slniecko Dík, v téhle době si musíme držet palce navzájem ![]()
Šití, pletení, háčkování,...
Tleskám všem šikovným švadlenám. Stejně je to bizár, kam až jsme se dostali ...
tak jsem se vzchopila, roušku sice ušitou nemám ani jednu, ale přepletla jsem konečně po dvou letech nepovedenej Sigrún od Jennifer Steingass na Riddari - původně jsem to chtěla vypárat celý, ale po upárání do požadovaný dýlky těla i rukávů se ukázalo, že to cca odpovídá počtu ok u Riddari, takže jsem jen přepletla ten vršek
akorát původně jsem ho zamejšlela jako dárek k narozeninám a teď nevím, je to islandská skelná vata a kouše i mě, a to jsem otrlá

--------->

Potrefenáhusa ten ale je ![]()
Ja se k pleteni vubec nemůžu dostat. Chybí mi sociální kontakt a u chatování se plést neda. ![]()
Potrefenáhusa jezis ten je![]()
Potrefenáhusa Krásnej.
Roušku si upleť![]()
Potrefenáhusa Chces navod krok po kroku co jsem delala pro kamaradky, co v tyhle ssituaci sedly za stroj poprvy? :-D

Solathis Ne, díky, já jen nemám moral jít pro ten stroj, prkno a zehlicku a pak ten bordel zas uklidit
continuity 711990 diky, po dvou a půl letech má nárok :-)))
Sweet Potato jo a budou se mi smát jak tady někdo ty ochrance v tescu
Solathis To je ten protisklad?
MP Meri Ano
Chtěla bych ušít nějaké roušky do nemocnic. Máte s tím někdo zkušenosti? Je jedno, jaký typ a z jaké látky ušiju? Jsou lepší ty se sklady? A jednovrstvé nebo dvouvrstvé? S kapsou na vložení filtru dovnitř nebo bez?
Mám nějaká trička a prostěradlo, tak zatím si mohu vybrat materiál. Když budou jednodušší, ušiju jich víc, ale zas aby nebyly k ničemu...
Emi pokud bych to sila do špitálu, tak bych se zeptala tam.
continuity U nás se dávají v nemocnici na vrátnici, a nejsem si jistá, jestli tam dostanu nejlepší informace. Druhá nemocnice, pro kterou bych chtěla něco ušít, je Homolka, s tou už by tu někdo mohl mít zkušenosti, tak se to snažím zjistit tady. Ale jestli mi zdejší CML neporadí, zítra tam zavolám, děkuju.
Emi Podolí sdilelo tohle

Emi cokoli, co snese vyvářku
Tyjo, máte můj obdiv s tím šitím pro nemocnice, já nestíhám šít roušky ani pro rodinu a sousedy. Zatím jich mám "na kontě" jen devět a i to je při šití až po práci, domácí škole a domácnosti celkem zápřah - tedy na mé poměry, nevím, možná jsem jen málo výkonná. Je tedy fakt, že dělám převážně ten druhý typ, ne skládaný nýbrž se záševky a kapsičkou, jenže nám líp sedí...
S pletením teď obvykle hnu tak o pár řad denně, když se chci k večeru před spaním trochu zklidnit... takže tady asi žádné extra výkony nebudou.
Potrefenáhusa Svetr super, jako vždy.![]()
Panenka Taky jsem v týdnu nic nestihla ze stejných důvodů, ale doufám, že o víkendu neco zvládnu. A roušky jsem zatím ušila jen 2 pokusné z triček, abychom mohli nakoupit a abych vyzkoušela, jak nám ten typ sedí. Tak už vím, že pro mne je ten střih super a jedna vrstva ze silnějšího trička je pro mne tak akorát, se 2 bych se asi udusila. Pro manžela musím upravit gumičky, jinak byl spokojený.
Jaký střih máš na tu se záševky a kapsičkou?
Panenka Jeden den jsem usila 7, druhy 8, dneska jsem se vybicovala a se snurkama ze starych tricek (nemusi se prosivat, netrepi se) jsem jich usila 17, ale za cely den. Nechapu, jak muze nnekdo zvladat 50 nebo i 100 rousek za den. Puvodni plan byl 21, abych dodelala vsechny poptane, ale proste uz to neslo, siju na nizkem stolku (jidelni mame skleneny, tam to nejde), takze se hrozne hrbim a nasledne mme boli zada. Tesim se, az budbudu mit dosito a usiju si zas neco pro sebe pro radost...
EmiŠiju toto
https://www.facebook.com/1092506670955064/posts/1306649966207399/?vh=e&d=n
Jen tam ještě nahoru všiju ještě drátek. Už jsme si i upravili střih (na o 1cm vyšší pánskou verzi a naopak o 1cm nižší dětskou verzi). Docela by mě zajímaly ty roušky z trička... dyť to se pak nedá vyvařit ne? Ale na druhou stranu já teda mám stařičký stroj, co nešije pružné látky, tak je to pro nás asi passé...
Solathis Ty šňůrky ze starých triček, to je co? Ostříhané spodní okraje? Nebo prostě nastříhat pruhy a ono se to netřepí? Já s úplety nemám vůbec žádné zkušenosti, jak nejsem schopná šít pružné švy... ale na přišití šňůrky by to snad nevadilo, to je jen kousíček, stejné jak s gumičkou -a gumičky mi asi brzy dojdou...
Jinak já šiju na zemi. Stroj prostě není kam dát, kromě jídelního stolu a to zas nechci furt sklízet a roztahovat. Záda mě teď kupodivu nebolí. Je fakt, že u toho netrávím celé dny... Ale bolívala mě. Že by se zúročilo to, že jsem na ně cvičila? (Teď už tedy tak 14dní ne, nestíhám, ale měla bych zas začít, říkám si).
Panenka Pružný švy u úpletů se na obyčejných strojích šijou cikcakem
úplet se nemusí entlovat, jen to ustrihnes a buď jen provliknes nebo prisijes cikcakem. Bavlnenej uplet myslím vyvarku v pohode přežije
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje