Janulik03 no, nevim jestli to, co ja a Karja predvadime, je asertivita
ja jezdila s mati na dovolenou kazdy rok, vzdycky jsme si to uzily u more, ale taky jezdily busem a autem na vylety. Loni jsem nemohla, peoroze mi dovolena padla na statnice a operaci, tak mati poprve jela se segrou, jejim manzelem, jejich kamaradkou a pridaly se k nim tyhle dve dury. No a letos rekly, jestli mohou jet s nama, ze my vzdycky sezeneme tak peknou dovolenou za levno (letame z Nemecka s tamnima cestovkama). Mati jim rekla, ze ale byva cesta narocnejsi, protoze se musime dostat nejak do Nemecka a tam ze si vzdycky jeste pulden uzijeme v tom meste a ony nadsene, ze jo, ze to bude super! Kdyz mi mati rekla, ze chtej jet s nama, tak jsem nad tim nepremejslela a rekla, ze klidne. Ti zenskou jsem doposud znala jako takovou normalni babu, ktera celej rok maka, aby v lete mohla jet s dcerou na dovolenou. Bohuzel uz jsem nevedela, ze maj o dovoleny jiny predstavy, ale hlavne to, jak se chovaji k personalu, jak neustale komentuji lidi na plazi nebo v restauraci a ze jejich jedina predstava zabavy je se vecer peochazet rychlosti kilometr za hodinu mezi stankama s suntama, drzet se u toho za rucicku a kupovat fejky. Vlastne problem nastal uz druhej den, kdy jsem je vytahla na majak a duny v Maspalomas, protoze jsem se furt musela otacet a kricet na ne, at pohnou, ze uz zacina zapadat slunce. Rychlejsi nez my byli i seniori na prijemnne vecerni prochazce. To uz me mati zacala okrikovat![]()
a pak jsem odmitla prekladat, kdyz si holcicka chtela koupit fejkovou cK mikinu a LV batoh. To jsem se tam jedinkrat sprajcla, ze odmitam podporovat neco, s cim nesouhlasim
uz ale sedim v buse z Mnichova a jedu k domovu. Otec mi pri telefonicke terapii rozmluvil predcasny odjezd vlakem
s mati jsem se podelila o sushi a chovame se k sobe uctive: muzu se napit tve vody? Das si kousek ovoce?
Dovolila jsem si jen posledni zlomyslnost, kdy jsem zatelwfonovala otci, ze “uz s mamkou sedime v buse a jedeme”![]()