Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 16. března 2020 21:00

slniecko Dík, v téhle době si musíme držet palce navzájem

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. března 2020 21:16

Tleskám všem šikovným švadlenám. Stejně je to bizár, kam až jsme se dostali ... 

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. března 2020 15:37

tak jsem se vzchopila, roušku sice ušitou nemám ani jednu, ale přepletla jsem konečně po dvou letech nepovedenej Sigrún od Jennifer Steingass na Riddari - původně jsem to chtěla vypárat celý, ale po upárání do požadovaný dýlky těla i rukávů se ukázalo, že to cca odpovídá počtu ok u Riddari, takže jsem jen přepletla ten vršek

akorát původně jsem ho zamejšlela jako dárek k narozeninám a teď nevím, je to islandská skelná vata a kouše i mě, a to jsem otrlá 

--------->

Offline continuity
42365 příspěvků moje polička 20. března 2020 15:53

Potrefenáhusa ten ale je

Ja se k pleteni vubec nemůžu dostat. Chybí mi sociální kontakt a u chatování se plést neda.

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 20. března 2020 15:55

Potrefenáhusa jezis ten je

Offline Sweet Potato
39962 příspěvků moje polička 20. března 2020 16:13

Potrefenáhusa Krásnej.

Roušku si upleť

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. března 2020 16:24

Potrefenáhusa Chces navod krok po kroku co jsem delala pro kamaradky, co v tyhle ssituaci sedly za stroj poprvy? :-D

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. března 2020 16:43

Solathis Ne, díky, já jen nemám moral jít pro ten stroj, prkno a zehlicku a pak ten bordel zas uklidit 

continuity 711990 diky, po dvou a půl letech má nárok :-)))

Sweet Potato jo a budou se mi smát jak tady někdo ty ochrance v tescu

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. března 2020 16:44

Solathis To je ten protisklad?

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. března 2020 17:02

MP Meri Ano

Online Emi
1114 příspěvků moje polička 20. března 2020 20:59

Chtěla bych ušít nějaké roušky do nemocnic. Máte s tím někdo zkušenosti? Je jedno, jaký typ a z jaké látky ušiju? Jsou lepší ty se sklady? A jednovrstvé nebo dvouvrstvé? S kapsou na vložení filtru dovnitř nebo bez?

Mám nějaká trička a prostěradlo, tak zatím si mohu vybrat materiál. Když budou jednodušší, ušiju jich víc, ale zas aby nebyly k ničemu...

Offline continuity
42365 příspěvků moje polička 20. března 2020 21:01

Emi pokud bych to sila do špitálu, tak bych se zeptala tam.

Online Emi
1114 příspěvků moje polička 20. března 2020 21:07

continuity U nás se dávají v nemocnici na vrátnici, a nejsem si jistá, jestli tam dostanu nejlepší informace. Druhá nemocnice, pro kterou bych chtěla něco ušít, je Homolka, s tou už by tu někdo mohl mít zkušenosti, tak se to snažím zjistit tady. Ale jestli mi zdejší CML neporadí, zítra tam zavolám, děkuju.

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 20. března 2020 21:28

Emi Podolí sdilelo tohle

Offline OliveOyl
1960 příspěvků moje polička 20. března 2020 21:38

Emi cokoli, co snese vyvářku

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 20. března 2020 21:50

Tyjo, máte můj obdiv s tím šitím pro nemocnice, já nestíhám šít roušky ani pro rodinu a sousedy. Zatím jich mám "na kontě" jen devět a i to je při šití až po práci, domácí škole a domácnosti celkem zápřah - tedy na mé poměry, nevím, možná jsem jen málo výkonná. Je tedy fakt, že dělám převážně ten druhý typ, ne skládaný nýbrž se záševky a kapsičkou, jenže nám líp sedí...

S pletením teď obvykle hnu tak o pár řad denně, když se chci k večeru před spaním trochu zklidnit... takže tady asi žádné extra výkony nebudou.

Potrefenáhusa Svetr super, jako vždy.

Online Emi
1114 příspěvků moje polička 20. března 2020 22:05

Panenka Taky jsem v týdnu nic nestihla ze stejných důvodů, ale doufám, že o víkendu neco zvládnu. A roušky jsem zatím ušila jen 2 pokusné z triček, abychom mohli nakoupit a abych vyzkoušela, jak nám ten typ sedí. Tak už vím, že pro mne je ten střih super a jedna vrstva ze silnějšího trička je pro mne tak akorát, se 2 bych se asi udusila. Pro manžela musím upravit gumičky, jinak byl spokojený. 

Jaký střih máš na tu se záševky a kapsičkou? 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. března 2020 23:03

Panenka Jeden den jsem usila 7, druhy 8, dneska jsem se vybicovala a se snurkama ze starych tricek (nemusi se prosivat, netrepi se) jsem jich usila 17, ale za cely den. Nechapu, jak muze nnekdo zvladat 50 nebo i 100 rousek za den. Puvodni plan byl 21, abych dodelala vsechny poptane, ale proste uz to neslo, siju na nizkem stolku (jidelni mame skleneny, tam to nejde), takze se hrozne hrbim a nasledne mme boli zada. Tesim se, az budbudu mit dosito a usiju si zas neco pro sebe pro radost...

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 21. března 2020 07:36

EmiŠiju toto 

https://www.facebook.com/1092506670955064/posts/1306649966207399/?vh=e&d=n

Jen tam ještě nahoru všiju ještě drátek. Už jsme si i upravili střih (na o 1cm vyšší pánskou verzi a naopak o 1cm nižší dětskou verzi). Docela by mě zajímaly ty roušky z trička... dyť to se pak nedá vyvařit ne? Ale na druhou stranu já teda mám stařičký stroj, co nešije pružné látky, tak je to pro nás asi passé...

Solathis Ty šňůrky ze starých triček, to je co? Ostříhané spodní okraje? Nebo prostě nastříhat pruhy a ono se to netřepí? Já s úplety nemám vůbec žádné zkušenosti, jak nejsem schopná šít pružné švy... ale na přišití šňůrky by to snad nevadilo, to je jen kousíček, stejné jak s gumičkou -a gumičky mi asi brzy dojdou...

Jinak já šiju na zemi. Stroj prostě není kam dát, kromě jídelního stolu a to zas nechci furt sklízet a roztahovat. Záda mě teď kupodivu nebolí. Je fakt, že u toho netrávím celé dny... Ale bolívala mě. Že by se zúročilo to, že jsem na ně cvičila? (Teď už tedy tak 14dní ne, nestíhám, ale měla bych zas začít, říkám si).

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 21. března 2020 07:43

Panenka Pružný švy u úpletů se na obyčejných strojích šijou cikcakem 

úplet se nemusí entlovat, jen to ustrihnes a buď jen provliknes nebo prisijes cikcakem. Bavlnenej uplet myslím vyvarku v pohode přežije