Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 24. července 2019 13:51

Janulik03 no, nevim jestli to, co ja a Karja predvadime, je asertivita ja jezdila s mati na dovolenou kazdy rok, vzdycky jsme si to uzily u more, ale taky jezdily busem a autem na vylety. Loni jsem nemohla, peoroze mi dovolena padla na statnice a operaci, tak mati poprve jela se segrou, jejim manzelem, jejich kamaradkou a pridaly se k nim tyhle dve dury. No a letos rekly, jestli mohou jet s nama, ze my vzdycky sezeneme tak peknou dovolenou za levno (letame z Nemecka s tamnima cestovkama). Mati jim rekla, ze ale byva cesta narocnejsi, protoze se musime dostat nejak do Nemecka a tam ze si vzdycky jeste pulden uzijeme v tom meste a ony nadsene, ze jo, ze to bude super! Kdyz mi mati rekla, ze chtej jet s nama, tak jsem nad tim nepremejslela a rekla, ze klidne. Ti zenskou jsem doposud znala jako takovou normalni babu, ktera celej rok maka, aby v lete mohla jet s dcerou na dovolenou. Bohuzel uz jsem nevedela, ze maj o dovoleny jiny predstavy, ale hlavne to, jak se chovaji k personalu, jak neustale komentuji lidi na plazi nebo v restauraci a ze jejich jedina predstava zabavy je se vecer peochazet rychlosti kilometr za hodinu mezi stankama s suntama, drzet se u toho za rucicku a kupovat fejky. Vlastne problem nastal uz druhej den, kdy jsem je vytahla na majak a duny v Maspalomas, protoze jsem se furt musela otacet a kricet na ne, at pohnou, ze uz zacina zapadat slunce. Rychlejsi nez my byli i seniori na prijemnne vecerni prochazce. To uz me mati zacala okrikovat

a pak jsem odmitla prekladat, kdyz si holcicka chtela koupit fejkovou cK mikinu a LV batoh. To jsem se tam jedinkrat sprajcla, ze odmitam podporovat neco, s cim nesouhlasim

uz ale sedim v buse z Mnichova a jedu k domovu. Otec mi pri telefonicke terapii rozmluvil predcasny odjezd vlakem s mati jsem se podelila o sushi a chovame se k sobe uctive: muzu se napit tve vody? Das si kousek ovoce? Dovolila jsem si jen posledni zlomyslnost, kdy jsem zatelwfonovala otci, ze “uz s mamkou sedime v buse a jedeme”

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. července 2019 13:58

razorblade 

Tak ať to září dobře vyjde, to si zasloužíš.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:05

SunEclipse to bylo ilustracni (vylet pro 7 lidi dohromady, mohli by jet sami, ale zaplati fakt ranec). ono si to sedne, ale proste budeme muset ocividne trochu nastavit pravidla a hranice hned od pocatku. Muz je navic v tramtarii a on lepe mluvi nez pise, takze to s nim radsi probere osobne. Rozhodne to neminim resit v Rakousku na parkovisti na ceste zpet.

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:07

razorblade presne tak som myslela ze to zacalo. Obi ti ludia sa niekedy chovaju uuuplne inak na dovolenke ako doma. Akoby mali pocit ze mozu nieco viac. Vela krat som to videla. A niektori sa k personalu chovaju ako bohovia. 

Zat ma kaviaren a bar. Vravi ze najhorsi su ti co sa postavia k baru a na otazku co to bude povie kava. Co kava? Pit? Platit? Vyliat? Ton rozkazovacny. Druhy typ je jed pride dvojica a jeden z nich si objednavku nezadava u cakajucej casnicky, ale vravi smerom k partnerovi a ten to zopakuje.

Niekedy nam to aj vecer predvedie v pantomine

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:09

Janulik03 hele, ale nevadí mu, že mu tam chodí lidi, že ne!!!!

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:13

Potrefenáhusa spytam sa ho  

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:14

Tak ake vacsina ludi su uplbe super a potom o to viac vyniknu tie zjavy. 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:16
Reakce na Janulik03:

Tak ake vacsina ludi su uplbe super a potom o to viac vyniknu tie zjavy. 

no...

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:17

Janulik03 hlavně, jestli jim nerozmlouvá cukr ke kafi!

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:18

Janulik03 podle starych pravidel etikety, ale muz ( hostitel) objednaval za oba. Dnes se to uz tak nenosi, ale asi bych to nikomu nevycitala. 

Online viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:25

continuity ja myslim ze je to lepsi i pro cisnika, no ale meli by si to dohodnout jeste nez prijde, ne pred nim:-)

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:30

continuity tak inak opisem situaciu pri ktorej som bola nech to nie je sprostredkovane. Sedeli sme pri stole tri pary. Prisla casnicka, prvy pan objednal za seba a dvoju zenu pitie, ja som si povedala sama, muz povedal za seba a cakali sme vsetci na tych dvoch. Pani si objednala a pan na otszku casnicky bol ticho potlm sa otocil k svojej zene a PIVO!  Pani to zopakovala casnicke. Pri plateni vytiahla peniaze ta pani slovne sumu zaokruhlila na tringelt a pan asertivne (chacha) zdoraznil sumu ktora bola na listku bez tringeltu. Hoodne neprijemnym tonom. Nastastie s nkmi nechodime von bola to nahoda ze sme sa stretli s tym prvym parom a tito sa pridali. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:31

viktorka_od splavu pokud by si moje deti objednali sami, tak je pro cisnika jedna spolecna objednavka urcite lepsi

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:32

Potrefenáhusa on kavu nepije

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:33

viktorka_od splavu continuity vy sabavite o spolocnej objednavke ja o typoch ktori su neptijemni tak akosi z podstaty to nema nic spolocne s etiketou

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:36

Janulik03 no já to chápu, jaks to myslela, sama jsem arogantní chování k servírce zažila a bylo to fakt strašně hnusný, jen ty příhody, kterýs napsala, takhle napsaný zas tak hrozně nevyznívaj, i právě ta společná objednávka mi nijak hrozná nepřišla, ale jde o ten kontext, ton a celkový vyznění situace, to je jasný

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:44

Potrefenáhusa no prave, davno viem ze pisat o tom neviem. Osobne by som vam to zahrala a pozom vybrala vstupne do klobuka

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:45
Reakce na Janulik03:

Zat ma kaviaren a bar. Vravi ze najhorsi su ti co sa postavia k baru a na otazku co to bude povie kava. Co kava? Pit? Platit? Vyliat?

​Já jednou v trafice zažila scénku:

prodavačka: Dobrý den, co to bude?

zákaznice: Haló, aha.

A to byly od té zákaznice jediná slova, co řekla během toho nákupu.

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:46

zelene.oko a co dostala?

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 24. července 2019 14:47

Janulik03 Halo noviny a bulvár Aha.