Zu http://mozzarellart.com/
Jídlo a vaření
Potrefenáhusa Náhodou, vypadá to tak autenticky, hned bych si dala. ![]()
ice díky, bohužel nejsem z Prahy, koukala jsem na Rohlíku, že tuhle značku mají, jen vyprodanou. Doufala jsem v někoho, že jí našel v nějakém řetězci, kam moc nechodím :)
Bledule je fakt dobrej
mně hodně chutná takovej ten vysokej jablečnej, co maj v Ikee nebo v Costě, ale ještě se mi ho nepovedlo napodobit
Bledule jj diky, vyvary vim. tim padem padaji i oblibene gulase apod... no, prave druhy stravnik je typu “nejim, co jsem nejedl nikdy driv”, takze experimenty nehrozi:-/
Zu aha, tak to neporadím. Je fakt, že na košíku je taky vyprodaná. Tak hlídat, třeba se poštěěstí.
hlásím, že ředkvičkový lupení v omeletě úplně cajk!
Potrefenáhusa
nam nam
Potrefenáhusa Mně (nám všem) hodně chutná ten jablečný koláč od Dadoo, je to rychlé a dobré.
Kokoska a to je prosím kterej?
A protože vím, že rady pecete, nabídnu vám jeden svůj hodně oblíbený recept na tvarohový koláč s jablky. Je to jedna z mých Top buchet.
Místo hery máslo. Jablka jsem nikdy neodmerovala, dám, kolik mám. I jsem je, omylem, zamichala dovnitř.
Třeba se někomu bude recept hodit.
pro Potrefenáhusa
dávám míň cukru a jablek víc, minimálně 4 hodně velká. Na jabka skořici, pak teprv drobenku. A čokoládu ne, už tak je to dost sladké.
Kokoska díky, ukládám
viktorka_od splavu Nezávidím ti.
Potrefenáhusa ad jablka - záleží teda na velikosti plechu, používám klasický do elektrické trouby běžné velikosti. Kdyby to bylo do menší formy, byl by koláč vyšší a těch jablek by asi stačilo míň.
Kokoska já mám v Praze troubu větší velikosti než teď, nepoznala bych to od oka, ale na aktuální plech se mi nevešla dlaždice na pečení chleba, na starej jo :-))
jo, jasně, to by se nějak odvodilo. já peču ještě z našich scvrklých a různě strupatých podzimních jablek, ze kterých se už dost musí vykrájet.
ice a naoplátku jsem našla omylem slanorožce zde : https://www.kucharkaprodceru.cz/slanorozec-recept/ - to musím sehnat a zkusit, líbí se mi ty těstoviny rybou
Mrkvový dort
Korpus
350g nastrouhaná mrkev ( i víc)
300g hladká mouka
300g cukr hnědý
cca 2,5 dcl oleje
1 prdopeč
1 lžička jedlé sody
1 lžíce mleté skořice
1 velký pomeranč - kůra nastrouhat, šťávu vymačkat (nebo dva malé)
Možno přidat ořechy dle chuti.
Ořechů dávám od oka. Hodně.
Krém je ušlehaná šlehačka, tvaroh a mascarpone. Oslazeno dle chuti.
Posypáno drcenými ořechy.
Pekla jsem na plechu. Výška buchty pak byla asi 3-4 cm. Krém jsem dala navrch.
Z větší dortové formy by se pak dal velmi dobře krémem promazávat.
Tak ať vám chutná!
...no, vypadá to opravdu luxusně!![]()
Kokoska Právě, že jsem tím párátkem propíchla tu bábovku skoro skrz (byla malá jen pro kluky). Ale párátko bylo bambusové, tak třeba proto? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY