Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:16
Reakce na Magráta:
@MP Marge - Klevisová je fajn, přečetla jsem od ní vše.. pak ještě zkus Hanišovou (kniha Houbařka, teď vydala novou Rekonstrukce)

​No, ale neni ta Houbarka nejaka smutna!? Ja si pamatuju, jak ji v kniznim vlakne vsichni chvalili, ale ze to nebylo uplne nejveselejsi cteni... Ale je mozne, ze si to s necim pletu!

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:18
Reakce na barbucha:

​A kam sis to dala? Máš Calibre? Z toho se to do čtečky posílá bez problému.

​Ja radsi nebudu odpovidat, dokud si na Internetu nezjistim, co je to Calibre

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:19
Reakce na Samantha:

​a což teprv anotace 

...Komisař Durman je sympatický prasák vyšetřující sérii bizarních vražd. Hodně času však věnuje ženským vnadám, dobré krmi či zrzavému moku. Ostatně celá tato staropražská detektivka působí opulentně: zažijete v ní honičku na střechách ghetta, navštívíte nejstarší pražský bordel, s císařem Maxmiliánem si odskočíte do Mexika a v proslulém pouličním...

​Vid!? Myslim, ze se sympatickym prasakem si sedneme

Offline Magráta
8076 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:20

MP Marge je to smutný příběh, ale - nevím jak to popsat - prostě popis toho všeho, do toho ty houby a Šumava... prostě jsem z toho neměla smutný pocit

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:28

MP Marge Na převody formátu užívám toto

https://www.online-convert.com/

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:30
Reakce na Magráta:

MP Marge je to smutný příběh, ale - nevím jak to popsat - prostě popis toho všeho, do toho ty houby a Šumava... prostě jsem z toho neměla smutný pocit

​Tak je fakt, ze miluju houby i Sumavu, tak by to treba pomohlo

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:30
Reakce na Hanka H:

MP Marge Na převody formátu užívám toto

https://www.online-convert.com/

​Dekuju, hned si to ukladam

Offline Potrefenáhusa
38410 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:32

MP Marge no já jen, ze stahování z ulozto sice legální je, nicméně sdílení obsahů chráněných autorským zákonem ne a ze tam takových je

tak jen aby ses třeba nedivila, proč se nikdo moc nehrne ti dávat přesný návody (kdo nestahuje, ať hodí kamenem)

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 28. června 2019 15:39

Potrefenáhusa Tak ja jsem se o existenci ulozto dozvedela prave tady!

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 28. června 2019 23:15

MP Marge Já si tam knížky taky někdy stahuju. Nemusíš si zakládat účet, když si stáhneš občas něco, a hlavně jen knížky, je to rychlé. Jenom volíš "pomalé stahování". Ono to nijak pomalé stejně není. Filmy by asi bylo náročnější stahovat, myslím náročnější na čas. Ale s tím nemám zkušenost.

Filtruj vždycky jenom "dokumenty", tím vyřadíš filmy, audio apod. No a pak volíš "pomalé stahování"

Někdy musíš ještě opsat kód, někdy se stáhne rovnou.

Nic na tom není.

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 29. června 2019 00:58
Reakce na Dadoo:

MP Marge Já si tam knížky taky někdy stahuju. Nemusíš si zakládat účet, když si stáhneš občas něco, a hlavně jen knížky, je to rychlé. Jenom volíš "pomalé stahování". Ono to nijak pomalé stejně není. Filmy by asi bylo náročnější stahovat, myslím náročnější na čas. Ale s tím nemám zkušenost.

Filtruj vždycky jenom "dokumenty", tím vyřadíš filmy, audio apod. 

​Jo, a presne v tom byl ten hacek! Ja jsem si misto knizky stahla nejake smisene medium, proto to neslo otevrit. Dnes behem odpoledne jsem si stahla a poslala do ctecky tri knizky, ale ctecku jsem zapomnela doma, takze jsem jeste nemela cas zjistit, jestli se zadarilo. Ale jestli jo, budu na sebe velice pysna

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 29. června 2019 01:10

MP Marge Záleží asi na formátu, který umí tvoje čtečka. Já si stáhla čtečku jako aplikaci do telefonu a úplně mi stačí, resp. úplně mi vyhovuje, takže běžnou čtečku už kupovat nepotřebuju. Nevím tudíž, jak je to v ní s různými formáty. Ale to máš nejspíš někde v návodu.

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 29. června 2019 04:24

Dadoo No jo, ja a navody, ehm

Ale klaplo to! Amazon mi totiz poslal email se seznamem formatu, ktere moje ctecka "umi" spolu s navodem, jak ty zbyvajici konvertovat.

A klaplo to!!! Uz mam ve ctecce tri ceske knizky 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. června 2019 08:38

To se fakt snazite prezentovat stahovani knizek a filmu z Ulozto jako neco jinyho nez kradez? Ja bych si tim kamenem teda klido hodila, nejen pac vim jak to irituje autora.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 29. června 2019 08:54

Taky si hodím.

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 29. června 2019 09:52
Reakce na MP Marge:

​Ja radsi nebudu odpovidat, dokud si na Internetu nezjistim, co je to Calibre

​Tak si to zjisti páč je to taková knihovna co si zřídíš v PC - do toho si stáhneš knížky, a ono ti to samo pak přeformátuje když to přetahuješ do čtečky. Ovládání je prakticky "pro blbý" (proto mi vyhovuje ).

Offline Hanka H
2912 příspěvků moje polička 29. června 2019 10:00

MP Marge Ještě mě napadlo, že bys mohla narazit i na zazipovaný soubor - tj. v tomto případě tatáž knížka v různých formátech. Potom je nutné v PC rozbalit.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 29. června 2019 10:01

Mutziputzi no.. Já ti nevím. Nevyznám se v tom.

Je to veřejné přístupná platforma. Pokud by se tam odehrávalo něco těžce nelegálního, asi by to nemohlo takhle volné a veřejné., navíc dlouhé roky, fungovat, ne? 

Předpokládám, že to má provozovatel ošetřené, aby se nedostal do konfliktu se zákonem. Informací, že  činím něco nelegalniho, se ke mně taky nedostala. Neříkej mi, že by proti krádežím dávno nezakrocili. 

Ale zkušenost s tím velkou nemam

Offline Potrefenáhusa
38410 příspěvků moje polička 29. června 2019 10:02

barbucha já to používám taky, je to mnohem prehlednejsi, i to pak skrz to mažu

Offline Potrefenáhusa
38410 příspěvků moje polička 29. června 2019 10:05

Dadoo ano, je nelegální sdílet obsahy chráněný autorským právem, to fakt neříkej, žes nikdy neslysela - ulozto se chrání tím, ze neodpovídá za to, co tam kdo nahrává