Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 27. zaří 2020 20:28

JanieB To je mi lito. Ve svem okoli mam dve svatby, kde to taky budou muset resit ( jedna s asi 70 pozvanymi, druha se 100 ). 

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 27. zaří 2020 20:41

Sweet Potato je. Já to nikdy neviděla, i když to prý opravdu jde... musí to být fascinující pohled

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 27. zaří 2020 20:43

JanieB to jsou strašný nervy, toto... ty změny ze dne na den jsou příšerný

Offline Karja
44234 příspěvků moje polička 27. zaří 2020 20:50

JanieB Je to hrozny, pozvala bych jen nejuzsi rodinu a nejlepsiho kamarada. Ja vim, ze je to hrozny, ale budes vdana a mas asi super chlapa, kdyz si ho chces vzit! To je nad vsechny hosty a oslavy;-). Preju ti, at si to uzijes co nejvic muzes;-). 

PS.: A jako hosta by me to vubec neurazilo, myslim, ze te to mrzi vic nez je.

Offline JanieB
541 příspěvků moje polička 27. zaří 2020 21:42

Karja Já si taky myslím, že mě to mrzí víc, protože já musím odpozvat třeba 30 párů příbuzných a kamarádů, kdežto oni přijdou o jednu "řadovou" svatbu. My jsme taková větší parta a už několik let se setkáváme třeba na 4 svatbách ročně - někoho z nás.

Já pozvu nejbližší rodinu a pár nejbližších kamarádů, ale je tam pár párů na hraně, tam si budem asi muset hodit korunou, které ještě jo a které už ne.

Ty změny a nejistota jsou horší, než kdyby třeba před týdnem řekli "jen 20" a já se mohla zařídit.

Kupodivu jsem to neobrečela ani se nechystám, protože si opakuju, že je to "jen párty" a že je hlavní, jak skvělého muže jsem našla. S kamarádama snad brzo zapaříme na svatbě někoho jiného z party ;-)

Brečela jsem jen jednou, a to když sambovi před 14 dny odřekli nejlepší rakouští kamarádi rozlučku se svobodou. Z toho byl tak smutný, že mi ho fakt bylo líto - on jim všem zorganizoval boží rozlučky a oni se na něj vykašlali. Odřekli, protože se báli jet do ČR (všichni pracují v centru Vídně, potkávají denně hooodně lidí a ve Vídni situace není o moc lepší než v ČR), což bych ale ještě pochopila. Jenže oni se ani nepokusili přijít s nějakým náhradním plánem např. u nás/u nich ve vesnici a jen den předem zavolali, že se to komplet ruší.

Offline JanieB
541 příspěvků moje polička 27. zaří 2020 21:45

Len 50 by bylo ještě boží! S tím bych vyšla dobře, po odečtení Slováků, Němců a rizikových skupin.

Včera jsme byli zvaní na svatbu dobrého kamaráda, ještě tam smělo být hodně lidí... Ale byli jsme tam nakonec jen chvíli a za strašné asociály, pořád někde na straně nebo venku na verandě, protože nám až na místě došlo, že jestli to tam někdo má, nás pak vytrasují a strčí do karantény, tak máme po svatbě úplně!

Offline Karja
44234 příspěvků moje polička 27. zaří 2020 21:52

JanieB Dobre jste udelali, u tchyne na vesnici presne takhle jedna nevesta prisla o svatbu. Chytla to tyden predtim na jine. Jako ty svatby jsou asi fakt rizikove. S tou rozluckou me to mrzi, ale tak taky jiste byli pod tlakem, maji rodiny, praci, zodpovednost, nechteli byt pripadne za voly, co se jeli ozrat do CR, ono by se to s nima asi dlouho neslo. Ja bych na jejich miste, jak je tam asi Cesko momentalne vykreslovano, taky nejela. O to vetsi pak bude party narozeni mimina nebo tak neco;-)'

Offline JanieB
541 příspěvků moje polička 27. zaří 2020 22:06

Karja To chápu, já je nekritizuju za rozhodnutí nejet do ČR, ale že třeba nevymysleli náhradní plán typu 5 kluků dá u někoho z nich doma na rakouské vesnici covidem nedotčené grilovačku a pár piv (moji rozlučku kamarádky přesně takhle přehodily).

Online clothilde
2038 příspěvků moje polička 28. zaří 2020 08:51

JanieB dcera se vdava za 3 tydny... Taky redukuje pocet ucastniku. A dofam, ze se na svatbu dostaneme, I Kdyz po navratu z ni musime do karantene. 

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 28. zaří 2020 09:18

JanieB 

Těch 50 už je taky bez všech zahraničních hostů, což jsou zrovna blízcí přátelé. I rozlučku jsme kvůli tomu měli v polovičním počtu, opatření samozřejmě přišlo na poslední chvíli, stejně tak jako rušení letů apod. Navíc teď snoubenci poslouchají od rodičů výčitky, jak to měli celé zrušit, no na houby úplně. Držím vám všem palce, ať vyjde aspoň redukovaná oslava a ta velká, se všema bude ještě jindy. Kolikrát jsme si už s manželem říkali, jak jsme rádi, že to máme za sebou, totéž kamarádi, který mají za pár dní výročí. 

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 28. zaří 2020 12:46

JanieB To je mi líto  Víš, že jsem si na tebe včera kvůli tomu vzpomněla? Nedá se nic dělat, zase máte historku, která vstoupí do rodinných dějin, ještě vaše vnoučata o tom budou mluvit někde na netu

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 28. zaří 2020 14:02

Priznam se, ze jsem spatna ze situace v Nahornim Karabachu.  Ona tam teda rajska zahradka asi nikdy nebude, ale...

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 28. zaří 2020 14:37

Len v tehle situaci bych asi udelala svatbu se dvema svedky, pripadne rodici, aspon by se nikdo nenastval nebo mu nebylo lito, ze ho nepozvali nebo to udelali pres to, ze dotycny prijet nemohl. A pak treba velkou oslavu prvniho vyroci nebo obnoveni slibu, tak neco. To snad uz by melo vyjit.

Offline Len
2672 příspěvků moje polička 28. zaří 2020 19:19

Kokoska 

Jo, to mi taky přijde jako fajn varianta. Takhle to přesně plánovali jiní kamarádi na jaře, jenže to bylo zrovna v termínu, kdy se neoddávalo vůbec, ani jen se svědky, což povolili o pár dní později.

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 28. zaří 2020 19:46

Luna Já taky!!! Nevím proč se mě zrovna tahle oblast tak dotýká, špatný věci se dějou všude, ale tady mě to nějak hrozně mrzí

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 28. zaří 2020 19:51

clothilde To mi úplně nějak uniklo, že máš dceru na vdávání. Hlavně teda doufám, že jim to klapne k jejich spokojenosti a s co nejméně omezeními a že se na svatbu dostaneš.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 28. zaří 2020 19:55

Garfie Protoze specialne Armeni dostavaji poradnou cocku uz buhvijak dlouho.  A vlastne se o tom skoro vubec nevi. No nic, normalne me dojimaji statusy s vlajeckama mych armenskych pratel...

Online clothilde
2038 příspěvků moje polička 28. zaří 2020 20:12

Renusatko dekuju. Vypada to, ze mala svatba klapne a az se situace zklidni, tak bude oslava, jak pise vyse Kokoska 

Offline slniecko admin
19470 příspěvků moje polička 29. zaří 2020 12:10

Hlásim mole v proteínovj kaši a dúfam, že týmto posúvam ďalej....čo najďalej .

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 29. zaří 2020 12:22

Luna Děs, no, já to teda čekala už dlouho...