Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 13. října 2022 09:39

Anema copanky jsou hrozne jednoduchý, kdyžtak moc doporucuju si u stoklasy na to koupit speciální jehlice (nutný to ale není)

Online continuity
42365 příspěvků moje polička 13. října 2022 09:40

Panenka Panenka předpokládám, že ti výstřih zasahuje do toho vzoru na rukávech?

Já bych vytáhla jiné triko s raglanem, které mám a znovu sedla s tužkou a počítala. Jestli vůbec mám šanci, aby tam vyšel přijatelný výstřih a zároveň nebyl narušený ten vzor. Asi nejhezčí vy to  bylo, kdyby výstřih na obvodu kolem krku končil přesně s raglanem, případně byl malinko menší. Možná ti nevyjde tak hluboky nebo to vůbec na véčkový výstrih nebude. 

Ale já fakt nesnáším to párání, měla jsem i vlnu, co se tak plstila, že nesla párat vůbec (resp byla zničená, vyparany kus byl já vyhození).  

Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 13. října 2022 09:44

Anema copánky jsou fakt docela jednoduchý. Taky máš koukám spoustu plánů

Panenka díky. A teda klobouk dolů, pustit se do něčeho bez návodu (i continuity ) To není jak u šití, tam se upravuje mnohem líp..

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 13. října 2022 10:23

continuity Ne, naopak. Na raglán mám podle svých výpočtů ubrat ještě 2 oka v celkem osmi řadách (což by mělo být dobře spočítané z hlediska výšky "sedla", průběžné zkoušení mě v tom utvrzuje), pak budu mít na zádech už jen tři raglánová oka a hned už kraj toho pásu vzoru na rukávech, což je to, co jsem chtěla. Ale ten předek... Ubírání na výstřih je přesně v přední raglánové linii (ve středu, u markeru), takže do vzoru na rukávech zatím taky nezasahuje. A pak tam zbývají ty tři raglánová oka plus dvě oka na ubrání raglánu ze strany rukávů. Vlastně je to přesně to, co jsem chtěla, ale má to ale. Když tak o tom přemýšlím, tak když budu pokračovat s ujímáním na výstřih, tak vlastně přestanu ubírat vepředu na raglán z té rukávové strany a vůbec nejsem schopná domyslet, jak se to tam spolu semele. Asi by to chtělo teď ten výstřih nechat bez ujímání a dodělat jen to ujímání na raglán. A pak uzavřít. 

No to jsou zatím mé myšlenky (včera večer jsem z toho byla tak tumpachová, že mozek nevyplodil myšlenku vůbec žádnou, takže dobře že jsem to migla do kouta a šla spát ), ale jak to propočítám, to mi zatím jasné není.  

Ale teda, jak jsem to napsala, tak se mi to zas trochu utřídilo, díky!

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 13. října 2022 10:32

Mulen Hehe, to já mám pocit naopak u šití. Pletení při nejhorším vypářeš a přepleteš, ale jak blbě střihneš látku třeba, tak jsi v kelu. Ale tohle je evidentně jen o tom, jak to kdo vnímá.

Online continuity
42365 příspěvků moje polička 13. října 2022 12:05

Panenka 

Když přestaneš ubírat na raglan a budeš pokračovať s výstřihem, nebude to dobrý, já bych se snažila, aby se to potkalo - konec výstřihu s koncem raglanu, eventualne 2-3 oka z predniho dilu na každé straně výstřihu.  Pokud ten raglan konci víc uprostřed, bude to vždy divný, jak bude zasahovať výstrih do pokračování rukávu.  

Jak tak o tom přemýšlím, toto celé bude asi důvod, proč jsou u raglanu k vidění spíš kulaté výstřihy. 

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 13. října 2022 15:54

continuity Na raglán ubírat dál, skončit s ujímáním na výstřih jsem myslela. Ale nakonec jsem si teď kreslila čtverečky a nebude to řešení - to tam udělá takový vrub v té linii výstřihu.  Nakonec bude podle dalšího výzkumu nejlepší pokračovat v obojím a ten raglán trochu zrychlit, až se dostanu do fáze, kdy "otesávám" ten vzor na rukávu a pak uzavřít. Ono se to tam pak (sice čirou náhodou ale přece) sejde tak, jak píšeš. Teda doufám. 

Online continuity
42365 příspěvků moje polička 13. října 2022 18:57

Panenka to zní dobře, tak držím palce, ať se to povede!

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 13. října 2022 19:48

Panenka no samotné brioche pletení jednoduché je. Trochu težší je pro mě změřit vzorek a zvolit správně velikost vzhledem k tomu, že to většinou povolí do šířky. A ještě nesmí utéct oko několik řad dolů, to jsem myslela, že ten svetr radši spálím...ani youtube návod nepomohl

Online continuity
42365 příspěvků moje polička 13. října 2022 21:11

monis jednou jsem pletla svetr, kde se různé křížily sousední oka a tím se ten vzor posouval. Ale nešlo to téměř ani párat. Protože člověk uz nikdy ty oka na jehlici správně neseřadil. No jedna chyba tam zbyla, ale už to fakt nešlo. To byly dva řádky uplest a tri vyparat. 

Offline Ounz
20431 příspěvků moje polička 14. října 2022 09:36
Reakce na Potrefenáhusa:

Panenka tak já už jsem to sem asi psala, jsk jsem ex upletla k vanocum copankovy kasmirovy rukavice ... ta příze stala docela dost stovek, o praci nemluvím, hned po Vánocích jsme jeli na Silvestra a byli s kamarady na vejlete a začalo nejak trochu sněžit a on je pujcil potřebný kamarádce....která s nima nabirala ten cerstvej mokrej snih s blátem pod tím, aby se koulovali s detma....tam jsem se fakt zarekla, ze už nikdy neupletu nikomu NIC!!!!!!

​tyo, tohle by mě nas..i kdyby byly koupeny! 

Offline Potrefenáhusa
38548 příspěvků moje polička 14. října 2022 09:56

Ounz

perna chvilka to byla

Offline Ounz
20431 příspěvků moje polička 14. října 2022 12:36
Offline notna
9280 příspěvků moje polička 14. října 2022 13:47

Prosím, jak je to s tím dropsem? Na garnstudio si vytisknu jen návody a vlnu objednat přes nějaký e-shop, kam dodávají? Omlouvám se, že se ptám jako pako. Já tady jen šmíruju, na pletení jsem levá. Ale plete máma a jsem si říkala, že bych jí objednala vlnu a dala i s návodem. Ona si kupuje jen běžně v galanterii.

monis Mulen Potrefenáhusa Anema Krásné to pletení máte. A ta kožená budna! Ach! Smekám. A obdivuju i šicí stroj, že to dal. Máma měla dřív stroj aa ten ušil taky všechno. Kuži, džínovinu. Pak si koupila nový a ten teda má už s džinovinou ve více vrstvách problém.

Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 14. října 2022 15:52

notna na Dropsu jsem to udelala presne jak píšeš.  A diky (Myslim ze nejaky starší stroj by tu kuzi mozna prosil fakt lip)

Online continuity
42365 příspěvků moje polička 14. října 2022 20:07

notna jj, koupit přes e-shop, tuším te to rovnou nasměruje. Já používám ganellu, ale je to spíš věc zvyku. Už jsem pár klubek fokupovala i na muzikeru, když jinde ta barva nebyla. 

Offline notna
9280 příspěvků moje polička 15. října 2022 17:06

Mulen continuity Díky. Mám objednáno.

Offline Mulen
4966 příspěvků moje polička 16. října 2022 12:04

notna

Máte nejaky osvědčený navod na ponozky? Mam vlnu od vlnenych sester, tu co meni barvu.

Plést obe nejednou od spicky nebo po jedne od shora?

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 16. října 2022 13:52

Já pletu na 4 jehlicich shora. 

Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 16. října 2022 17:53

.