Pomoc Ukrajině

26. února 2022 15:38
Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 17. března 2022 15:20

Sweet Potato Mám, ale v Ostravě. Ale mluví asi ukrajinsky.

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 17. března 2022 15:28

Bledule Ukrajinština samozřejmě ještě lepší, ale snad seženeme blíž!

Offline andulka01
12760 příspěvků moje polička 17. března 2022 15:58

Sweet Potato Teď jsem někde narazila na článek, že z 9 000 zubařů v ČR je minimálně 1 000 rusko či ukrajinsko mluvících. A že snad komora připraví seznam co nejdříve. Jestli to najdu, dám to sem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2022 16:02

Sweet Potato jestli ještě hledáš, tak na Stodůlkách minimálně jeden působil. Večer ti ho můžu najít. 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 17. března 2022 16:05

Evaeva Děkuju, budu ráda, čím víc tipů, tím líp. Ne každý bere pacienty.

Offline whiskas
20786 příspěvků moje polička 17. března 2022 18:57
Reakce na Sweet Potato:

Evaeva Děkuju, budu ráda, čím víc tipů, tím líp. Ne každý bere pacienty.

​Aha, tak ale pokud myslíš někoho "na pokladnu", tak to jsem zřejmě poslala špatné tipy. Na pokladnu už snad není nikdo, téměř nikdo /a ti co jsou, tak už pacienty neberou/. Ani pro Čechy. Zubní ošetření je prostě drahá záležitost všude na světě. Tak asi pak jedině pohotovost. Na Ukrajině se ve zdravotnictví údajně platí v podstatě vše.

Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 17. března 2022 19:05
Reakce na MP Meri:

Pro devítiletý holčiny nemám absolutně nic, ale pište sem prosím dál tyhle konkrétní požadavky. Je to hrozně fajn.

​Že jo! Je to i takový inspirativní. 

Moje známá má na chatě maminku se sedmi dětmi  prý po příjezdu dva dny (moc nepřeháním) a pak si ke snídani koupili dohromady 3 koblihy a rozdělili se...nejstaršímu je 15, ten by tak ty tři koblihy spořádal sám! :-(

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 17. března 2022 19:05

razorblade Reknu ti, že i u absolventů VS je nezřídka úroveň Aj tristní. Já to nechápu. Vždyť každý může na semestr vycestovat do zahraničí. A vědí, že perspektivni práci bez jazyka těžko najdou.

Offline whiskas
20786 příspěvků moje polička 17. března 2022 19:10

Sweet Potato Uprchlíky oš.zdarma (předpokládám tedy akutní péči), jen je to až v Liberci.

https://www.synchrodent.cz/

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2022 19:11

whiskas já ti nevím, my máme zubaře na pokladnu celá široká rodina. Zubařka přímo mojí úzké rodiny je podle mě kvalitní a neměli jsme úplně problém jí sehnat, je pravda, že já jako čtvrtá jsem musela "potvrdit", že mám zuby bez problémů. Mluvím teda o Praze, v regionech je to určitě mnohem horší.

Offline whiskas
20786 příspěvků moje polička 17. března 2022 19:12

Evaeva Já vím, že jsou, ale je to nedostatkové zboží a zkus se nově zaregistrovat. Ze svého okolí jsem zaznamenala spíše neúspěch. A to nejen v Praze.

A gratuluji, mít zubaře je poklad :-).

Já mám také standardní zubařku, ale stejně už se většina zákroků platí, doplácí. Jen záleží v jaké míře. Ale to je normální všude na světě. Zubaře zadarmo snad nemá žádná země. To není stížnost, jen konstatování. Platím i na gyndě atd.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2022 19:15

whiskas jsme u ní asi čtyři roky, takže celkem nově. Teď teda nebere, má malé dítě, ale hned vedle je zubní, kde berou. Samozřejmě kvalitu nepoznám víc než, že mě ošetření nebolí a ultrazvuk mi dělá pravidelně.

Offline whiskas
20786 příspěvků moje polička 17. března 2022 19:18

Evaeva Já se s tebou nehádám, proboha. Píšu vastní zkušenost. Tak buď ráda. A pokud Vám dělá zadara všechno, včetně bílé plomby, korunek, hygieny atd., tak to asi doplácí ze svého . A pokud mluví rusky, dej ji sem k dispozici :-).

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 17. března 2022 19:23

whiskas tak na pokladnu snad znamena, ze ma smlouvu s pojistovnou. Tj. pojistovna zaplati ty ukony, ktere se hradi z pojisteni.

Offline whiskas
20786 příspěvků moje polička 17. března 2022 19:31

mooraJasně, díky, blbě jsem to napsala. Třeba vstupní prohlídku hradí pojišťovna i na soukromých klinikách, pokud má klinika s konkrétní pojišťovnou smlouvu. Ale, že by bylo vše zadarmo? To jsem si tedy fakt nevšimla. Ale nějaké úkony jsou hrazeny plně. Třeba prevence :-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2022 19:36

whiskas tak samozřejmě zadarmo dělá jen to, co hradí pojišťovna. Rusky bohužel (nejspíš) nemluví:(

Offline andulka01
12760 příspěvků moje polička 17. března 2022 19:39

Nekupuju Coca-Colu. Nepiju Coca-Colu. Ale dneska jsem ji s gustem přidala do koše se startovacím nákupem pro "naší" UA rodinku. Ten pocit, že rusácká svoloč Coca-Colu mít nemůže, byl k nezaplacení. Vím, maličkost, ale zrovna dneska jsem to strašně moc potřebovala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2022 19:47

Tohle by mohlo někomu pomoct. Mapa doktorů, školek a další institucí nejen v Čechách. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technologie-cesky-start-up-vytvoril-orientacni-mapu-pro-uprchliky-se-skolkami-i-lekari-194169

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2022 20:11

Sweet Potato kontakt na zubaře tady. Ale nemá smlouvu s VZP, to nevím, jestli je problém.