Koronavirus

28. března 2020 09:01
Online Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:27

wendulka Úplně čerstvě taky nevím, kupovala jsem ho loni.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:39

Garfie Já taky čekám, že to přijde, ale teď už jsem klidnější. Šlo mi o ty zkoušky, když zrovna začali testovat všechny, aby to synovi vyšlo. Sama se divím, že jsme nic nedonesli my. Zase jsme s tím počítali, když jsme tu kamarádku brali do auta, ale přece ji nenecháme jet v takovým stavu MHD. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:43
Reakce na Tanka:

Strašný človek tento Pavel...

​Kdyz je chlap nepritazlivy a nema na nic talent, nezbyva nez prosazovat se timto zpusobem. Novotny, leda pro smich. 

Offline Tanka
66 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:45

nika tak. Ospravedlňujem sa, mala som to dať do VIP.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:47
Reakce na continuity:

betsey to už asi nezačne, já na to trpím od mladej dospelosti. 

​Ja zacla s migrenama asi po osmatricitce.

A po acylpirinu mi jako diteti tekla krev z nosu.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 14:51

Zarinya Tenhle problém jsem měla taky. Naštěstí při jedné takové akci jsem musela i do nemocnice a tam na to přišli. 

Manžel si vzal Acylpirin teď u covidu a asi během dvou dnů mu strašně krvácely dásně, tak ho taky nemohl brát. Já to ani od dětství nezkoušela.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:26

mirajo no pane jo. Tak jestli na to přišli v 80. letech, tak to jsem ještě acylpyrinem léčila prvorozenou a žádná lékařka mne neupozornila. Pak přišel boom Paralenu (Panadol sirup) a tak jsem u dcery přešla na něj. V půlce devadesátek u syna zas Panadol naopak nedoporučovali a v jeho dětství se na horečku dával Brufen sirup. Aspoň podle naší dětské. A informace tenkrát nebylo kde brát, takže člověk poslouchal autority.

Na mne právě paralen neúčinkuje vůbec. Ani na horečku, ani na bolest. Takže v lékárničce mám acylpyrin - horečka, brufen - bolest.

Vloni - teda předloni - před vánoci mi bylo hrozně zle, normálně bych řekla chřipka, ale za té situace...., byla to ta doba, kdy se uvolnily testy pro všechny, kdo chtějí navštívit příbuzné, až bylo nemožné i v Praze sehnat rychle termín aspoň antigenu, táta doma, bylo mi v podstatě fuk, co mi je, jen jsem se potřebovala vzchopit.
Protože to vypadalo, že bude ohrožená výroba mého tradičního vánočního salátu, dostala jsem od dcery tip, asi na Modafen? Něco, kdy jsem se musela prokazovat v lékárně občankou. A teda, myslela jsem, že si budu volat rychlou. Musí v tom být něco, co dráždí CNS, já dostala křeče, tiky, pokousala jsem si jazyk, bušení srdce, zrychlený tep, dvojité vidění, potíže s dýcháním, celá jsem se třásla, zakopávala, fakt hnus. Už bych si to nikdy nevzala. Ale já mám chronický zánět mozku, takže už jsem musela i přejít na kafe bez kofeinu, a to jsem dřív byla kvůli nízkému tlaku maxikafař.

Tak já teda u toho Acylpyrinu zůstanu, i když to taky není žádnej mazel, ale asi už jsme se za ty léta skamarádili

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:31

Zarinya Renusatko

Kolik krve vyteklo, než někomu došlo, jak moc tenhle můj věčný problém ten Acylpyrin ještě zhoršuje! 

Online Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:39

Pinot Noir Muž měl jako dítě tyhle problémy taky. Proto ta jeho revolta proti acylpyrinu.

Offline Řvousenka
1042 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 15:48

Jennyfor Ono to právě souvisí s tím prokazováním občankou - Modafen obsahuje nějakej efedrin či co a feťáci ho skupovali ve velkým a vařili z toho perník :)
Já na acylpyrínu taky vyrostla, měla jsem ho ráda, jak byl kyselej :) Když jsem pak měla mláďata, už se nedával. Prý kvůli tomu, že dětem způsoboval anafylaktický šok. Asi jsme byli odolnější, předválečná kvalita :)

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 16:59
Reakce na 711990:

ja se taky hlasim se 3.davkou, necitila jsem ani vpich, takze podeziram sestru z nejakyho spiknuti! Urcite mi nic nepichla a jen to predstirala!

​haha, to jsem měla při třetí dávce taky, koukala jsem stranou a nic jsem necítila, pak podezírala sestru ze sabotáže  ale později se ruka rozbolela řádně! 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 18:26

Tulipe tak to jsem zvedava!:))

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 18:40

wendulka modafen jsem kupovala asi pred mesicem, s obcankou. 

Jako dite jsem zdatne polykala ten rozpusteny acylpyrin,  rozdrcene zivocisne uhli, hnusny spaliky pangaminu i smradlavej penicilin. A myslim, ze kdo prezil bez nasledku chloramfenikol, toho hned tak neco neporazi, strasnej dryjak. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 18:43

Kokoska A tetracyklinovy zuby byly, ty nastesti nemam;)

Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 18:59

Kokoska 

Dík za info. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 19:09

711990 ja to pichnuti taky vubec necitila a ani tecku jsem tam nemela, az jsem se bala, jestli mi nevrazila detskou (nase pediatricka tyden predtim rikala, ze tak male injekce tam jeste nemeli)

Online Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 19:37

mirajo Já jo.

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 19:40

mirajo asi dvakrat jsem ho brala, je mozny, ze se to na zubech podepsalo. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 19:51

Lamicka my tady jeste odhalime nejakou konspiraci!:D ale ruka uz se ozyva, tak to tam asi je!:)