Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 999
19894 příspěvků moje polička 24. října 2021 11:40

viktorka_od splavu Ono na tom něco bude :-).

Offline olte
764 příspěvků moje polička 24. října 2021 11:47
Reakce na 999:

Je to spíš do Přiznáni, ale pokud o někom dospělém vím, že není očkovaný (a nemá závažný zdravotní problém), tak jsem si ho dala osobně do kategorie debil. 

​mám to naprosto stejně

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. října 2021 11:56

Já po tom, kdo je a není očkování, radši vůbec nepátrám. Protože by to mnou taky mohlo šlehnout. 

Mám v okolí několik chytrých lidi, kterým to úplně zatemnilo mozek. Zvlášť smutný případ je kolega, který se boji očkování úplně stejně jako COVID, takže není naočkován a nikam nechodí. Ale ten je ještě snesitelný, protože ten svůj názor nikomu nevnucuje.

Zato muž se vrátil z akce s kamarádem 50+, nadváha, malé díte a těhotná eco manželka. Dva dny do něj oba hustili, jak je očkování špatné. Přijel domů docela otrávenej. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 24. října 2021 11:57
Reakce na 999:

Je to spíš do Přiznáni, ale pokud o někom dospělém vím, že není očkovaný (a nemá závažný zdravotní problém), tak jsem si ho dala osobně do kategorie debil. 

​Asociální debil.

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:00

continuity Já po tom taky nepátrám, ti, o kterých to vím, mi to hrdě řekli sami.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:01

999 

Já jsem byla teď u jednoho člověka dost překvapená, že není očkovaný. Za debila ho rozhodně nepovažuju. Covid prodělal, dobře mu rozhodně nebylo, ale zvládl to doma. Nevím, je to člověk, který nad věcmi hodně přemýšlí a zkoumá je, víc než ostatní ze skupiny, ve které se stýkáme, včetně mě. Nevěří na konspirační teorie, není prorusky založený, ale nestihla jsem se zaptat, jestli má vysoké protilátky, jestli je vůbec řeší. Abysme naopak nebyli za debily my očkovaní, až se nám za dva roky aktivuje kurvítko v čipu

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:04

dynda tak ten můj kolega má celkem extrémní rozhled. Můj šéf to glosoval slovy: jeho problém je, že moc čte. 

Offline 999
19894 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:09

dynda Já tam napsala záměrně, že je to osobní. Takže ty lidi možná debilové nejsou, ale pro mě jo.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:10

dynda take nepovazuju neockovane za debily. Nebudu hodnotit lidi podle ockovani nebo neockovani. Mam mezi neockovanymi blizke, ktere mam rada. Jen se o ne bojim. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:18

continuity 

Tak nějak.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:19

999 

Covid-debilové.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:27

dynda 

Tak jestli je po covidu, nemusí s očkováním nějak zvlášť spěchat. Pokud teda má (a měl by mít) nějaký protilátky.

Mě teda nejvíc vytáčej lidi, který prohlašujou, že se třeba jednou očkovat nechaj - ale až uviděj, jak je to bezpečný. To jest, hodlaj si počkat jak budou časem vypadat ty očkovaný (aka pokusný králíci)... Většinou takhle mluvěj ti mladší, který si myslej že jsou nesmrtelný, samozřejmě.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:31

barbucha tohle řekl manželovi kolega v práci, že očkování di dvou letech umřou a když uvidí že jim to nic nedělá, nechá se očkovat taky,na to se nedá nic říct.Mladý úplně není,k  padesátce .

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:33

barbucha 

Je to možný, ale dávám tomu malou pravděpodobnost, zas ho docela znám. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:34

Vlm no a proto je celkem správně, aby ti očkování, kteří se podrobili experimentu, měli nějaké úlevy.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:34

Vlm 

Těmhle vychcanům bych ze srdce přála, aby při tom čekání (jestli očkovaný nezdechnou) chytili nějakej pěkně výživnej covídek.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:44

barbucha jj snažím se nepřát nikomu nic zlého,ale někdy je to těžký

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. října 2021 12:59

Moje máma očkovaná není, táta jo. Mámě to rozmlouvám já, takže jsem naočkovanej debil. Mám o mamku prostě strach.

Offline Malenge
4857 příspěvků moje polička 24. října 2021 13:12

Kan mě by tyhle páry zajímaly, jestli to doma řeší, jestli jeden druhému podsouvá: ty mas čip/ty ses neočkovana hrozba atd. Nebo jestli se proste každý zařídili po svém a víc to pro ne není téma. Bohuzel nikoho takového neznám, jak jsem s dětmi doma, je můj okruh dost omezeny a všechny v bližším okolí mám naockovane.  vlastně s výjimkou svagrove, ta byla těhotná a teď vykladala nejaka moudra o přenosu sajrajtu skrze mateřské mléko, tak s tou se moc bavit nedá.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 24. října 2021 13:20

Já teda spíš nechápu tohle rychlé odsouzení a když vidim, kdo kolem mě není očkovaný, tak žádného debila nevidím. Přijde mi to otřesné někoho takhle označit. Možná je to tím, že mám kolem sebe lidi s nějakým normálním důvodem a ne kvůli žádným čipům, nanočásticím, neplodnosti a podobně.

Zrovna jsem dnes četla příspěvek, který to  vystihl. 

Kouknul jsem na Facebook … a trochu jsem se zhrozil, popravdě. Přátelé, všichni jsme lidi - máme své obavy a jsme nervózní. A vím, že označit někoho za vaxera/antivaxera a přát hromadně takovým lidem něco špatného, nebo je odsoudit šmahem - to je to první na mysli, nejsnazší.

Ale jen o něco málo těžší je vidět za každým tím člověkem a rozhodnutím jedinečný osud, historii, zkušenost, rodinnou situaci a ano, i například omezení či odlišný výběr informačních zdrojů.

Zkusme prosím se navzájem trochu chápat, nevytvářet nesmiřitelné tábory … jen pochopení a klidná diskuze a vzájemné naslouchání něčemu může pomoci.