Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 14:03

Lamicka S tím byl u nás boj. Starší syn viděl příklady v matice a psal rovnou výsledky. Nebo mnohem méně mezivýpočtů, takže to pořád byly blbé známky, že chybí zápis, mezivýpočet, odpověď. Takže děs. Mladší to dělal taky a bez známky a výsledek byl s pochvalou, že matiku umí perfektně.

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 14:11

Napíšem za seba ako učiteľka.  Viem si predstaviť písať slovné hodnotenie v matematike. A neviem vo fyzike. Napr mám u siedmakov a deviatakov jednohodinovku a vo štvrtky.  Tento školský rok odpadlo strašne veľa štvrtkov.  Deviatakom ešte viac, lebo mali všelijaké dní otvorených dní a burzy práce a čo ja viem čo ešte. Ledva budem mať 2 známky na koncorocne hodnotenie. Na slovné by som ani nemala material. 

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 14:23

letfenixa

Áno slovné hodnotenie je určite väčší tlak na ucitela. Tu sa to plánuje zavádzať na prvom stupni, kde sa dá očakávať, ze učitel žiaka dobre pozná. Ale aj tak, hodnotiť dieťa, o ktorom poriadne ani nevies ako sa volá, mi príde divné so známkami aj bez nich. Učíš ich aspoň viac rokov?

U deviatakov je to už aj tak jedno. My máme takú neambicioznu základku za rohom. Tento týždeň sú prijímačky, v máji bude jasno a ďalšie dva mesiace budú deviataci fajčiť pod oknami na lavičke ako každý rok. 

Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 14:36

continuity týchto učím 2.rok. ale keďže  vlani bol ešte stále kovidovy rok a nariadene karanteny, tak určite polovicu hodín som mala hybridnych. 

Na matike je to iné. Tam by som pomaly ani pisomky písať nemusela. 

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 15:52

Candance tak starší dnes dorazila ze školy se slovy:

Já jsem vůbec netušila, že zítra je olympiáda.

To už asi dnes nespasi navíc je vcelku nastydlá, což tomu přemýšlení moc nepřidá. 

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 15:53

Garfie U nás je to hodnocení jen na dvě strany. Ale nejsou tam výchovy. i jsem se ptala třídní, která je má na matiku, jak dlouho to píše. Jsem hlava děravá a zapomněla jsem to. 

continuityUkázat písemnky doma můžou. Oni k tomu mají volný přístup, protože to mají v tom svém portfoliu ve třídě. Ale dcera to nenosí. Ona je opak tvých a Candance dcer, podle toho, co píšete. Chce si vše dělat sama. Školu s námi vůbec nekonzultuje. Tohle pololetí se sama na něco přišla zeptat celkem 2x. Jednou chtěla vyzkoušet ze zeměpisu a podruhé se chtěla ujistit, že má správně umocněnou závorku. Jinak se dovídáme vše až zpětně, že se něco psalo, zkoušelo či soutěžilo.  pokud není info v edookitu. Chce si vše organizovat po svém a naše rady či ponoukání k učení nestojí. Naštěstí má prospěch výborný, ale jak už tu zaznělo, ty známky nemusí být vůbec vypovídající a ukáží to až příjímačky. Ovšem momentálně vymýšlí, která škola by ji vzala bez nich. Takže u nás bude možná nějaký obor na učilišti.

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 16:03

Candance continuity Dcera olympiádu odmítala, protože není povinná. Když se jí snažila učitelka přesvědčit, tak jí vrátila papír bez čárky, že nic z toho neví. Což byla samozřejmě blbost. Není to povinné, tak neudělá ani čárku navíc. No, a pak jsem jí řekla, že za olympiádu jsou body navíc při příjímačkách. Aniž by mi něco řekla dopředu, jeden den oznámila, že olympiádu psala. Bodů nic moc, tak jí říkám, že tenhle výsledek jí nepomůže. A ona, že jaký výsledek? Že si myslela, že body jsou za účast i jen ve školním kole. Tak se u toho moc nenamáhala. A to byla scéna, proč jsem jí to neřekla, že by se víc snažila No, kdo to mohl vědět, že potřebuje víc info, když se nikdy nechtěla účastnit. Veselo bylo u nás

Buďte tedy vděčné za děti, které jsou ochotné se nejen účastnit, ale i věnovat čas přípravě.

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 16:16

notna nevím z čeho si vydedukovala, že moje dítě je ochotné venovať čas príprave.

To moje ani neví, kdy se to píše. Kdyby dnes neřešili jaký program mají ti, co nepostoupili, tak to třeba zjistí až zítra ve škole. 

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 16:18

continuity Nějak podle toho, jak tu píšeš od dcerách jsem nabila dojmu, že se doma učí a připravují

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 16:53

notna jj, typicky v neděli večer v devět. 

Dnes mě přišla starší ráno vzbudit, abych ji napsala omluvenku k minulé středě. Tolik k systematičnosti prípravy do školy. 

Offline Tak Betty
6130 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 17:09
Reakce na Sweet Potato:

Dana Němcová.

​ach,

Offline Paris
příspěvků moje polička 11. dubna 2023 18:22

Tabea 711990 brrr Kokoska Garfie continuity Candance moc děkuju

Garfie nevíme, s kolika body se dostali minulý rok. Jen kolik se jich hlásilo a kolik přijali. Letos jen víme, kolik přijmou, ale netušíme, kolik je přihlášených. Určitě to bude víc než vloni. Silný ročník, plus teď je tento obor v módě. Na jednu ze škol, které si dcera vybrala, chce dalších 9 dětí z její školy (tak trochu spustila lavinovou reakci ve třídě... postupně se přidávaly další spolužačky). Kde jsou ty další základky z našeho města, okresu, kraje... 

continuity ano, to je pravda. Spousta dětí v tomto věku neví, kam po škole jít. Dcerka má ve výběru jasno už 3 roky a nemluvili jsme jí do toho. Celou dobu ji to drží. Možná i proto bych od ní čekala větší aktivitu, že si za tím svým snem půjde a udělá pro to všechno.

Ale dnes mě potěšila. Ve škole psali první tréninkový test z češtiny před přijímačkami (to brzo) a dopadla nejlépe ze třídy. I ti, kteří se hlásí na gympl, měli třeba jen polovinu bodů oproti ní. Jenže to je čeština. Potřebovali bychom i slušné skóre z matiky.. a to už tak růžově nevidím.

Nějak nám nepřeje i předpověď počasí na fyzické testy, které budou venku. Má být zima a mají padat trakaře. To bude výzva. Naštěstí ty jsou až na tu druhou školu, tak pokud potom odpadne, tak to nebude takový průšvih.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2023 18:44

Paris já vím, že je silný ročník, ale to byl i loni a bude i za rok, tak neházej flintu do žita. Držím dceři palce.

Offline letolet
745 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 19:02

Paris Tadyse dostaneš k xlsx tabulce s počty přihlášených 

Offline Lamicka
14176 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 19:32

Garfie pani ucitelku jsme si vybrali, ucila i dceru, ja mam skoro dojem, ze se neco zmenilo :( 

no to je naše školství v kostce

continuity jj, to jsem si presne rikala 

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 20:53

Ha, olympiády. To myslíte ty, kdy starší nešel na okresní kolo, protože chtěl zůstat s kámošem ve třídě? Nebo jak se mladší vykašlal na Klokana, protože nechtěl vypadat moc chytrý?

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 20:58

brrr No, ale mně je to trochu sympatický, vědí co chtějí a proč to chtějí!

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 21:00

Dnešní srážka s blbcem, to je někdy jak když na vás někdo hodí deku a ona nejde a nejde sundat dolů, i když už ji na vás ten dotyčný dávno nedrží...znáte to taky? 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 21:04

Karja Zname. Ja dnes taky den jak perlicka: Inspekce, prepadovka rovnou do vykladu o soudruhu Gottwaldovi. To chces. Ale prezila jsem. Jo a mam dnes narozky, tak to mam jako bonus.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 21:05

Karja No tak to se poděl. Haha. Moc to neznám, tedy to, že to nejde sundat dolů, já jsem salámista par excellence a tady kolikrát koukám, co všechno může lidem vadit.