Sweet Potato Mám, ale v Ostravě. Ale mluví asi ukrajinsky.
Pomoc Ukrajině
Bledule Ukrajinština samozřejmě ještě lepší, ale snad seženeme blíž!
Sweet Potato Teď jsem někde narazila na článek, že z 9 000 zubařů v ČR je minimálně 1 000 rusko či ukrajinsko mluvících. A že snad komora připraví seznam co nejdříve. Jestli to najdu, dám to sem.
Sweet Potato jestli ještě hledáš, tak na Stodůlkách minimálně jeden působil. Večer ti ho můžu najít.
Evaeva Děkuju, budu ráda, čím víc tipů, tím líp. Ne každý bere pacienty.
Evaeva Děkuju, budu ráda, čím víc tipů, tím líp. Ne každý bere pacienty.
Aha, tak ale pokud myslíš někoho "na pokladnu", tak to jsem zřejmě poslala špatné tipy. Na pokladnu už snad není nikdo, téměř nikdo /a ti co jsou, tak už pacienty neberou/. Ani pro Čechy. Zubní ošetření je prostě drahá záležitost všude na světě. Tak asi pak jedině pohotovost. Na Ukrajině se ve zdravotnictví údajně platí v podstatě vše.
Pro devítiletý holčiny nemám absolutně nic, ale pište sem prosím dál tyhle konkrétní požadavky. Je to hrozně fajn.
Že jo! Je to i takový inspirativní.
Moje známá má na chatě maminku se sedmi dětmi
prý po příjezdu dva dny (moc nepřeháním) a pak si ke snídani koupili dohromady 3 koblihy a rozdělili se...nejstaršímu je 15, ten by tak ty tři koblihy spořádal sám! :-(
razorblade Reknu ti, že i u absolventů VS je nezřídka úroveň Aj tristní. Já to nechápu. Vždyť každý může na semestr vycestovat do zahraničí. A vědí, že perspektivni práci bez jazyka těžko najdou.
Sweet Potato Uprchlíky oš.zdarma (předpokládám tedy akutní péči), jen je to až v Liberci.
whiskas já ti nevím, my máme zubaře na pokladnu celá široká rodina. Zubařka přímo mojí úzké rodiny je podle mě kvalitní a neměli jsme úplně problém jí sehnat, je pravda, že já jako čtvrtá jsem musela "potvrdit", že mám zuby bez problémů. Mluvím teda o Praze, v regionech je to určitě mnohem horší.
Evaeva Já vím, že jsou, ale je to nedostatkové zboží a zkus se nově zaregistrovat. Ze svého okolí jsem zaznamenala spíše neúspěch. A to nejen v Praze.
A gratuluji, mít zubaře je poklad :-).
Já mám také standardní zubařku, ale stejně už se většina zákroků platí, doplácí. Jen záleží v jaké míře. Ale to je normální všude na světě. Zubaře zadarmo snad nemá žádná země. To není stížnost, jen konstatování. Platím i na gyndě atd.
whiskas jsme u ní asi čtyři roky, takže celkem nově. Teď teda nebere, má malé dítě, ale hned vedle je zubní, kde berou. Samozřejmě kvalitu nepoznám víc než, že mě ošetření nebolí a ultrazvuk mi dělá pravidelně.
Evaeva Já se s tebou nehádám, proboha. Píšu vastní zkušenost. Tak buď ráda. A pokud Vám dělá zadara všechno, včetně bílé plomby, korunek, hygieny atd., tak to asi doplácí ze svého
. A pokud mluví rusky, dej ji sem k dispozici :-).
whiskas tak na pokladnu snad znamena, ze ma smlouvu s pojistovnou. Tj. pojistovna zaplati ty ukony, ktere se hradi z pojisteni.
mooraJasně, díky, blbě jsem to napsala. Třeba vstupní prohlídku hradí pojišťovna i na soukromých klinikách, pokud má klinika s konkrétní pojišťovnou smlouvu. Ale, že by bylo vše zadarmo? To jsem si tedy fakt nevšimla. Ale nějaké úkony jsou hrazeny plně. Třeba prevence :-D.
whiskas tak samozřejmě zadarmo dělá jen to, co hradí pojišťovna. Rusky bohužel (nejspíš) nemluví:(
Nekupuju Coca-Colu. Nepiju Coca-Colu. Ale dneska jsem ji s gustem přidala do koše se startovacím nákupem pro "naší" UA rodinku. Ten pocit, že rusácká svoloč Coca-Colu mít nemůže, byl k nezaplacení. Vím, maličkost, ale zrovna dneska jsem to strašně moc potřebovala.
Tohle by mohlo někomu pomoct. Mapa doktorů, školek a další institucí nejen v Čechách. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technologie-cesky-start-up-vytvoril-orientacni-mapu-pro-uprchliky-se-skolkami-i-lekari-194169
Sweet Potato kontakt na zubaře tady. Ale nemá smlouvu s VZP, to nevím, jestli je problém.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje