Kokoska 999 na jihu slunce o pulnoci neni, jen svetlo :) Tohle jsem vyfotila u nas na chate 27.6. ve 23:57
Jo, mas pravdu :)
Kokoska 999 na jihu slunce o pulnoci neni, jen svetlo :) Tohle jsem vyfotila u nas na chate 27.6. ve 23:57
Jo, mas pravdu :)
Je vlastne ve Finsku misto, kde slunce nezpada? On ten znamy norsky Nordkapp je o kus severneji nez nejsevernejsi misto Finska, ale nevim, jestli a jaky je to rozdil pro vychod a zapad slunce. Na Nordkappu je to efektni, ze se to da pozorovat nad morem, jak je to na pevnine?
Ten dům je krásnej zvenku i zevnitř (zevnitř tedy víc).
Kokoska ve finske casti Finska slunce zapada vsude. V Laponsku ne vsude, naprosta vetsina je za polarnim kruhem, takze tam alespon jednu noc nezapadne. Na severu Laponska nezapada zhruba dva mesice. Ja tam nikdy nebyla, takze to mam pouze z druhe ruky. Pamatuju si muzovu historku z vandru u Utsjoki, kdyz bylo pres 30 stupnu, ve zbytku Evropy bylo chladne leto, jen ve Finsku jsme se pekli a Laponsko bylo nejteplejsi oblasti Evropy. Byli uz tak na severu, ze tam neroste moc stromu, a pokud tak male, takze stin zadny. Kdyz se jim pak ve vetru utrhla plachta, ze uz nesla natahnout, tak se sebrali a odjeli domu o den driv. Pry tam neslo byt, slunce prazilo 24 h denne ![]()
jerry ja z nej byla nadsena! Uz jsme se tam vedle byli kdysi koupat, ale muzeum uz melo zavreno, tak jsem rada, ze jsem se tam ted s mamou dokopala. To jsou ty mista, ktery jsou tak blizko, ze se tam preci da jet vzdycky, za tech skoro 14 let, co tu bydlim, jsem tam byla poprve ![]()
To je úplně normální - co máš pod nosem, to přehlížíš a radši jedeš kdovíkam. To znám![]()
A jeste zahrada a okoli vily

jerry no jasne, tak to je. To samy mame po ceste na chatu, je tam muzeum tanku. Myslis, ze jsme tam nekdy byli? ![]()
Friga paráda!
Friga nojo vlastne, jsem zvykla rict Finsko jako cele uzemi podle mapy, ale ve Finsku se asi bere Laponsko jako samostatny celek? Pritom jsem byla v Rovaniemi a jeste kousek vys nad polarnim kruhem, pak jsme prejizdeli pres Svedsko do Norska.
Friga vila i zahrada jsou krasne, zajimave misto!
Friga ty krby a topidla. ![]()
Kokoska jo, to Laponsko je trochu jakoby zvlast, i kdyz je to samozrejme normalni soucast Finska. Co je zvlast, jsou Ålandske ostrovy neboli finsky Ahvenanmaa. Ty jsou autonomni svedskojazycna oblast, spolecny je vicemene jen prezident.
continuity ty krby se mi taky libily a ani jsem sem nedala vsechny, jen ty nejzajimavejsi.
Friga No, třeba se teď do muzea tanků vypravíte, když máš tu motivaci, že se o zážitek podělíš s námi ;o)
Vďaka za fotky, tá vila je krásna, aj okolie.
Wow, to je super!!!
Ak sa tento rok zase pôjdeme túlať na sever, toto sa mi zíde!!!
FrigaVila je nádherná, takový Dušan Jurkovič ve finské verzi
.
Budu se moc těšit na další příspěvky v tomto vlákně ![]()
Skvělé vlákno. Kdybych si měla vybrat, kam se stěhovat, to Finsko by bylo velmi nahoře. Mám ráda chladno :), ta spalující horka, co jsou teď občas u nás, mě ničí.
I na mě tak působí (ale jako střídmý Jurkovič, což se mi líbí víc).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.