Krása!
Já už jsem před finišem, ale s přicházejícím jarem je nějak čím dál míň času na pletení
, kdo ví, jak dlouho mi ten malý kousek bude ještě trvat...
Krása!
Já už jsem před finišem, ale s přicházejícím jarem je nějak čím dál míň času na pletení
, kdo ví, jak dlouho mi ten malý kousek bude ještě trvat...
já mám teď nějaký spíš menší projekty, ale zase jsem nechala ve vlnách majlant a nemůžu se dočkat, až dorazej. Taky nějaký lepší jehlice potřebuju, haha.
Ty seš tak děsně šikovná! Svetry jsou dokonalý. Na kolik tě tak jeden přijde, když vezmeš v úvahu jen materiál, nikoliv čas, který do toho vložíš?
tohle finančně nebylo tak strašný, protože jsem se zrovna trefila do akce, kdy byla ta vlna s 25% slevou a taky ten Drops mi přijde, že je z těch vln jako fakt přírodních ovčích vln cenově nejpřijatelnější, takže myslim, že jeden vyšel na cca něco kolem 500, ale to je za materiál fakt minimum, spíš se to většinou pohybuje k tý tisícovce, v závislosti na tom konkrétním materiálu.
A třeba fakt z těch kvalitních zahraničních vln jdou ty svetry už do tisíců, já už spoustu let toužím po copánkovým svetru z tweedu (takový jsou v tom vlákně jako barevný malinký nopky), to jsem teda odhodlaná si jednou splnit a z akrylu se mi do toho fakt nechce, ale ať to počítám, jak to počítám, pod dva tisíce (a spíš i víc) ten svetr asi nebude :-(
Čas je strašnej, to se v tom vůbec zohledňovat nedá, jako ne komerčně.

no a taky jsem to já škrt proto pletla z tý Alasky, že byla v akci, ale na ty norský vzory, kde se ta vlna táhne zadem, takže v tom sedle je toho pak dvojitá vrstva, už mi to přijde moc. Ale tak to se člověk taky musí časem naučit, no. Já jsem vlastně taky začátečník, ale vono to tou praxí jde fakt docela rychle.
Jako kde by mě napadlo ještě nedávno, že budu plést z anglických návodů? A vono je to úplně v pohodě, když to člověk vezme do ruky a začne. (plus teda několikrát páře, atd.....:-D)
Ty svetry jsou nádherné. Ráda bych věděla, co na to řekne kamarádka.
To já taky :-D
Tak pak dejte vědět :)
(jak ji tak znám, tak ho při první příležitosti srazí v pračce :-D )
To by mě teda bavilo se jí s tím vyplítat :D
Kamaradka vyrazovala hedvabne saty, ktere ji uz nebyly. Davala je kamaradce se slovy: az je budes chtit vyprat, tak mi je prines
.
Jo a svetry jsou krasne. Ucila jsi se sama plest? Ja na to mam hrozne malo trpelivosti.
Ta tvídová příze je krásná! A svetry jakbysmet,kdybych měla jen stín podezření,že ho kamarádka hodí do pračky,tak jí dám jen tuhle fotku ![]()
jo, sama, ale už jako malá, spoustu věcí dělám asi blbě, ale holt asi to chce tu praxi. Mě teda tyhle práce rukama bavěj, ale musí to mít ten potenciál užitečnosti, jako třeba u vyšívání nebo nějakých deček by mě asi trefil šlak, tohle je dobrý, že je to fakt praktický.
Akorát si teda vždycky vzpomenu na nějakej časopis typu Praktická žena, co jsem měla doma, kde byla modelka ve svetru a u něj byla cedulka "Upleteno doma" a moje máma na to tak koukala a říkala" "To na to ani nemuseli dávat, to je vidět na první pohled." (ona v tom musela chodit celý dětství a mládí, protože nic jinýho nebylo, tak to úplně nemusí :-D
....tak holt se člověk musí smířit s tim, že ty doma dělaný věci jsou prostě takový doma dělaný věci. Ale s láskou!!!
Jinak s kamarádkou se nakonec uvidíme až příští tejden, tak třeba se ještě neoteplí :-D (Ale bylo by fajn, kdyby jo)
tahle vlna teda má mít úpravu superwash, takže by se srážet neměla, já už jeden, co jsem pletla před vánocema, zkusmo v pračce vyprala a OK, ale tenhle jsem teda jen tak jemně poválela ve vaně.
No já to pamatuju, že se chodilo v doma pletených (a šitých) věcech, protože to prostě v obchodech nebylo, a ano, občas to bylo vidět, že je to samo-domo... Ale teď bych řekla, že to, co upletu, je leckdy daleko lepší, než to, co vidím v obchodech. Přemýšlím, čím to? A přijde mi, že jednak materiálem - jak jsem už jednou psala, z akrylu už nepletu snad ani v sebeobraně... a v krámě svetr z vlny či alpaky fakt najdu těžko. Všecko je to takové vytahané, beztvaré cosi, co já nosit nechci. Ale určitě je to taky návodama (pokud člověk není už opravdu pletací "guru", co návody nepotřebuje, což já nejsem). Já když si vybavuju ty návody z těch Praktických žen apod., respektive spíš ten výsledek, jak to nakonec nikdy moc nesedlo, i když člověk návod dodržel... a taky když si vzpomenu, jak jsem byla překvapená tím, jak mi to krásně sedí a všechno vyšlo, když jsem teď před pár lety začala plést podle těch anglických návodů z Garn Drops Studio apod. , tak si říkám, že v tom byl asi hodně pokrok. A minimálně u mě to udělalo podstatný rozdíl.
Vyndavala jsem letni saty z krabic, tak jsem se u te prilezitosti vyfotila v jednech, co jsem si usila loni v lete a jeste je nikam na internet nedavala. Jsou z bavlneneho popelinu, dle strihu z Burdy 3/2016 model 102. Bohuzel se mi nepodarilo vyfotit detaily, saty jsou tmave modre s bilymi puntiky. Kapsy jsem vynechala, nepouzivam je a jako zacatecnik jsem si na ne netroufla :)

teda to jsou moc hezký šaty, takový by se mi taky líbily! Máte to moc krásný!!! Kapsy jsou docela v pohodě, já mám teda takovou knihu pro začátečníky s postupama, jak se co šije - Burda, šití krok za krokem, a tam jsou ty kapsy a vůbec všechno docela dobře pro začátečníky vysvětlený, líp než v burdách u jednotlivých střihů
Dekuju za pochvalu! Ty saty jsou hrozne pohodlne, uvazuju, ze si je usiju jeste jednou. Navic tim, ze jsou vepredu narasene a z tuzsiho popelinu, tak pod ne nemusim nosit podprsenku, protoze se pres ne nerysuji bradavky. Do horka idealni! A rukavy chrani ramena pred sluncem.
Pokud si dobre pamatuju, tak taky obcas sijete, takze si je muzete usit, nebyly tam zadne zapeklitosti.
jsou fakt moc pěkný, asi mám na ně doma i látku ![]()
Já mám teda teď v plánu jedny hodně jednoduchý, látka byla docela drahá a šířku má jen 1,10, tak aby se to vešlo. Akorát jsem taková děsně líná, už mám přes rok nasříháno na retro šaty s kolovou sukní a ne a ne si k tomu sednout, ani nevím, jestli je ještě chci.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.