Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline cassis3
49 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 17:38

Tak trochu na odľahčenie ďakujem za jazykovú vsuvku. Ja som si doteraz myslela že harant je milé oslovenie dieťaťa, ako v slovenčine napríklad "krpci" alebo "detuse (vyslovené mäkko, neviem dat mäkčene)". Vyhnem sa trapasu a neoslovim tak české vnúča mojej švagrinej. A nemuslim to ironicky, s toho ako som to videla používať mi naozaj vyplynulo že je to take domacke milé .... 

Offline Dadoo
11638 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 18:39

Mě docela fascinuje ta jistota, s jakou je tu některymi usilovne podsouvano, že určitě ty chudáky haranty tím označením urazeji a přitom nejsou schopné pochopit, že pro někoho to slovo vůbec nemá hanlive zabarvení.

Ale soudruzky to prostě uráží, protože jim se to špatně zda a tak to přece musí být špatné. To dá rozum. 

Pro mě je taktéž označení haranti úplně normální, používáno spíše s nadhledem a ležérně.

Kdyz jsme ještě byli malí haranti.. Běžně používáno, bez jakéhokoli hanlive ho zabarvení.

Kdyz těm svým nadávám, jsou to miláčkové nebo zlatíčka. Když je dobrá nálada, jsou to haranti apod.

Ono totiž hodně záleží na tom, JAK  se Co řekne. 

Offline rysamona
1105 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 18:39

Sweet Potato mám pocit že ty správné Polžice jsou u těch Bezdružic. Ne ty u Domažlic. Bývalá tam i tvrz, teď už nic. A v Bezdružicích je zámek jako hrom a už nic moc dalšího.

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 18:52

Dadoo no nevím, harant, který se ztratil a hledá ho helikoptéra, to mi moc citlivé nepřijde. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 18:54

Dadoo ja se, soudruzko, obavam, zes to vubec nepochopila. Ale rozhorcit se, jako obvykle, umis hezky, to zase jako jo

Offline mirajo
2638 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 18:58

tv Taky me zarazil ten kontext, v jakem to bylo pouzite, jinak bych nad tim mavla rukou. Pro kazdyho rodice asi nocni mura, pokud dite neni z nejakeho uplne asocialniho prostredi, a tam by ho v 15 mozna hned nepostradali. 

Offline Dadoo
11638 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:01

tv v téhle souvislosti bych to taky nepoužila. Tam to mne, osobně, nesedí. Napsala bych prostě kluk.

Ale nemám potřebu někoho za to zjebat.

jinx myslím, že od původního příspěvku se to posunulo i dost zobecnilo a jádrem sporu se stal harant jako takový.

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:04

A nemohly bychom se teď chytit třeba slova zjebat? To nabízí také spoustu možností výkladu, včetně krajovych, historických... Já bych to slovo třeba vůbec nikdy nepoužila. Fakt. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:05

Dadoo tak ja jen tise podotknu, ze napr kontext uziti byl zminen hned v uvodu, tedy objevujes Ameriku a nejen to... 

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:08

Mha . Já bych to použila, pokud by mě někdo fakt hodně pokáral, ale jen u sebe. " Ten mě hrozně zjebal...Jinak s kamaradkama místo slova "nasrat", používáme jebat, jebat, jebat! Ale to jen v našem úzkém kruhu.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:10

Mha to se priznam, ze pouzivam hojne

Offline mirajo
2638 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:13

Mha tv To mam stejne. Zjebal me, to byl zase pojeb - ve smyslu dostal jsem "cocku", vynadano.

Offline baltik
4968 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:14

Krome podstaty diskuse mi teda prijde zajimave, jak jedno slovo muze byt vnimano ruzne, ani by me pred tim nenapadlo, ze by pro nekoho harant nebyl negativni a asi to podle ucastnic neni ani regionalni morava/cesko. 

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:15

mirajo zjebal, pojeb, jebat..není ta čeština krásná?

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:15
Reakce na Mha:

A nemohly bychom se teď chytit třeba slova zjebat? To nabízí také spoustu možností výkladu, včetně krajovych, historických... Já bych to slovo třeba vůbec nikdy nepoužila. Fakt. 

​Že se nestydíš to slovo vůbec opakovat!! Jen počkej, máme tu nové moderátorky, ty s tebou zatočej!

Osobně bych doporučila laskavé pozornosti čtenáře spíš pojem kolektivní hysterie... nevím proč jsem si zrovna dneska vzpomněla na čarodějky ze Salemu

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:17

barbucha Tak teď s mě zjebala jak sirotu.

Offline tv
4195 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:18

barbucha nepřeháněj.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:20

Mha 

Tak to zase ne. Vím přesně, že sirota se dá jedině dobít!

Dobiju tě šlauchem jak sirotu, říkával náš děda a ten to jako poloviční sirota musel znát!

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:25

barbucha Já znám obě verze. Zná někdo ještě tu moji? A samozřejmě NEpoužívá? 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. dubna 2021 19:28

Dadoo od začátku byl zmíněný kontext, ale ty často ctes jen to, co se ti hodí. A narozdíl od tebe ostatní nikoho neurazely.