Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 21. května 2020 14:08
Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 21. května 2020 14:12
Reakce na Jiná Realita:

barbuchaběž to říct vládě.

oni mají kdoví proč pocit, že ta ostatní opatření mají smysl. převlékání po jednom kupodivu nevyžadují. asi že by to při nutnosti mezi dvěma směna umýt a převléct pár desítek až stovek osob nebylo realizovatelné.

​Proč vládě? Copak je to státní podnik, ta mlíkárna? Snad i podnikatel, takto majitel mlíkárny a podobnejch provozů, dokáže použít zdravej rozum. To na všecko musíš mít zákon nebo štempl od ministra?!

Pokud nechci založit množírnu koronáče, udělám přece opatření tak jako tak, i kdyby je po mně nikdo nechtěl.

Offline viktorka_od splavu
49441 příspěvků moje polička 21. května 2020 14:24

AprilTwelve no zjevne nefunguje, Mlho, dyt to pisu

continuity ne, praveze vubec:-(

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 21. května 2020 14:30

MP Meri Zdroj nákazy se nepodařilo zjistit (dnešní zpráva z hygieny). Onemocnělo tam 11 lidí z padesáti. Ale to je malá vesnice, ty lidi se mohli potkat kdekoli jinde. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. května 2020 14:32

barbucha no myšleno z toho hlediska, že je zbytečný po podnikateli požadovat ta ostatní opatření (a ta požaduje stát), když podle tebe nemají smysl, pokud není možné (a to fakt není) zajistit, aby se každý po směně osprchoval, převlékl sám a pak naběhla uklízečka a vydesinfikovala to po něm.

nemyslíš, že kdyby to šlo, tak to zaměstnavatel nějak udělá, jen aby nemusel zavírat firmu? nebo že bys byla z té sorty "zaměstnavatel jen přemýšlí, jak zaměstnance odere, ani bezpečí před virem jim nedopřeje, jen aby nepřišel o nějaký zisk"?

já předpokládám, že to bude podobně, jako u nás ve firmě. na směně pár desítek lidí, jedny pánské a jedny dámské šatny. uklízečka asi ve dvě ráno nepřijde. a i kdyby to nějak šlo,  a sehnali speciální uklízečku, která přijde v noci desinfikovat, tak ten zbytek bude co....stát v rozestupech před šatnama a čekat, až na ně za půl hodiny přijde řada? myslí, že by o to stáli samo zaměstnanci? líbilo by se to tobě? nepřemýšlela bys o výpovědi?

sorry, ale přijdeš mi s těmi svými úchechtky fakt mimo. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. května 2020 14:34

A666 je to zvláštní, protože třeba u nás to vypadá že z pětadvaceti zaměstnanců, kteří šli s nakaženým do karantény, to nechytil nikdo, ani jeho asistentka. a ten pozitivní to má z rodiny od blízkého člověka, který měl dlouhodobě příznaky. takže na jednu stranu to vypadá, že ten přenos není vůbec snadný, v kanclu to prakticky nemáš šanci chytit (natož na ulici nebo v šalině), na druhou třeba ti horníci.. jak?

​nejhorší je, že z těch dat nasbíraných trackováním kontaktů nakažených by přeci už měly být nějaké závěry, souvislosti - mělo by se dát analyzovat, jaké přenosy byly nejčastější a jaké se naopak nevyskytovaly...... Tyhle informace jsou děsně důležité pro případnou druhou vlnu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2020 14:38

A666 zaprvé si myslím, že se to moc nevyhodnocuje. Ale taky si myslím, že se málokdo přizná, že třeba nenosí roušku nebo si pozval sousedy domů, když se to ještě nesmělo. Aspoň takhle si vysvětluju ten přenos "přes jogurt", co prý proběhl v tom obchodě na Vysočině, kde se nakazilo taky dost lidí.

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 21. května 2020 14:50

Jiná Realita 

Mně zas přijde mimo navlíkat a dezinfikovat ty pracovníky od hlavy až k patě, abych je (těch pár desítek lidí) pak natlačila - svlečený, zpocený a jistě i bez roušek - do jediný cimry, ať se pěkně promořej navzájem. Tehdy bych přemejšlela o výpovědi (a šla se převlíct do křoví radši).

"kdyby to šlo, tak to zaměstnavatel nějak udělá, jen aby nemusel zavírat firmu? " Zaměstnavatel kvůli nedostatku sprch nebo nočních uklízeček jistě zavírat nebude, ty někoho takovýho znáš? Lidi si prostě odkroutěj (hygienicky) šichtu, a pak už to nikoho nezajímá. Přece je nabíledni - a teď máš aktuálně několik příkladů před očima - že to poškodí v neposlední řadě i ten podnik (to jest výdělek podnikatele), pokud mu lehne půlka zaměstnanců s koronáčem, no ne? Takže v tom nevidim logiku...

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 21. května 2020 15:08

barbucha nenadavalo se pred nejakou dobou, proc nemuzou byt otevrene satny ve fitness? 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 21. května 2020 15:11

Candance 

Tak vidíš. Kvůli něčemu asi byly zavřený Třeba proto, že je tam koncentrace lidí bez jakýkoliv ochrany?

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 21. května 2020 15:14

barbucha ja teda nenosim rousku ani ve fitku a priznam se, ze ze me i tece pot

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 21. května 2020 15:17

AprilTwelve v dolech je odvětrání úplně brutální, kvůli metanu. Jak ten vzduch proudí je otázka, ale mají tam k tomu ventilační šachty a potrubí. 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 21. května 2020 15:20

Candance 

Já zas nechodím do fitka

Ale i kdybych chodila, tak teď by mě tam nedostali ani za zlatý prase - v roušce bych chcípla, a bez ní bych se bála. Předpokládám, že takovejch je vás tam víc... takže funíte a rozstřikujete ty kapénky kolem sebe desetkrát tolik jak při klidný chůzi...

Samozřejmě dá rozum, že když někomu neni dvakrát, tak neleze ani do fitka - ale je mraky bezpříznakovejch, který jsou nakažlivý hodně

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 21. května 2020 15:23

barbucha hele, nto je nejaky tvuj novy sport? Byt za kazdou cenu proti? Cestovat letadlem je tve svate pravo a  soucasne by ses bala ve fitku a lidi by se meli v satne stridat po jednom a po kazdem ma zamestnavatel vydesinfikovat?

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 21. května 2020 15:27

baltik ale letadlo po Barbuše jistě vydezinfikujou

Online AprilTwelve
1033 příspěvků moje polička 21. května 2020 15:30

viktorka_od splavu hele a vědí to vsichni ti šéfové,co instaluji plexiskla,  chtějí hlídat mytí rukou co hodinu, dezinfekci pracovního stolu kdykoliv se zvedneš, odejdeš a pak se vrátíš... o termokamere při vstupu nemluvě

Offline viktorka_od splavu
49441 příspěvků moje polička 21. května 2020 15:42

AprilTwelve nevim, popisuju osobni zkusenost:-)

Online AprilTwelve
1033 příspěvků moje polička 21. května 2020 15:45

viktorka_od splavu kez  by to fakt tak bylo, to by bylo fajn

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. května 2020 15:51
Reakce na Evaeva:

A666 zaprvé si myslím, že se to moc nevyhodnocuje. Ale taky si myslím, že se málokdo přizná, že třeba nenosí roušku nebo si pozval sousedy domů, když se to ještě nesmělo. Aspoň takhle si vysvětluju ten přenos "přes jogurt", co prý proběhl v tom obchodě na Vysočině, kde se nakazilo taky dost lidí.

​Jo, tomu rozumím, ale já se obávám, že vyhodnocený nejsou ani přenos z doby, kdy ještě žádná restriktivní opatření nebyla. jak píšeš, nevyhodnocuje se to....

Jinak přesně tohle jsou blbý dopady befelem nařízených opatření pdo velkýma pokutama - lidi pak prostě neřeknou, kde udělali kiks, protože si chrání vlastní zadek.....

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 21. května 2020 16:25

To je fakt paráda, do školy se musi nebo nemusí, to je uvážení každého soudruha, ale přes maturitu nejede vlak

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nesnaze-maturantu-musim-lhat-abych-mohla-ke-zkousce-z-dospelosti-106671