Potrefenáhusa Aha, cikcak normálně mám... to je zas objevená Amerika
Dík.
Šití, pletení, háčkování,...
Panenka Jak rika PH vyvarku bavlneny uplet prezije. Strihnu pruh (jedu od spoda) tak 1,5cm sirokej, ten natahnu, on se zaruluje a uz ho jen nastriham, netrepi se to tak neni potreba to obsivat.
Solathis strihas to napříč nebo podél? Ptám jsme jak blbec.
continuity Podel, ustrihnu zaposity pruh v pase a pak jedu dal stejnym zpusobem
Potrefenáhusa Děkuju, zkusím to podle toho.
OliveOyl Všechno je to bavlna, tak to nebude problém. Děkuju.
Panenka Děkuju za návod, podívám se na to. Ty naše roušky už jsem vyvařovala a bylo to bez problémů. Je to bavlna, jen není tkaná, ale úplet. Stříhala jsem to entlovacími nůžkami a vůbec se to netřepí, tak u těch pokusných jsem jen ušila tunýlky po stranách. Díky tomu je to strašně rychlé a rouška krásně přilne k obličeji. Jen vypadají tak jednoduše a obyčejně, že si nejsem jistá, jestli by to bylo to pravé do nemocnice.
Emi To prave je nejlepší pro nemocnice, ne, jednoduchý, funkční, hlavně, ze jdou vyvarit
Potrefenáhusa Děkuju, zkusím to s nimi, snad se budou hodit.
Emi Zrovna do nemocnice by jednoduché a obyčejné mely být nejlepší, myslím.
Chtela bych se zeptat, zkousely jste nekdo prat prize pred pletenim? Mam tu docela dost kilo prizi po babicce, jsou to bud stoprocentni vlny, nebo vlna ve smesi prevazuje. Nektere jsou mekke, trochu chlupate, jine bych bez cedulky klidne zamenila za bavlnu, je to takova hladka silna nit. No a tyhle prize opravdu dlouho lezely nekde ve skrini, takze nez z nich zacnu plest, chtela bych je vyprat - zbavit prachu a aspon trochu vydezinfikovat. Nektere jsou v klubkach, nektere jako pradena.
No a tedka co s nima? Kdyz je vyperu na program na vlnu, spis to prezijou, ale dezinfekce to moc nebude. Kdyz pridam dezinfekci na pradlo (mam sanytol), prezije to vlna? Vyssi teplotu mozna prezijou hladke prize, ale ty chlupate se asi zaplsti. Pradena uschnou, ale klubka nevim, jestli vevnitr spis nezplesnivi. Dalsi vec je, jestli je pak jeste nekdy rozmotam?
Proste vitam kazdou zkusenost a napad :-)
Solathis strihas to napříč nebo podél? Ptám jsme jak blbec.
Funguje to v obou směrech
Proč je musíš dezinfikovat? Plíseň nebo nějací brouci?
kocoureksuggy No, nektere jsou podle cedulek ze 70. let a byly skladovane dost ruzne, tak bych z nich nerada dychala i jenom ten prach, ale kdovico v nich muze byt.
Trochu me nuti kychat, i kdyz se v nich jenom prehrabuju. Plisen v nich snad neni, tu bych citila, na to jsem hodne citliva.
pokud šijete roušky pro doktory, nemocnice apod., zrovna byl na ct24 vstup z univerzity Liberec: dělají vyměnitelné filtry z nanovlákna do bavlněných roušek
Ušijte si roušky, které musí splňovat jednu podmínku, tedy aby měly kapsu na vkladatelný filtr o rozměru 15x20 cm.
Myrtila
Což zkusit pečlivě vytřepat a zkusit třeba i vysavačem. Já bych vyprala až hotový výrobek. Prát celá přadena by nemuselo dopadnout dobře, u vlněných bych se hodně rozmýšlela.
Myrtila já jsem ještě nic neprala, ale bála bych se určitě v pračce, že se to zamotá tak, že už to nikdy nedám dohromady. Zkusila bych to namotat z klubíček přes opěrku židle do přaden, svázat na několika místech a opatrně namočit do lavoru, promnout a vymáchat, pak usušit a převinout
kocoureksuggy Vysavac je dobry napad, ten me nenapadl, minimalne jako prvni krok se da pouzit! Namocit to pak muzu vzdycky.
Potrefenáhusa Taky se prave bojim, ze to uz v zivote nerozmotam.
Dalsi moznost by mohla byt vysat to a pak nechat pleteni na lepsi pocasi a sednout si s tim ven, tam by me to nemuselo drazdit. A pak to vyprat hotove.
Myrtila jak píše Husa, v pradenech svazat a pomout v ruce, pak nechat sušit povesené, nejlépe se zátěží. Deka se to běžne, když chceš plést z oarane vlny.
continuity Diky, ja to kazdopadne nejdriv zkusim jenom vysat, to da pri tom mnozstvi mnohem min prace :-) Prani, pokud by melo byt rucni, a jeste s premotanim tech klubek (v pradenech je jenom asi pul kila z toho obriho pytle
), bude az posledni moznost.
Myrtila ruční praní znamená, že to dáš do lavoru s prostředkem na vlnu a jen to tak hodně decentně počvachtáš, žadný mnutí hlavně!
Potrefenáhusa Ja vim, ale to premotani, to by byl fakt ocistec.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje