než očkováním se toho pravděpodobně nezbavíme. A jestli se zrovna mně ani po očkování protilátky nevytvoří, tak s tím už já nic neudělám. Od toho jsou výzkumy vzorku populace, aby se tím kompetentní osoby zabývaly a řešily. Nejsem imunolog.

Očkování pro mě neznamená, že tím přestávám dodržovat veškerá opatření. Dál se budu chovat jako před očkováním, tzn. zodpovědně. Dodržovala jsem vše celou dobu a nemám s tím problém.

To, že nemám teď protilátky neznamená, že jsem je nemohla mít po nemoci. Třeba mně jen nevydržely. Na množství protilátek a rychlosti klesání nejsou jasná pravidla. U každého je to jiné. Ale jak to bylo u mě, to už se nedozvím. A i kdybych si je po očkování nechala udělat a vyšly by mně silné, tak stejně nemám jistotu, že za další měsíc budou silné stále. To bychom mohli všichni chodit na testy neustále.

Možná nemám protilátky, ale bunečnou imunitu. Vzhledem k tomu, že se tvoří v kostní dřeni a vzhledem k mému průběhu (opravdu hrozné bolesti kloubů a kostí), ji třeba i mám. Ale to taky nezjistím.

Test na protilátky po onemocnění, před očkováním a po očkování jsou pro mně 3 různé věci a lidé si nechávají stanovit z různých důvodů. A všechny chápu. Já už jsem svůj důvod popsala. Pro mě byly podstatné právě před očkováním. Známý měl těžký průběh a nechal si protilátky udělat. Výsledek přes 800. Lékař mu očkování nedoporučil v žádném případě. Že by to nemuselo dopadnout dobře.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. června 2021 22:50

viktorka_od splavuale co by si s tím dělala? S tím  vědomím, že nemámprotilátky po ockovani. Protože další vakcína není možnost,  sedět doma zabarikadovana taky ne. To možná sladká nevědomost je lepší. Osobně bych asi přemýšlela nad testem, ale chápu rozhodnutí nic nevědět 

49432 příspěvků moje polička 12. června 2021 23:02

MaeGandal ja nevedost nesnasim, tak by to pro me nebyla moznost

Paris ja verim ze budes v pohode, ale vzhledem k tomu, ze ockovani skoro zadna opatreni dodrzovat nemusi (testy, karantenu..) protoze se ma za to, ze jsou chraneni, tak mi to pripada nelogicke.

Offline Paris
příspěvků moje polička 12. června 2021 23:25

viktorka_od splavu na testy nechodím ani teď, protože jsem v 180denní době po nemoci. Pokud bych měla příznaky, tak na ně půjdu. Další opatření dodržuji - respirátor, dezinfekce, rozestupy, žádné hromadné akce, návštevy, stále jedeme doma v režimu lockdownu. I tu karanténu bych dodržovala při kontaktu s pozitivním nebo potencionálně pozitivním - to je nařízení ve firmě, nad rámec vládních nařízení. I roušky nosíme v práci nepřetržitě od loňského jara, nosily se i celé minulé léto, když se dle vládních nařízení jinde nosit nemusely.

Co bys dělala pokud by ti vyšly po očkování negativní? Další očkování nedostaneš. A jak jsem psala, u mě se nic ohledně zodpovědnosti nezměnilo.

Co bys dělala, pokud by ti vyšly silné? Chodila bys pak třeba každý měsíc, jestli je máš silné stále? Jinak bys tu jistotu neměla.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 13. června 2021 00:19

viktorka_od splavu A když zjistíš, že po očkování protilátky nemáš, tak na sebe budeš dobrovolně uvalovat karanténu? Jak to bude realizovat někdo, kde není na HO, ale chodí fyzicky do práce? Vezme si dovolenou? 

Paris Chápu to, po první dávce jsem si protilátky nabrat nechala, ale jen kvůli bolestem kloubů, o kterých jsem tu psala. Kdyby byly vysoké, druhou dávku bych se snažila odložit, jiný význam to nemělo. Chovám se asi stejně s protilátkami i bez, hromadné akce jsem nemusela nikdy, na druhou stranu v lockdownu teď určitě nežiju a covid beru momentálně jako jedno z nebezpečí, který člověka můžou potkat, zdaleka ne jediný. 

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 13. června 2021 08:05

letfenixa pokud by se mi po nemoci nevytvorily protilatky, mela bych obavu ze se nevytvori ani po ockovani, zajimalo by me to, kdybych to ockovani chtela kvuli ochrane..

​A jak mám asi vědět kde vzít protilátky, když jsem koronáč neměla? Samozřejmě že očkování je prvotně kvůli ochraně.

No, já mám prd protilátky i po očkování, takže spolíhám na věci mezi nebem a zemí... a na opatrnost jako dosud. A na případnej lehčí průběh

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. června 2021 10:08

Dadoo ja si cip necham, citim se po nem vyborne, jedu jak stroj, nevim jak to ten Bill dela

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 13. června 2021 10:21

​A kde jsi přišla na to, že když se ti protilátky nevytvoří po nemoci, že se ti nevytvoří ani po očkování?

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 13. června 2021 10:37
Reakce na letfenixa:

viktorka_od splavu som asi blbá, ale kto sa očkuje pre niečo iné, ako kvôli prevencii voči chorobe?

​tezko rict jakou ma kdo motivaci, ale videla jsem vcera v ockovacim centru dost mladinkych lidi, tak jsem si rikala, proc tam jsou, jestli se opravdu tolik boji kovidu, nebo je motivuje neco jineho. Ja to u sebe zvazovala hodne, prisla jsem si na ockovani mlada, ale tamto byly fakt deti.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 13. června 2021 10:51

Gatita Mě zaujal vyhýbavej postoj německý očkovací komise k očkování dětí, hledala jsem i přímo na stránkách Kochova institutu a to vyjádření tam je..."STIKO doporučuje očkování vakcínou mRNA Comirnaty (BioNTech/Pfizer) u dětí a dospívajících s již existujícími onemocněními v důsledku předpokládaného zvýšeného rizika závažného průběhu onemocnění COVID- 19. Použití Comirnaty u dětí a dospívajících ve věku 12-17 let bez již existujících stavů se v současné době obecně nedoporučuje, ale je možné podle lékařských informací a s individuální touhou a přijetím rizika"...https://echo24.cz/a/S4Nb3/nemecky-urad-nedoporucuje-ockovani-deti-proti-covidu

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 13. června 2021 11:01

mirajo to jsem cetla vcera. Vnimam to stejne, podle me by si kazdy mel odhadnout, jaky ma rizika z kovidu, a jestli se mu ockovani "vyplati". Jak jsem psala, i u sebe jsem hodne vahala. Deti ale ockovat nenechame. Aspon tedy za soucasne situace ne, samozrejme kdyby byly jipy plne detskych pacientu, nazor zmenim. Moc prave nevim, co by jim to ockovani prineslo, prijde mi hodne odvazne je ockovat. Ale nerozumim tomu, no. 

Offline olte
764 příspěvků moje polička 13. června 2021 11:13

Gatita tak nevím, zvážit osobní rizika kovidu, proč ne.... ale co tak kolektivní imunita?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2021 11:15

mirajo Gatita tohle je hodně složitá otázka. Čím míň lidí (i dětí) bude očkovaných, tím bude mít virus větší prostor mutovat až očkování přestane být účinné.