Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 14. května 2018 16:04

Candance Tak okno nad linkou jasně, teda kdyby mohlo být takovéto :-) A koukat při vaření do zahrady vůbec není blbý. Mimochodem, mám čím dál větší pocit, že horní skříňky v kuchyni jsou zlo. Nedosahnu tam, nevidím tam, nemám ráda na stěnách škatule. A hrozně to zmenšuje prostor.

A radši než dvě umyvadla taky lobbuji za dvě koupelny, jedna menší se sprchovým koutem, jedna větší s vanou. Naprosto nesnáším přítomnost někoho dalšího v koupelně když tam jsem. 

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 14. května 2018 16:08

andulka01 taky bych zrusila horni skrinky, kdyby byla kuchyn dost velka aby se vse veslo dolu:-) 

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 14. května 2018 16:13

Candance viktorka_od splavu Jak by se krásně zařizovalo bydlení, kdyby do toho chlap nekecal! Taky jsem udělala pár kompromisů a do dneška si to vyčítám. Do kuchyně jsem si mluvit nedala, sice pokusy byly, ale vyhrála jsem. A okno nad linkou mám, jinak to u nás nešlo. 

Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 14. května 2018 16:16

viktorka_od splavu A tak jestli Candance staví dům, tak třeba budou mít kuchyni velkou :-)
Pro mě je kuchyně nejdůležitější místností, neb tam trávím nejvíc času a ráda. Takže přílišné kompromisy by mě časem hodně štvaly při vědomí, že jsem to mohla víc ovlivnit. Když ale přijdu k hotovému, nějak se s tím vyrovnám :-) takže teď má moje kuchyně dva metry čtvereční a vařím na dvouplotýnce. Ovšem - mám nad linkou okno s bylinkama a koukám ven do vršků stromů :-) Trošku teda doufám, že to nebude už na furt, snad se dopracujeme k normální kuchyni.

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 14. května 2018 16:57

Candance Ty jo, mě se právě ty staré kuchyně s oknem nad dřezem případně i nové s oknem strašně líbí...

Kamarádi stavěli chatu (dům na horách) a kamarád i s architektem té kamarádce idělali okénko nad linkou, že se bude moct kouknout, kdo k nim jde. No - ja sice vysoká, ale to by musela být žirafa, aby z něj viděla. Chlapi, a to i architekti často nemají moc představu...

My jen rekonstruovali a některé věci mě mrzí, že jsem si nevymohla. Naopak spoustu věcí jsem vymyslela parádně (v rámci mořností). Bohužel, řada věci tu nešla realizovat, takže máme jednu koupelnu a záchod na 5 lidí a je to opruz...

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 14. května 2018 17:04
Reakce na Mutziputzi:

viktorka_od splavu Já teda mam takovej vzor, že se věcně diskutuje a komu se něco až tak nelíbí, vztáhnu-li to na stavbu domu, a neplatí to, nechť si postaví svuj barák, žádná diplomacie a strach něco říct, to by mě udusilo....musim se začít hrozně množit, abych rozšířila tyhle velkorysý a upřímný geny, jak píše Klimeš!

​Já si nevšimla, že by se někdo bál něco říct - přijde mi, že právě řeší, jak to bude a každý má jinou představu. No a pokud to platí oba, tak má odejít kdo? A teda opravdu se to stává, že stavba/rekonstrukce dospějí až do stadia, že ti lidé od sebe odejdou úplně...

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 14. května 2018 17:10
Reakce na Mutziputzi:

viktorka_od splavu To nevim proč by taková situace nemohla nastat, já takový ty "naše" peníze, páč jsme manželé teda lautr neuznávám, ano chápu SJM, ale vocaďpocaď. Pokud by mi druhá strana, na financování se minoritně podílející do všeho krafala a špačkovala, přijde mi to jako jediný možný argument. Jak říkám, u nás to tak fungovalo, v případě bydlení, dovolený, auta, všeho...

​Hustý, takže pokud je žena např v domácnosti nebo má hůř placenou práci, tak sice nemůže do ničeho mluvit, ale v podstatě může fungovat jako služka navíc v blbě postaveným baráku? 

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 14. května 2018 17:13
Reakce na MP Meri:

Dve koupelny jsou samozrejme ideal, ale pro dve umyvadla jsem proste nenasla vyuziti. Jako jo, dve (a vic) skrinky, dve policky, dve zrcadla, dve cokoli,  ale dve umyvadla v jedne koupelne proste ne. Stejne nakonec vsichni pouzivaji to jedno, na tom druhem se (k memu vzteku) akorat tak hromadi a odkladaji veci, ktere by uplne v klidu mohly bejt ve skrinkach. Dva lidi se u umyvadla sejdou jednou za uherskej rok. Navic se u nas respektuji nepsana pravidla, ze kdyz jeden pouziva koupelnu, ostatni mu tam pokud mozno nelezou (vyjma deti pochopitelne), pokud teda neni nejaky spech. Moje zkušenost. 

​Aha, my se často sejdem všichni, ale tak dospělí počkáme. Ale třeba děti se nám prostě tři u jednoho umyvadla mačkají... To mě třeba mrzí, že jsem neprosadila...

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 14. května 2018 17:21
Reakce na paktofonika:

Mutziputzi Tak to mi došlo ale mohli vybrať niečo vkusnešie a menej zdraviu škodlivé. 

​Umakart je zdravý škodlivý? Tak to škoda, že jsme mládí strávili v umakartem obložených školních lavicích...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 14. května 2018 17:22
Reakce na VeronikK:

​Hustý, takže pokud je žena např v domácnosti nebo má hůř placenou práci, tak sice nemůže do ničeho mluvit, ale v podstatě může fungovat jako služka navíc v blbě postaveným baráku? 

​Vůbec ne, jenom nechápu ten styl vyjednávání, buď tomu oba rozumíme jako koza petrželi a necháme si to navrhnout a spočítat někým povolaným nebo si holt musíme poradit jak kdo umí, blbě postavenej barák je nonsens a kde zmiňuju služku už teda vůbec nevím, tady se zas podsouvá nevyřčený

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 14. května 2018 17:29

Mutziputzi ne nezmiňujete, to říkám já. Představím si situaci, kdy budu méně vydělávat, přitom ale např v kuchyni trávím výrazně více času (ráda vařím). Takže do vybavení a zařízení kuchyně nemám co mluvit neb neplatím, ale užívat ji pak budu já. To, že bude možná trochu nepraktická, to je moje smůla, protože svoje praktické návrhy si nechám pro sebe, když to neplatím - připadala bych si jako služka, ano.

20970 příspěvků moje polička 14. května 2018 17:39

VeronikK Já ale ani neříkám, že do toho někdo nemá co mluvit, jenom tvrdím, že pokud má někoho stát takový úsilí a diplomacii, je lepší to nechat na odborníkovi, co si vyslechne požadavky na obou stranách. Pokud domluva není možná, holt to prostě na investorovi stojí a padá, to se nedá nic moc dělat dle mého. 

Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 14. května 2018 17:40

Mutziputzi Tak jako trochu to vyznělo jako "Neživíš tak nepřepínej!" V určité podobě jsem to zažila a pěkně hnusný teda, ta bezmoc a údiv jak to ten druhý vůbec mohl vypustit z pusy.

Jinak teda vůbec si neumím představit jak s kýmkoliv stavím dům :-) a přeju pevné nervy a hodně lásky a trpělivosti všem kdo se do toho pustí.

20970 příspěvků moje polička 14. května 2018 18:57

Pantata ma dluh na smesnem vyzivnem, splete se o nulu v prikazu a matce hrozi trest za podvod...to teda pane jo

https://usti.idnes.cz/vyzivne-omyl-vyuzila-byvala-zena-nechce-vratit-penize-vraceni-ucet-policie-podvod-gkg-/usti-zpravy.aspx?c=A180514_161642_usti-zpravy_vac2

Offline andulka01
12842 příspěvků moje polička 14. května 2018 19:29

Mutziputzi Jenomže ono to byl příkaz z účtu pantátovy nové partnerky, tedy cizího člověka. Pak bohužel, to tak je.
V článku to pro dosažení efektu tak trochu zamlžujou.

Nic nemění na tom že:
- 1 000 alimenty jsou hustě směšná částka
- nic pantátu neopravňuje dlužit
- pantáta je ještě větší lůzr, když za něj platí alíky nová partnerka

20970 příspěvků moje polička 14. května 2018 19:54

andulka01 To jsem si vsimla samozrejme, ze na to to taticek hraje, jsem presvedcena, ze zadny soud by ji za to neodsoudil, ale z pana je mi na bliti.

20970 příspěvků moje polička 14. května 2018 19:56

Jiná Realita Zas jako aby se lidi nepo... , mne prijde Rambohafik v pohode, nozku snad nezvedl

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. května 2018 19:58

Mutziputzi mně připadá naprosto uhozený si fotit psa u věnců s daným komentářem, někde na úrovni nějaké nahlouplé puberťačky (= tedy přesně na úrovni šlechtové).

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. května 2018 19:59

Mutziputzi prostě to jde po její linii, je taková nějaké nedozrálá. s nadšeným a oddaným výrazem se snaží vyfotit s motorkářem, fotí si psa na pomníku...zhruba tak v 15 se nějak zasekla, chudera.