Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Online Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 10:22

continuity tenhle, ale teprv se na něj chystám, je zdarma

Online Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 10:23

Panenka continuity máte to krásný, mně se bez návodu nechce, já to přeplejtání nesnášim

Online continuity
42362 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 10:29

Potrefenáhusa ten jsem vcera nasla, svetr krasnej ale to je prave ten typ navodu, ktery bych si musela nejdriv prekreslit na ctvereckovy papir.

Ja furt cekala, kdy tam konecne bude ten obrazek.

Online continuity
42362 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 10:34

Potrefenáhusa ja jsem to ted dopsala do toho puvodniho postu, bez navodu pletu cely zivot. Mela jsem vetsinou jenom to schema vzorku a nejak se k tomu uz prozkousim/propocitam. 

Muj prvni komplet svetr z navodu byl ten detsky v tomto vlakne a i ten jsem nakonec trochu upravovala. 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 10:38

continuity čo tento od Drops? Návod som trochu študovala a prijde mi relatívne fajn, len ho nemám momentálne komu upliesť

Online Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 10:40

continuity jo aha, von tam neni...

tak možná tenhle, ale musela by ses zaregistrovat někam a ten střih už mi přijde malinko nemoderní (takový to rovný napojení širokých rukávů)  Já mám jinak uložený pánský samý placený, ale řekla bych, že u těch copánkovejch vzorů bejvá rozkres spíš standard. Taky bych to bez obrázku nepletla

Online Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 10:40

continuity já jsem dřív taky pletla bez návodu, ale s návodem mi to přijde mnohem lepší, pro mě

1145 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 10:49
Reakce na Potrefenáhusa:

continuity tenhle, ale teprv se na něj chystám, je zdarma

​Tento návod som si tiež stiahla, ale tie písané inštrukcie ma odradili, škoda... je pekný 

Online Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 10:53

Wanda von Dunajew vony ty copánky jsou strašně easy ale, stačí to uplíst jednou a pak už to jde samo, tak možná by to šlo nějak svižně i bez toho rozkresu

1145 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 11:05

Potrefenáhusa jj, asi sa toho bojím úplne zbytočne ja som zatiaľ uplietla len jednu copánkovú čapicu no... ale hrozne by som si práve na ten sveter chcela nájsť čas

Online Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 11:18

Wanda von Dunajew no já mám toho času taky málo, teď jsem třeba na pletení tejden ani nesáhla a mrzí mě to. Tak snad až budou ty večery trochu delší.....mám jako každoročně velký plány na vánoční dárky a ten čas strašně ubejvá

1145 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 11:25

Potrefenáhusa no presne, sa to nezdá, ale ako sa to prehupne do septembra, tak aby pomaly človek myslel na Vianoce... mám v pláne aspoň nejaké tie obligátne ponožky pre pár členov rodiny, momentálne ma to baví, tak uvidím 

Online continuity
42362 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 11:29

Wanda von Dunajew diky, ten mam v uzsim vyberu. 

Potrefenáhusa dik, slo mi to ztahnout, to ja si s temi rukavy uz snad nejak poradim, kdyz se jinak bude libit. 

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 11:52

continuity Co to bude? Mně tenhle vzor taky zaujal, ale zatím jsem pro něj nevymyslela projekt.

Potrefenáhusa Mám to jako continuity - je to prostě o tom, že na to, co chci, nemůžu sehnat návod. Chtěla jsem plést trika z těch tenších, jakože ponožkových, vln, ale všechno, na co jsem přišla, bylo z tlustší vlny. Platí pro dlouhé i krátké rukávy. Drtivá většina návodů je pro B-vlny, já chci plést z A-vln. Takže nezbývá než si to vymyslet... No a pak, když už má člověk trochu prax -jako že třeba už mě nerozhazuje to tělo, to vím, na kolik si mám asi tak nahodit a jak to případně tvarovat- tak si vymyslí nějaký blbinky, co tak jako někde viděl a líbily se, jako třeba ozdobičku na prsa, čtvercovej výstřih, naplétané rukávy... njn, pak občas páře. Ale zas mám to, co jsem chtěla. Bohužel už jsem ve stadiu, že si říkám, že ty návody za chvíli fakt potřebovat nebudu (na věci z A-vlny pro sebe), bude stačit vidět na Pinterestu vzor na norské sedlo a tradá, na co kupovat návod... Ale to je přece jen ještě vyšší level, tam teprve mířím...

Online continuity
42362 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 12:11

Panenka svetr, ja mam jeden smetanovy do pasu a uz opravdu dosluhuje a nemela jsem za nej nahradu. 

Ten vzor je bozi, jde to sice pomalu, protoze tak tretinu az pulku ok v kazde rade musim otacet, a porad posouvam ty znackovace, ale uz jsem v pulce trupu a furt mne to bavi

Online continuity
42362 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 12:15

Ja jsem se nejak mentalne rozhodla, ze se u toho pleteni nebudu honit. Pletu si, ze me to bavi, kdyz mam chvilku cas. Predstava, ze si dam deadline Vanoce je mi proti srsti. Chci uplest detem zviratkove saly, protoze tu mam na to zbytky vlny a pokud stihnu bude mit muz ten svetr, ale taky to muze byt v klidne v lednu nebo unoru

Online Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 13:06

Panenka continuity asi pletete dobře, já se v každým tom návodu vlastně něco naučim, na co bych sama nepřišla, přidávat nabo ubírat na obě strany tak, aby to bylo co nejmíň vidět, raglánový rukávy a některý složitější vzory s nahazováním a upouštěním očí bych sama nikdy nevymyslela

Online continuity
42362 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 13:44

Potrefenáhusa tak vzory si taky beru vetsinou uz vymyslene. Ale mam ted vyhlidly jeden svetr, ktery je cely super, ale v jednom radku ma jeleny asi vezmu ctvereckovy papir a neco si tam misto toho vymyslim. Nebo jak jste psaly, ze ten svetr ma spatny, uzky strih v ramenou - to bych si urcite zkusila nejak upravit/ prepocist. 

Raglanove rukavy bych asi nevymyslela na prvni dobrou, ale na to mi staci uplest jeden svetr a ten dalsi uz snad dam (uvidime az dojdu k rukavum u tohoto, co mam rozpleteny ). 

Nekdy to znamena parani, ale ja klidne vyparu i cele dilo, pokud se mi nelibi. Nekdy pletu i dva- tri vzorky na ruznych jehlicich, dokud nejsem spokojena. Beru to tak, ze neni kam spechat. Kdyz ten svetr bude az pristi rok, nikdo v zime neumrzne. Kdybych pletla tempem 1svetr/ mesic, tak se tady stejne za chvili nehnem.

A ja zas takovy altruista nejsem, abych pletla pro sirou rodinu, u ktere to prezije presne jedno prani. 

Online Potrefenáhusa
38547 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 13:49

continuity já si to nepamatuju vůbec

teď jsem uklízela skříň a koukala jsem na tenhle, že se mi trochu srazil a že bych si ho i upletla znova, protože se mi pořád moc líbí a nedala bych to dohromady ani omylem

foto z ravelry

ale jako jasně, že když to nějak významně nesedí, tak to upravim

Online continuity
42362 příspěvků moje polička 10. zaří 2019 13:54

Potrefenáhusa ted je