Klara já si prostě validní důvod jako "nechce se mi vytahovat ruce z kapes" fakt nepředstavuju. validní ve smyslu že to nošení plní nějaký zásadní důležitý účel. pokud je pro tebe důvod "protože proto", tak to pak jo
Koronavirus
furt lepsi, kdyz to nekdo nosi zbytecne, nez vubec.
Tak když jde o nošení mokré roušky v pusté ulici, tak je to nejenom zbytečně, ale jako by ji neměl vůbec, protože mokrá prostě nefunguje vůbec. Ten mokrej hadr prostě nechrání vůbec nikoho. Ale že to někdo nosí, mi žíly netrhá ![]()
jitřenka já bych byla v klidu. statistika typu mému známému se přihodilo, není nijak validni. I když tady se tim v diskuzích obecně argumentuje. jasne, že to s člověkem zamava, kdyz umře známý. když se vezme obecná úmrtnost, tak procento mladých,kteří umreli z jiných příčin, je vyšší než procento mladých zesnulých kvůli Covidu. Histogram úmrtí na Covid podle věku vypadá takhle.

Zarinya To se tu řeší v pravidelných intervalech už od jara. Teda nejen tady, připouštím.
viktorka_od splavu Dovolím si ti přidat pár důvodů, proč mám někdy respirátor na prázdné ulici :-)
Konečně jsem si ho nasadila tak, že se mi nemlží brýle, tak s ním nechci manipulovat, když vím, že za chvíli půjdu někam do vnitřních prostor
nejsem namalovaná a lepší je to s rouškou než bez ![]()
mám špinavý ruce a nechci na ni šahat
- ale v 90% případů ji venku nenosím vůbec.
Klara no ale v té mlze ti zvlhne a vůbec pak nefunguje, nechrání nic.. tak to tím myslím. že to prostě lidi nechápou, jak to funguje. a potvrdilas mi to...
no a co? tak pak je to snad jedno ne? presne jak psala Klara , proste se ji nechtelo vytahovat ruce z kapes, tak si ji nechala. Ja sla vcera taky po prazdne ulici s rouskou a taky se mi nechtelo vytahovat ruce z kapes. Sla jsem od tramvaje a ta cesta trva tak tri minuty, pak jsem zasla do domu... Co je ti vubec po tom, abys na zaklade takove pitominy vyvozovala o druhych takove, no vlastne jakekoliv, zavery. Nejvic to vypovida jen o tve vlastni hlouposti. ![]()
Zarinya hele ne, Klara tvrdí, že existuje i nějaký jiný důvod, než že to lidi nechápou, tak jsem myslela že zná fakt nějaký opravdový důvod, ne jen takové plácání
omg ![]()
jinx to už tady jede po několikáté, pořád totéž. Taky jsem uváděla svůj důvod: jak synek uvidí lidi, zvlášť ženy, úplně nejradši babičky, neomylně na odrážedle zamíří k nim, aby jim něco důležitého řekl, a já si pro něj musím dojít až k nim. Volat nemá moc cenu, má kuklu a helmu a vlastně ani slyšet nechce. Kdy se někdo další vynoří, netuším, takže roušku na ten kilometr cesty mám i na zdánlivě prázdné ulici. Ale to asi taky není ten důvod. Nechápu, že to někoho trápí tolik, že tuto diskuzi rozjíždí opakovaně.
Pinot Noir o tom, co je a co neni duvod se rozhoduje v Brne
měreni iq included.
Já zas doufám, ze když budu mít rousku já, vezme si ji aspoň ze slušnosti i protijdoucí a nebude mi chrchlat na mimino. Navrch já nosim furt látkovou, ty jednorázový mi nesedí, a když se šoupe neustále tam a zpátky, tak se vytáhne a moc nesedí. Takže když procházím hustejc zalidnenym místem, byt potencialne, tak si ji proste necham.
nevim teda, jestli jsem význam pochopila dostatečně a proč by o skutečným důvodu měl rozhodovat někdo jinej než já
Potrefenáhusa chrchlani na mimino nesnasim!
viktorka_od splavu Podle mě z vlastní zkušenosti si člověk roušku nechá nasazenou proto, aby na ni pořád nesahal. Ti přijde lepší nasadit roušku před nástupem MHD, po vystoupení sundat, po pár metrech před obchodem nasadit, pak zase sundat.... Já v ní jedu i sama v autě, když jen třeba prejizdim mezi obchodem a poštou a pak firmou.
ja teraz chodievam do práce pešo rýchlym tempom a z práce hore kopcom a rúško si musím dávať vonku z tváre dolu, naťahuje ma z toho, nezvládam to proste. Tak isto keď idem von s malou a ona už odmietne chodiť, musím ju niesť a popritom ešte nesiem nákup a kočík s bábikou, rúško musí ísť dole. Pri fyzickej aktivite to proste nezvládam, je mi z toho na vracanie, obdivujem ľudí, čo s tým športujú. Ale teda snažím sa ho stále chytať len za šnúrky
continuity - vím, jsem v klidu, jen víc dodržuji bezpečnost jak kvůli sobě tak příteli, což jsem dřív brala volněji, některým lidem jsem důvěřovala . A ano, o víkendu se mnou zamávalo úmrtí a jeden případ s mrtvičkou a to není ani moc v blízkém okolí. No a pracovně musím lidi posílat do bytů, tak tady víc komanduji, ať dodržují předpisy a trvají na tom i u lidí. Ale jakou to má odezvu, to nevím.
betsey tak já se přiznám, že když jsem měla na zádech batoh s počítačem a nákupem a v náručí jsem nesla dceru, která usnula cestou ze školky, sundala jsem si roušku už v metru, protože když jsem to na sebe všechno naložila, tak jsem myslela, že vypustím duši. Nikdo neřekl ani popel...
betsey ja si rousku musim trochu stahnout na schodech, protoze mi hlavne pri chuzi dolu vytvari nejaky divny zorny pole a uz dvakrat jsem si malem namlela. V rousce po schodech chodim jak duchodce![]()
Tyjo, tak dopoledne články s titulky, že bude od pondělí další rozvolňování, o pár hodin později zase, že rozvolňování asi nebude.. Takže jedeme pořád ve stejném trendu, kdy nikdo nic neví a zmatky střídají ještě větší zmatky.. ![]()
Dceři (17) teď psala ředitelka, že možná půjdou 7.do školy![]()
bram Pes má psotník.
Sweet Potato počkej až ještě dostane vzteklinu :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY