Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 24. května 2020 21:24

Emerald Chlapi z antikvariatu jsou posledni mohykani devadesatkovyho podnikatelskyho rozkvetu staryho mesta! Nasi meli pred 30 lety na Velkym namesti obchod a tehdy to tam bylo jak na venkove, vsichni se znali a pratelili se. Byla tam samoska, drogerie, zverimex, velka zelenina, domaci potreby, obchod s nabytkem, lidova jidelna, trafika, lidova jidelna... A z tech vsech zustal jen antikvariat. Ostatni obchody nahradily restaurace, obchody s divnejma hadrama a vietnamska vecerka.

Offline viktorka_od splavu
49322 příspěvků moje polička 24. května 2020 21:27

MP Meri před pár lety jsem četla výsledek nějakého toho průzkumu na téma "nejpříjemnější město k životu", nejspokojenější obyvatelé apod... HK s přehledem vyhrál:D takže věřím i tomu, že nemá žádný gheto

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 24. května 2020 21:55

711990 Mě Pardubice ohromily, když jsem byla malinká, takže tak před 35 lety asi, ehm. Měli jsme tam příbuznou, co bydlela v bytě na té hlavní ulici v centru, Třída Míru?, měla byt nad obchodem, připadalo mi to hrozně světácký, připadala jsem si tam jak ve velkoměstě. Pocházím z malinkýho městečka. Zajímavý, že ani Praha, do které jsme taky občas jezdili o prázdninách, mě nikdy tak neohromila

Offline MP Marge
6872 příspěvků moje polička 24. května 2020 21:56
Reakce na Kokoska:

JankaM v Praze to byvaly Nusle a Holesovice, Libeň, některe časti Žižkova - ctvrti, kde byvaly delnicke kolonie a levnejsi cinzaky, hnusne stare baraky, cikani, nechat zaparkovany auto znamenalo najit ho bud vykradeny nebo nenajit vubec. 

​Zizkovu a Libni zdaleka se vyhni! 

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 24. května 2020 21:59
Reakce na Kokoska:

JankaM v Praze to byvaly Nusle a Holesovice, Libeň, některe časti Žižkova - ctvrti, kde byvaly delnicke kolonie a levnejsi cinzaky, hnusne stare baraky, cikani, nechat zaparkovany auto znamenalo najit ho bud vykradeny nebo nenajit vubec. Ale myslim, ze uz to ted je jinak. Ono ani Jizni Mesto sveho casu nemelo nejlepsi povest.

​To ale snad tak za první republiky Žižkov trochu dýl... kvůli koncentraci cikánů (a co si pamatuju z mládí, tak třeba dolní konec Mánesky na Vinohradech byl ze stejnýho důvodu dost nebezpečnej). Hnusný starý baráky to nebyly, naopak i na tom Žižkově krásný pavlačáky, jen v blbým stavu. Opravit je, tak to bylo super - rozhodně lepší než když je strhli a postavili tam paneláky jak pěst na voko. Bourali to koncem sedmdesátejch, a fakt je, že tam ještě tehdy měli záchody, jeden na pavlač

Ale obecně bych řekla, že dlouho jsme v Praze lepší a horší čtvrť neměli, ne v "západním" smyslu - jednak že každej bydlel kde se dalo, anžto byty nebyly... tak byli všichni vděčný za jakýkoliv místo kam se dostali, bez ohledu na postavení... a i jinak se na nějaký třídy u nás moc nehrálo, dyk v hospodách sedával dělník vedle filosofa - kromě pozdějších let, kdy povstala nová elita, rekrutující se ze zelinářů a pinglů, ale ti měli svoje podniky

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:03
Reakce na Janulik03:

barbucha mana mala rodinu v kalifornii. Prvy krat k nam prisli na navstevu niekedy v 1982. A teda viem presne na co sa pytali a ako boli vycudovsni ze vsrime na plynovom sporaku. A dome kde sme byvali sni nehovorim. Teta vtedy vravela ze by ju vo sne nenapadlo ako to tu vyzera. Je pravda ze jej rodicia odisli do ameriky este pred druhou svetovou tak mozno preto. Len ze sme neboli jedini so skreslenymi informaciami

​To jsme nebyli, lidi z Ameriky měli někdy rozhodně zvláštní představy, ale to přičítám jejich menší zvídavosti nebo určitý sebestřednosti. Myslela jsem spíš návštěvníky ze západní Evropy, ti byli celkem v klidu, nečekali, že budou chodit na suchej záchod na dvorek a nevozili nám korálky a zrcátka

Online Janulik03
20243 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:12

barbucha no ale mne tedanejake koralky mohli priviezt, lakomci

Offline Torrah
3388 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:12

barbucha my měli krátce po revoluci návštěvu z Holandska, a ti se teda divili, že máme čtyřpokojový byt, barevnou televizi, teplou vodu a splachovací záchod. Nekecám.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:13

moonlight tak ona Trida Miru je legendarni zejo:) i Vypsana Fixa o ni zpiva

Online Potrefenáhusa
38847 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:26

No za myho dětství v 80.teda ty lepší a horsi čtvrti v Praze pamatuju, z myho okolí ty starý Vrsovice (dneska nejvíc hip krymská, rybalkova apod.), Estonská byla vyhlášená cikanska zakladka, starý Nusle byly úplně černý, Žižkov, Karlin, Libeň nebo Plzeňská!

Dneska to jsou všechno drahy čtvrti, myslím asi celkove Praha byla pro Romy draha a odstěhovali se do severních Čech 

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:28

JankaM ja v HK vzdycky negativně vnimala prave tu cast okolo nadjezdu na Slezskym, kde zilo hodne cikanu, bylo to tam vsechno nehezky sedivy a hlučný. Což v zasade byl kousek ulice, rozhodne ne ctvrt. Ale to uz bude minimalne 15 let. Nedavno jsem tam prochazela, jako bydlet bych tam nechtěla, ale taky to nebyla zadna hruza. Druhy takovy misto pak bylo u podjezdu smerem na Kukleny. Dneska bych na tom místě nic hroznyho neshledala.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:36

Potrefenáhusa o nuselských Horkách zpívají Tři sestry :) jojo, úplně se to změnilo. A myslím, že některé části Smíchova byly špatný, nebo možná stále jsou

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:36

Janulik03 

Neskuhrej, kdovíjaký by ty korálky byly. Moje prateta, takto dědečkova do Rakouska odsunutá sestra, nám - chudině - posílala oblečení. Sestávalo vždy z kožených kalhot s padacím mostem, pletenejch bílejch podkolenek a tyroláčků (pro kluky), a z dirndlu včetně zástěrek (pro mě). Bohužel jsme měli zvláštní rodiče, kteří i jindy trvali na poměrně místně neobvyklém oblékání a s radostí nás do toho navlíkali... takže pro nedělní vycházky už chybělo jen naučit se hajlovat Dostat z Ameriky kovbojský nebo indiánský obleky si ani nechci představovat Patrně jen čirou náhodou jsme neskončili v sirotčinci...

Online Potrefenáhusa
38847 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:37

Tulipe To bylo to okolí Plzeňský 

Taky anděl bejval strasnej 

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:39

Potrefenáhusa 

Plzeňská je hrozná furt.

Online Potrefenáhusa
38847 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:40

barbucha je

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 24. května 2020 22:55

Potrefenáhusa 

No. Vono mezi zastavárnama se dost blbě bydlí Navíc ten provoz - špína a smrad...

Kamarádka má byt u Zvonu. Krásnej, velkej... výhled na Malostranskej hřbitov, štukový stropy, krásný okna, velký cimry, krb... dobrý mejdany tam byly... ale co naplat, bydlet se v tom bordelu nedá. Nechala to synkovi (kterýho zajímá jen blízkost hospod) a mazala za Prahu.

V jiný lokalitě by byl ten kvartýr k nezaplacení

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. května 2020 23:03

barbucha Zelinářů?

711990 Jo tak to je tahle Třída Míru!

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 24. května 2020 23:13
Reakce na MP Meri:

barbucha Zelinářů?

​No jasně. Kdo za socíku patřil k bohatý "elitě"? Řezník, taxikář, pingl... zelinář. Kdy jsi - bez úplatku - neviděla banán (apod.) jak byl rok dlouhej?

Offline Kokoska
34916 příspěvků moje polička 24. května 2020 23:31

barbucha tak on krasnej neopravenej pavlačák s rozbityma schodama, zachodem na pavlaci a smrdutym dvorkem je pro me hnusnej barak, sory jako