milacka pekny!co tam vsechno mas?![]()
Jídlo a vaření
viktorka_od splavu K obedu som mala maminu zeleninovú polievku zahustenú ovsenými vločkami a plávali v nej mäkkučké krupicové knedličky, niežeby som bola zlá kuchárka, ale tie moje krupicové knedličky sa nedajú porovnať s jej knedličkami. A robíme ich rovnako.
Zarinya Čo dom dal, brokolicu, usmaženú cibuľku s mrkvou, pred dokončením s medom, koreniny, jogurtový dresing podĺa Bukovského, zo záhrady koriander, petržlenová vňat, tymián aj s kvetmi, mäta, orechy, to čierne je mak na efekt.
milacka zajimavy.![]()
milacka
nádhera
Ounz tak takové knedlíky jsem vůbec neznala, musím to nekdy vyzkoušet. Já zavaruji normálně z těsta.
continuity ne źe mi tu pak vśechny vynadáte, že vám to nechutná :)
Takhle dělám naší oblíbenou Puckovou polévku. Kořenovou zeleninu nastrouhat a orestovat na másle. Zalít vývarem nebo vodou s bujonem.
Na panvi na kousků másla orestuju dětskou krupicku. Do lehkého zahnednuti. Získá tím takovou oriskovou chuť.
Kdyz je orestovana, klepnu na ni 1-2 vajíčka a micham, aby se udělaly pucky. Ty nasypu do polévky a je hotovo.
Kdysi velmi oblíbená polevka mých děti. ![]()
Dadoo strouhaná polívka ! Mami?
Ja musela těch pucku dělat co nejvíc a velké. Dokonce jsem musela i krupicovou kaši dělat tak, Aby tam byly ty pucky. Ty byly nejoblíbenější. ![]()
razorblade Ještě ten sirup...
Má ta vrchní vrstva být úplně zasypaná cukrem, aby nic nekoukalo? Nebo pár vyčuhujících špiček nevadí?
Dadoo ano, ano,ano!
milacka
Ty máš všechno na těch talířích úplně umělecky aranžované. U tebe obzvlášť platí, že se jí i očima. Nádhera.
Dotaz. Mám tu kilo pistácií, nesolených. (a neloupaných...) Nezná někdo nějakou geniální perličku na dně? ( Karoleena a její jeruzalémský kuchařky by mohly pomoct, třeba)
Aranel ja nevim :( ja to tehdy jen zkusila podle nejakyho navodu na internetu... ale asi bych dala jako vrchni vrstvu cukr
milacka ty to máš vždycky tak krásný :-)
razorblade To jo, ale jestli to musí bejt úplně neprůhledně zasypaný... Nechám to takhle. Oproti kvásku to je sranda, strčila jsem to na okno a za 3 tejdny to bude buď plesnivý, nebo sirup ![]()
Aranel Noo, zrovna v jeruzalémské kuchařce je polívka z pistácií, píšou prej tradiční pokrm íránské židovské komunity, a spotřebovala bys solidních 200 g! :) Sice to vypadá, že origo recept online není, ale našla jsem ho na pár blozích, třeba tady. Případně můžu poslat i vyfocenou stránku z knížky, pro jistotu.
A pak teda všelijaký sladký, třeba pistáciová roláda s malinama nebo pistáciovej koláč ze semoliny s růžovou vodou, v Simple myslím je i těstovinovej salát s bylinkama a pistáciema a nějaký karbenátky, do kterých se dávají sekaný pistácie, jestli si to s něčím nepletu, to bych taky kdyžtak mohla ještě propátrat...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025