Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 23. února 2017 13:47
Reakce na Panenka:

jo, ale asi až při příští objednávce :-D On to byl zbytek z minulýho svetru. Našla jsem teda i kamennou prodejnu v Praze, ale zrovna tuhle zelenou nemají.

Už jsem i vymejšlela, jestli by ten vršek nešel jinou barvou, ale myslím, že bych tím ten vzor úplně pohřbila. A chybí mi fakt jen kousek, velikost cca puku (ani ne) na tom vršku :-D

foto z návodu

Offline Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 23. února 2017 13:50
Reakce na rozarka:

asi jí to fakt dám hned, co s kožichem v květnu

a pracnost je zdánlivá, ta čepice byla milionkrát horší než ten svetr, tu jsem předělávala skoro úplně celou snad čtyřikrát, protože se u toho muselo myslet (a ehm, dočítat návod až do konce řádku) ....zato bych to teď vystřihla snad i zpaměti

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 23. února 2017 13:53
Reakce na Potrefenáhusa:

Jo, to by bylo škoda použít jinou barvu, to by tu čepici úplně zabilo. Btw, odkud je vzor? - se mi líbí...

Offline Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 23. února 2017 13:56
Reakce na Panenka:

vzor je odsud z ravelry - je nutný si zřídit účet, ale tenhle vzor je ke stažení zdarma.

Ještě úplně malinko přemejšlim, jestli nemám bejt statečná, nevypárat to a neuplést to celý o číslo menšíma jehlicema, protože ta čepice je dost volná.....ale vzhledem k tomu, kolikrát jsem to předělávala, by mě u toho asi vzal čert. i když možná je čas, dokud si to pamatuju.

Offline Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 23. února 2017 14:04

pletu to tady z tý zelený, moc se mi líbí, je malinko tmavší

Offline Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 27. února 2017 07:35

tak jsem byla statečná a o víkendu sebrala veškerej morál a přepletla ji těma o číslo menšíma jehlicema a dobrý. Vyzbylo a líp sedí.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 27. února 2017 08:36
Reakce na Potrefenáhusa:

Moc hezký . Kdysi jsem hodně pletla, včetně šatů, svetrokabátů. Jste mi připomněla, jaký jsem byla taky šílenec, že jsem byla schopná rozpárat téměř hotovou věc a přeplést to . Dnes už bych to nedala.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 27. února 2017 10:00
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak svetr je fakt parádní, když to vidím, tak mám fakt chuť se do toho pletení pustit. Akorát že narozdíl od vás bych potřebovala něco ve stylu upleťte 4 obdélníky a sešijte je k sobě, nebo najít nějaký kurz typu Začínáme s pletením.

Každopádně kamarádka se má! :-)

Offline Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 27. února 2017 10:35
Reakce na Zina:

děkuji, ale ono je to fakt na úrovni těch sešitých obdélníků, upletete na kruhový jehlici rouru pro tělo, pak dvě roury pro rukávy, které přidáte na kruhovou jehlici k tělu a pokračujete pořád dokola dál tím vzorovaným sedlem, kde se ujímá splétáním dvou ok dohromady, to děláte podle návodu.

jinak na konkrétní věci jsou dobrý návody na youtube, já pletu teď z těch anglických návodů a někdy to musím hledat, o co jde, akorát je pěkně matoucí, když je to návod ze země, kde se plete trochu jinak, našla jsem třeba tutorialy, kdy mají vlnu namotanou na pravý ruce - to je pro mě fakt masakr, nepoznám nic :-D

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 27. února 2017 12:01
Reakce na Potrefenáhusa:

Díky, stáhla jsem si ten návod na čepici. Teď sice asi na řadu nepřijde, ale až zas budu mít nějaké zbytky vlny a nebo nebudu vědět co by, tak to vytáhnu. Na ravelry registrovaná nejsem, ale znám, občas se tam k nějakým návodům člověk dostane.

Já neberu přeplétání jako ztrátu času ale jako součást procesu. Jen u svetru je to dost opruz občas, když si člověk všimne chyby pozdě třeba nebo tak. (A teď jsem si všimla jedné chybky na svetru už dopleteném a zkompletovaném a to teda nepřeplétám, i když mě to jako správného puntičkáře dost dere... Pokaždé, když mi na ten rukáv padne pohled, si musím říct, že je to jen jedno oko a že si toho nikdo nevšimne, když já si toho všimla až po nějaké době nošení.)

Přepletená čepice vypadá báječně! (jo, a z Limy -a sesterského Nepalu- pletu moc ráda!  teď ten svetřík, co pletu, tak ten pletu z Flory, to je taky sestra...)

Btw, docela by mě zajímalo, kde v Praze v kamence mají příze Drops Garn Studio? - já na ně nikde nenarazila zatím.

Offline Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 27. února 2017 12:12
Reakce na Panenka:

podle všeho tady na Klamovce, ale asi nemají celej sortiment a taky takový otvírací hodiny, že pro mě bez dovolený nedostupný

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 27. února 2017 13:01
Reakce na Potrefenáhusa:

Díky, to jsou končiny, kam se dostanu jednou za uherský rok... Ale dobré vědět, kdyby byla nouze nejvyšší.

Offline Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 27. února 2017 13:12
Reakce na Panenka:

já objednávám z ganella.cz a posílaj to fakt bleskurychle, skoro to mám dřív, než bych naplánovala cestu přes půl Prahy, akorát ta stovka poštovnýho, no....

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 27. února 2017 13:24
Reakce na Potrefenáhusa:

Tamodtud jsem ještě neobjednávala, ale vypadá to dobře zásobené. Jo, poštovné se musí přežít. Snažím se dělat větší objednávky na několik projektů najednou, ať to poštovné tolik nebolí...

Offline Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 27. února 2017 13:40
Reakce na Panenka:

to já taky. jenom teď fakt musim dodělat ty rozdělaný věci, nebo to už nikdy nedodělám...

(Ale jasně že už pokukuju, co novýho by se hodilo :-D)

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 27. února 2017 13:45
Reakce na Potrefenáhusa:

Znám! Teď se taky držím zuby nehty - mám nakoupeno asi tak na 4 věci, tak teď nemůžu kupovat nic dalšího, než to nakoupené upletu. Ale udržet se, to je challenge.  (podobně jako s vůněmi...)

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 27. února 2017 14:04
Reakce na Potrefenáhusa:

Já přeplétám skoro všechno ,ale pletu jako barbar,držím se papírového střihu,jako při šití a protože tvořím jen pruhy,nebo vzor rýži apod.,nečtu návody . Pak nebývá o  překvapení nouze. Ještě,že pletu jen vnoučatům,tak to párání tolik nebolí.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 27. února 2017 15:14
Reakce na Potrefenáhusa:

Takže to pletete odspodu? Mně by asi na začátku stačilo uplést svetr bez vzorku, i když to asi v tom vzorovaném místě zase víc baví, že se tam jakoby něco děje?

Videa jsou dobrý, už jsem se naučila s youtubem nahazovat, i když jsem se s tím trápila přes hodinu. A pak že prej člověk nad jiné druhy vyniká koordinací ruka-oko, pche!

Offline Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 27. února 2017 15:19
Reakce na Zina:

no ono záleží na tom návodu, něco se plete odspoda, něco odvrchu, ono je to celkem jedno, buď se přidává nebo ubírá, ale já mám nějak radši to odspodu a přesně, to vzorovaný sedlo beru jako odměnu, že jsem to dotáhla až tam a těším se na to, jinak mám taky od Vánoc rozpletenej jeden pletenej od krku, co mu chyběj rukávy ...

Mně osobně přijde tohle konstrukčně fakt jednoduchý, jednodušší než to pytlíkovat podle střihu a sešívat. A já navrch, jak už jsem tady psala, pletu strašně nerada obrace, bolej mě z toho ruce a strašně mě to nebaví, což u tohodle pletení dokola odpadá.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 27. února 2017 17:02
Reakce na Potrefenáhusa:

Aha, vlastně na kruhovýcj jehlicích se obrace neplete... :-) Já s nimi nemám zkušenost, jen s klasickými, obrace umím to zjednodušené a přijde mi stejný jako hladce, ale pravda je, že jako malá jsem ho ráda neměla.

Jako tomu pokušení začít experimentovat s kváskem jsem odolala, hlavně proto, že už mám za sebou nějaký ty neúspěchy, ale s tím pletením už jsem skoro lapená :-)).